EDUCAŢIE. Cât de exigentă este şcoala în judeţul Hunedoara? Top naţional realizat de Ministerul Educaţiei. Care sunt cele mai bune şcoli din judeţul Hunedoara

În cursul analizei efectuate de Ministerul Educației Naționale cu privire la rezultatele elevilor la sfârșitul clasei a VIII-a, a fost comparată media de absolvire a ciclului gimnazial (clasele V-VIII) cu media notelor obținute la Evaluarea Națională la sfârșitul clasei a VIII-a. Această diferență a fost calculată pentru fiecare elev, apoi centralizată pe școală, pe județ și pe țară.

 scoala

Analiza a relevat că există școli la care, în medie, rezultatele la Evaluarea Națională sunt mai bune decât cele obținute pe parcursul anului școlar, ceea ce indică exigență pe parcursul anului școlar și corelarea notelor cu nivelul real al elevilor. (judeţele unde diferenţa dintre medii să un număr pozitiv).  Există însă și școli la care rezultatele la Evaluarea Națională au fost mult mai slabe decât cele obținute, în medie, la clasă. Aceasta poate indica lipsă de exigență, ușurință în acordarea notelor mari, ceea ce nu poate decât să dăuneze elevilor care, în acest fel, nu își cunosc nivelul real. (judeţele unde diferenţa dintre medii dă un număr negativ).

 

Pentru informare  atașăm aici analiza diferențelor pe o reprezentare grafică.

scoli bunicele

Hunedoara,  la coada topului performanţei în învăţământul gimnazial

La nivelul judetelor, potrivit hartii Ministerului Educatiei, cele mai bune scoli sunt in Capitala, in Braila, Gorj si Suceava.

Cele mai putin exigente sunt in Caras-Severin (unde la nivelul intregului judet diferenta intre notele din gimnaziu si cele de la Evaluarea Nationala e de aproape 3 puncte), Olt, Timisoara si Hunedoara.

CONSULTAŢI AICI LISTA CELOR MAI BINE COTATE GIMNAZII DIN JUDEŢUL HUNEDOARA

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “EDUCAŢIE. Cât de exigentă este şcoala în judeţul Hunedoara? Top naţional realizat de Ministerul Educaţiei. Care sunt cele mai bune şcoli din judeţul Hunedoara

  1. Sim

    Numai miticii pot face asemenea analize…daca mita,chiulul,prostia si tupeul se considera scoala atunci inseamna ca Bucurestiul are cele mai bune scoli,din pacate fara rezultate.
    Decebalul are in fiecare an premianti la olimpiadele nationale,Aurel Vlaicu si Lalescu la fel…

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc