EDUCAŢIE. A doua etapă a înscrierii la licee

Absolvenții clasei a VIII-a care nu au fost repartizați după prima etapă sau nu au participat la examenul de Evaluare Națională își pot depune dosarele pentru înscrierea la licee sau școli profesionale până pe data de 30 iulie.

 

 

 

În județul Hunedoara, după prima etapă de repartizare, au mai rămas libere câteva locuri la cursuri de zi, fiind vorba despre 11 cu predare în limba maghiară și 17 la un liceu vocațional teologic.

 

Locuri la şcolile profesionale

 

În ce privește locurile la alte structuri de școlarizare, sunt disponibile 86 la învățământul dual, la liceele din Petrila și Hațeg, precum și la Dragomir Hurmuzescu și Transilvania din Deva, precum și la Constantin Bursan din Hunedoara. La aceste unități de învățământ sunt locuri libere și la școlile profesionale, al căror total este de 587, lucru care se mai întâlnește la Liceul Tehnologic din Lupeni și la Nicolaus Olahus din Orăștie, la Grigore Moisil și Teglas Gabor din Deva, Emanuil Gojdu și Matei Corvin din Hunedoara și Hermes și Dimitrie Leonida din Petroșani, precum și la cele din localitățile Geoagiu, Simeria, Vulcan, Călan, Uricani, Ghelari, Ilia și Crișcior. Elevii care vor obține certificat de absolvire ai celor trei ani ai învățământului dual sau profesional își vor putea continua studiile liceale începând cu clasa a XI-a, la cursuri de zi, serale sau cu frecvență redusă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara         ATENȚIE LA NEATENȚIE. O pensionară a fost lăsată fără o importantă sumă de bani         LA PETROȘANI. Un șofer beat a lovit două mașini         Parcul Corvin, simbolul neglijat al Hunedoarei         DN 68 A, șoseaua dezastruoasă care dublează „autostrada – muzeu”