EDUCAŢIE. Cât de exigentă este şcoala în judeţul Hunedoara? Top naţional realizat de Ministerul Educaţiei. Care sunt cele mai bune şcoli din judeţul Hunedoara

În cursul analizei efectuate de Ministerul Educației Naționale cu privire la rezultatele elevilor la sfârșitul clasei a VIII-a, a fost comparată media de absolvire a ciclului gimnazial (clasele V-VIII) cu media notelor obținute la Evaluarea Națională la sfârșitul clasei a VIII-a. Această diferență a fost calculată pentru fiecare elev, apoi centralizată pe școală, pe județ și pe țară.

 scoala

Analiza a relevat că există școli la care, în medie, rezultatele la Evaluarea Națională sunt mai bune decât cele obținute pe parcursul anului școlar, ceea ce indică exigență pe parcursul anului școlar și corelarea notelor cu nivelul real al elevilor. (judeţele unde diferenţa dintre medii să un număr pozitiv).  Există însă și școli la care rezultatele la Evaluarea Națională au fost mult mai slabe decât cele obținute, în medie, la clasă. Aceasta poate indica lipsă de exigență, ușurință în acordarea notelor mari, ceea ce nu poate decât să dăuneze elevilor care, în acest fel, nu își cunosc nivelul real. (judeţele unde diferenţa dintre medii dă un număr negativ).

 

Pentru informare  atașăm aici analiza diferențelor pe o reprezentare grafică.

scoli bunicele

Hunedoara,  la coada topului performanţei în învăţământul gimnazial

La nivelul judetelor, potrivit hartii Ministerului Educatiei, cele mai bune scoli sunt in Capitala, in Braila, Gorj si Suceava.

Cele mai putin exigente sunt in Caras-Severin (unde la nivelul intregului judet diferenta intre notele din gimnaziu si cele de la Evaluarea Nationala e de aproape 3 puncte), Olt, Timisoara si Hunedoara.

CONSULTAŢI AICI LISTA CELOR MAI BINE COTATE GIMNAZII DIN JUDEŢUL HUNEDOARA

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “EDUCAŢIE. Cât de exigentă este şcoala în judeţul Hunedoara? Top naţional realizat de Ministerul Educaţiei. Care sunt cele mai bune şcoli din judeţul Hunedoara

  1. Sim

    Numai miticii pot face asemenea analize…daca mita,chiulul,prostia si tupeul se considera scoala atunci inseamna ca Bucurestiul are cele mai bune scoli,din pacate fara rezultate.
    Decebalul are in fiecare an premianti la olimpiadele nationale,Aurel Vlaicu si Lalescu la fel…

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”