“Eficientizare” IGPR: O sarcină în plus, un compartiment nou

Pentru o mai bună monitorizare a arestaţilor la domiciliu, oficialii Inspectoratului General al Poliţiei Române a anunţat că au fost operaţionalizate Birourile de Supraveghere Judiciară la nivelul fiecărui Inspectorat de Poliţie Judeţean. În realitate, sunt vechile compartimente judiciare, unde poliţiştii angajaţi au primit o sarcină în plus, pe lângă cele pe care le aveau deja.

ipjPoliţia Română anunţă că a luat măsuri pentru buna aplicare a noilor prevederi legale, în conformitate cu atribuţiile ce îi revin. Este vorba despre măsura arestului la domiciliu, a controlului judiciar şi a controlului judiciar pe cauţiune. “O dată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi procesual penale au fost operaţionalizate Birourile de Supraveghere Judiciară de la nivelul I.G.P.R., D.G.P.M.B. şi I.P.J.-uri, precum şi compartimentele constituite la nivelul poliţiilor municipale, altele decât cele reşedinţă de judeţ. Aproximativ 500 de poliţişti îşi desfăşoară, la nivel naţional, activitatea în cadrul acestor structuri”, susţin reprezentanţii IGPR. De asemenea, a fost elaborată o metodologie privind supravegherea persoanelor faţă de care s-a dispus măsura controlului judiciar, controlului judiciar pe cauţiune sau arestului la domiciliu, pentru aplicarea, la nivel naţional, în mod unitar, a prevederilor legale şi a fost dezvoltată o aplicaţie informatică pentru evidenţa acestora.

Aceeaşi Mărie, cu altă pălările

Dacă în teorie lucrurile sună bine, în realitate vorbim despre aceleaşi structuri şi nu neapărat de compartimente noi cu poliţişti care să supravegheze special aceste persoane.

“Sunt, de fapt, cei de la judiciar, cărora  li s-a inclus în fişa postului, pe lângă alte atribuţii, şi activitatea de urmărire, monitorizare a acestor persoane”, a explicat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara. Acesta spune că nu se pune problema creării unor noi compartimente, mai alescă sunt localităţi unde nu există niciun arestat la domiciliu. De precizat că în judeţul Hunedoara sunt în evidenţă nouă persoane arestate la domiciliu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj