EDUCAŢIE. A doua etapă a înscrierii la licee

Absolvenții clasei a VIII-a care nu au fost repartizați după prima etapă sau nu au participat la examenul de Evaluare Națională își pot depune dosarele pentru înscrierea la licee sau școli profesionale până pe data de 30 iulie.

 

 

 

În județul Hunedoara, după prima etapă de repartizare, au mai rămas libere câteva locuri la cursuri de zi, fiind vorba despre 11 cu predare în limba maghiară și 17 la un liceu vocațional teologic.

 

Locuri la şcolile profesionale

 

În ce privește locurile la alte structuri de școlarizare, sunt disponibile 86 la învățământul dual, la liceele din Petrila și Hațeg, precum și la Dragomir Hurmuzescu și Transilvania din Deva, precum și la Constantin Bursan din Hunedoara. La aceste unități de învățământ sunt locuri libere și la școlile profesionale, al căror total este de 587, lucru care se mai întâlnește la Liceul Tehnologic din Lupeni și la Nicolaus Olahus din Orăștie, la Grigore Moisil și Teglas Gabor din Deva, Emanuil Gojdu și Matei Corvin din Hunedoara și Hermes și Dimitrie Leonida din Petroșani, precum și la cele din localitățile Geoagiu, Simeria, Vulcan, Călan, Uricani, Ghelari, Ilia și Crișcior. Elevii care vor obține certificat de absolvire ai celor trei ani ai învățământului dual sau profesional își vor putea continua studiile liceale începând cu clasa a XI-a, la cursuri de zi, serale sau cu frecvență redusă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara