Electorala cu plapumă guvernamentală. Ponta, în viteză prin județul Hunedoara

Ieri, premierul Victor Ponta a făcut o vizită fulger în județul Hunedoara, o vizită evident electorală, dar pe care a încercat să o ascundă sub imaginea grijii guvernului față de economia hunedoreană. Pentru cei care nu știu încă, hunedorenii, din perspectivă guvernamentală, trăiesc din ce în ce mai bine

ponta Hunedoara

Nu vom discuta despre modul stufos și amintind de alte vremuri în care a fost organizată vizita premierului, ci doar vom puncta câteva lucruri ce s-au ivit din scurta întâlnire cu premierul.

Astfel, în primul rând, Victor Ponta a vizitat secția de laminoare de la combinatul Arcelor Mittal de la Hunedoara, loc în care s-a lăsat filmat, fotografiat și chiar a dat câteva declarații, din categoria speranțe. El a spus jurnaliștilor că reducerea CAS va fi tratată de patroni în ajutorul angajaților. Respectiv așa speră el.

„Am discutat cu foarte mulți angajatori și mulți mi-au spus că dacă statul s-a ținut de cuvânt și am făcut acea reducere de 5 la sută, lucrul acesta se va vedea și în veniturile salariaților. Sunt firme private, își fac planul de afaceri fără să le obligăm noi, dar eu sunt convins că peste tot firmele serioase vor folosi acest stimulent pus la dispoziție de politica guvernamentală pentru a investi în tehnologie și dezvoltarea producției, dar și pentru a recompensa o forță de muncă care este din ce în ce mai bine pregătită și mai calificată”, a declarat premierul.

 

În alb și pur

Solicitat de jurnaliștii hunedoreni să dea câteva detalii despre proiectele care ar viza județul nostru, Ponta a declarat că totul e bine și frumos, după cum se vede de pe la București, evident în termeni extrem de largi.

„Pe 15 noiembrie se închide în sfârșit toată lucrarea (la autostradă, n.r.) până la Sibiu, se lucrează pentru Deva-Lugoj și asta cred că va ajuta orice fel de investiție și dezvoltare economică a unei regiuni, a unei zone, a unui județ care a fost foarte, foarte lovit de criza economică. Pentru că știu foarte bine că județul e în două zone: Valea Jiului și zona Devei și a Hunedoarei, și toate investițiile în infrastructură și sprijinul pentru agenții mari economici sunt pentru a compensa pierderile de locuri de muncă și efectele produse de crizele succesive care au lovit această zonă”, a mai spus Ponta.

De la Hunedoara, Victor Ponta a mers la Termocentrala Mintia, unde nu s-a mai lăsat deranjat de jurnaliști, a făcut o vizită la partid, după care a plecat la Brad.

 

EXTRA

 Ponta promite că leagă Hunedoara de autostradă

„Legătura Hunedoarei cu autostrada – pentru că atunci când s-a făcut proiectul autostrăzii nu eram noi, noi doar îl finalizăm -, acea legătură se face din bugetul de stat, de către CNADNR, pentru că nu este prevăzută în finanțarea europeană”, a declarat premierul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!