“Eficientizare” IGPR: O sarcină în plus, un compartiment nou

Pentru o mai bună monitorizare a arestaţilor la domiciliu, oficialii Inspectoratului General al Poliţiei Române a anunţat că au fost operaţionalizate Birourile de Supraveghere Judiciară la nivelul fiecărui Inspectorat de Poliţie Judeţean. În realitate, sunt vechile compartimente judiciare, unde poliţiştii angajaţi au primit o sarcină în plus, pe lângă cele pe care le aveau deja.

ipjPoliţia Română anunţă că a luat măsuri pentru buna aplicare a noilor prevederi legale, în conformitate cu atribuţiile ce îi revin. Este vorba despre măsura arestului la domiciliu, a controlului judiciar şi a controlului judiciar pe cauţiune. “O dată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi procesual penale au fost operaţionalizate Birourile de Supraveghere Judiciară de la nivelul I.G.P.R., D.G.P.M.B. şi I.P.J.-uri, precum şi compartimentele constituite la nivelul poliţiilor municipale, altele decât cele reşedinţă de judeţ. Aproximativ 500 de poliţişti îşi desfăşoară, la nivel naţional, activitatea în cadrul acestor structuri”, susţin reprezentanţii IGPR. De asemenea, a fost elaborată o metodologie privind supravegherea persoanelor faţă de care s-a dispus măsura controlului judiciar, controlului judiciar pe cauţiune sau arestului la domiciliu, pentru aplicarea, la nivel naţional, în mod unitar, a prevederilor legale şi a fost dezvoltată o aplicaţie informatică pentru evidenţa acestora.

Aceeaşi Mărie, cu altă pălările

Dacă în teorie lucrurile sună bine, în realitate vorbim despre aceleaşi structuri şi nu neapărat de compartimente noi cu poliţişti care să supravegheze special aceste persoane.

“Sunt, de fapt, cei de la judiciar, cărora  li s-a inclus în fişa postului, pe lângă alte atribuţii, şi activitatea de urmărire, monitorizare a acestor persoane”, a explicat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara. Acesta spune că nu se pune problema creării unor noi compartimente, mai alescă sunt localităţi unde nu există niciun arestat la domiciliu. De precizat că în judeţul Hunedoara sunt în evidenţă nouă persoane arestate la domiciliu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României