EDUCAŢIE. A doua etapă a înscrierii la licee

Absolvenții clasei a VIII-a care nu au fost repartizați după prima etapă sau nu au participat la examenul de Evaluare Națională își pot depune dosarele pentru înscrierea la licee sau școli profesionale până pe data de 30 iulie.

 

 

 

În județul Hunedoara, după prima etapă de repartizare, au mai rămas libere câteva locuri la cursuri de zi, fiind vorba despre 11 cu predare în limba maghiară și 17 la un liceu vocațional teologic.

 

Locuri la şcolile profesionale

 

În ce privește locurile la alte structuri de școlarizare, sunt disponibile 86 la învățământul dual, la liceele din Petrila și Hațeg, precum și la Dragomir Hurmuzescu și Transilvania din Deva, precum și la Constantin Bursan din Hunedoara. La aceste unități de învățământ sunt locuri libere și la școlile profesionale, al căror total este de 587, lucru care se mai întâlnește la Liceul Tehnologic din Lupeni și la Nicolaus Olahus din Orăștie, la Grigore Moisil și Teglas Gabor din Deva, Emanuil Gojdu și Matei Corvin din Hunedoara și Hermes și Dimitrie Leonida din Petroșani, precum și la cele din localitățile Geoagiu, Simeria, Vulcan, Călan, Uricani, Ghelari, Ilia și Crișcior. Elevii care vor obține certificat de absolvire ai celor trei ani ai învățământului dual sau profesional își vor putea continua studiile liceale începând cu clasa a XI-a, la cursuri de zi, serale sau cu frecvență redusă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș         Biciclist lovit de mașină în Deva         Bunuri contrafăcute confiscate de polițiști         Articole pirotehnice din clase interzise la comercializare către publicul larg, confiscate de poliţişti         Activitatea Poliției Locale Deva, în luna noiembrie 2019         Accident grav în Batiz, pe DN 66         Ești răcit mai mereu? Citește cum poți să te protejezi în sezonul rece!         Bradul de Crăciun la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         ADMINISTRAŢIE. Cresc preţurile şi subvenţia la agentul termic din sistem centralizat la Deva         S-a răsturnat cu mașina în șanț         Alimente pentru sărmani oferite de Episcopia Devei şi Hunedoarei         Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor         DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna