Emblema de onoare a IGSU conferită unui pompier din Hunedoara

1255

Florin Marius Sălcuceanu, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Hunedoara, desemnat Pompierul Anului 2020 în judeţul Hunedoara, a fost recompensat alături de colegii din celelalte judeţe ale ţării, în cadrul unei ceremonii speciale la Ministerul Afacerilor Interne.

Pompierul hunedorean, care a primit Emblema de onoare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, s-a remarcat într-o operaţiune de salvare în timpul inundaţiilor produse în luna iunie, în satul Grid.

„În urma unei viituri, un băiat de 14 ani a rămas izolat în zona inundată fără posibilităţi de autosalvare. În ciuda vitezei de curgere a apei, plutonierul adjutant Florin Marius Sălcuceanu a înfruntat viitura susţinut de echipajul său şi a dat dovadă de curaj şi ingeniozitate realizând un dispozitiv cu ajutorul căruia a reuşit salvarea copilului. Adolescentul a fost purtat în braţe de pompierul hunedorean până într-o zonă de siguranţă. De aici băiatul s-a îndreptat direct spre şcoală. În acea dimineaţă trebuia să susţină examenul de capacitate, test pe care l-a promovat în ciuda stresului suferit”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
One thought on “Emblema de onoare a IGSU conferită unui pompier din Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *