EDUCAŢIE. Cădere dramatică în topul naţional al liceelor hunedorene în 2014

Potrivit site-ului admitereliceu.ro pe primul loc în ierarhia judeţului se află la egalitate COLEGIUL NAŢIONAL “DECEBAL” DEVA şi  LICEUL TEORETIC “MIHAI EMINESCU” din Petroșani,  cu un scor total de 8,45 de puncte decis funcţie de mediile înregistrate de elevi la examenele de admitere la liceu (50%) , BACALAUREAT (40%)  şi rezultatele înregistrate la olimpiade (10 %).

Pe următoarele locuri ale topului regăsim următoarele licee:

3. LICEUL PEDAGOGIC “SABIN DRĂGOI” din Deva – 8,08 puncte;

4. COLEGIUL NATIONAL “IANCU DE HUNEDOARA” din Hunedoara – 7,49 puncte;

5. COLEGIUL NATIONAL “I.C. BRATIANU” din Hațeg – 7,44 puncte;

6. COLEGIUL NATIONAL “AVRAM IANCU” din Brad – 6,89 puncte;

7. LICEUL TEORETIC din Lupeni – 6,82 puncte;

8. COLEGIUL TEHNIC “TRANSILVANIA” din Deva – 6,64 puncte;

9. COLEGIUL NATIONAL DE INFORMATICA “TRAIAN LALESCU” din Hunedoara – 6,57 puncte;

10. COLEGIUL NATIONAL “AUREL VLAICU” din Orăștie – 6,50 puncte.

Cădere de 55 de locuri într-un an în TOP 100 licee româneşti!

Tot din informaţiile de pe site aflăm şi cum se poziţionează liceele hunedorene în topul naţional al instituţiilor de învăţământ. Cel mai şocant rezultat se referă la primele două licee din judeţul Hunedoara. Astfel dacă în anul  2013 COLEGIUL NAŢIONAL “DECEBAL” DEVA  ocupa locul  12, anul trecut colegiul s-a clasat abia în poziţia 67 în TOP 100 licee româneşti. La fel,  LICEUL TEORETIC “MIHAI EMINESCU” din Petroșani a căzut într-un an, 2013-2014, de pe poziţia 15 pe poziţia 68.

Dealtfel, acestea sunt singurele licee hunedorene clasate în TOP 100 naţional.

La nivel național, pe primul loc se află Colegiul Național ”Sfântul Sava” din București, cu un scor total de 9,35 puncte, locul 2 – Colegiul Național Iași (9,34), respectiv pe locul 3 – Colegiul Național ”Frații Buzești” Craiova (9,32).

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “EDUCAŢIE. Cădere dramatică în topul naţional al liceelor hunedorene în 2014

 1. Adrian

  Acest top este irelevant atit timp cit ponderea mediei de admitere in liceu este superioara ponderii mediei de la bacalaureat. Intr-un top al liceelor ne intereseaza ce au facut copiii in scoala generala sau ceea ce au facut in liceu?

  In plus, in top nu sint cuprinse liceele cu profil vocational (arte, militar s.a.). Spre exemplu, cred ca cel putin unul dintre colegiile militare nationale ar fi intrat in top 15 national.

  Răspuns
 2. gicacontra

  Si inca nu se vad toate efectele “genialei” uniri cu liceul Traian: 1) nr. mai mare de locuri in clasa a IX-a, prin urmare medie mai mica la admitere si 2) mai multi absolventi slab pregatiti, prin urmare procentaj mai mare de picati la bac si medie a notelor mai mica. Buna gandirea decidentilor acestei uniri: crestem performanta diminuand calitatea – asa au inteles ei din toate manualele de management pe care nu le-au citit sau nu au dotarea pentru a le intelege. Macar daca le-ar esua si invarteala imobiliara de la baza acestei comasari, poate vegheaza cineva cu obiceiuri de dat desteptarea pe la cantatul cocosilor la chestia asta.

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 17 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl         TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”