EDUCAŢIE Donație de calculatoare pentru două școli din județ

Două școli din județ beneficiază de o donație din partea organizației “Ateliere Fără Frontiere”, care va oferi calculatoare pentru elevii pasionați de IT

Şcolile Gimnaziale “Dominic Stanca” din Orăştie şi “Constantin Daicoviciu” din Beriu se numără printre cele zece unităţi de învăţământ din țară susținute de organizația non-profit “Ateliere Fără Frontiere”. Asociația donează acestor școli 150 de calculatoare pentru dezvoltarea potenţialului elevilor pasionaţi de IT. Șase școli gimnaziale şi patru licee din Hunedoara, Caraş-Severin, Dolj, Vrancea şi Bucureşti vor beneficia de aceste dotări, prin programul Tech Kites, susţinut financiar de BRD – Groupe Societe Generale.

Elevi cu aptitudini pentru IT

Unitățile de învățământ vor fi dotate cu unităţi centrale, monitoare, periferice şi sisteme de operare, după ce au fost selectate de Uniunea Profesorilor de Informatică din România (UPIR), o organizaţie ce sprijină dezvoltarea competenţelor digitale în şcoli prin programe dedicate atât elevilor, cât şi profesorilor. Școlile selectate de UPIR s-au remarcat prin potenţialul elevilor cu aptitudini tehnice şi interesul crescut al acestora pentru dezvoltarea de aplicaţii informatice. “Aceste zece unităţi de învăţământ pot crea un mediu educaţional care să conducă la performanţe ale elevilor în zona STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică), dar le lipsesc dotările necesare pentru o bună desfăşurare a cursurilor. Ne bucurăm să sprijinim modernizarea laboratoarelor de informatică din aceste şcoli şi licee pentru a ajuta nişte tineri să-şi atingă potenţialul de dezvoltare”, a declarat directorul general al “Ateliere Fără Frontiere”, Damien Thiery. Tech Kites este un program naţional, parte din platforma de donaţii de calculatoare pentru educaţie EduClick a asociaţiei “Ateliere Fără Frontiere”. Toate calculatoarele donate prin programele asociaţiei sunt recondiţionate în atelierul de inserţie socio-profesională reconect, în care persoane aflate în mare dificultate lucrează la colectarea de echipamente IT uzate, testarea, sortarea şi pregătirea lor pentru reutilizare.

Cine sunt donatorii

Asociația “Ateliere Fără Frontiere” este o organizație non-profit românească, înființată în 2008, pentru inserția socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, parte din SOS Group – International action, o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. „Ateliere Fără Frontiere” a creat trei întreprinderi sociale de inserție prin activitatea economică – atelierul reconect, atelierul remesh și ferma bio&co, în care oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe persoanelor care cumulează multiple dificultăți la angajare (șomaj de lungă durată, adicții, dizabilități, abandon școlar, violență domestică, trafic de persoane, probațiune, pedepse privative de libertate, lipsă locuință etc).

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece + 17 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament         Anchetă extinsă în dosarul „revoltei de la Hunedoara”         Situația plăților la zi efectuate în județul Hunedoara pentru șomajul tehnic         AJPIS a continuat să asigure plata corespunzătoare „indemnizaţiei de sprijin COVID 19”