Ecourile violului de la Petroşani bagă vânzătoarele în sperieţi

Violul produs zilele trecute în Petroşani, când o vânzătoare de la un magazin non – stop a fost agresată şi abuzată sexual chiar în magazin a băgat vânzătoarele din localitate în sperieţi.

violatorFemeile care lucrează la magazinele non – stop ori cele care au program până seara târziu mărturisesc că se tem că oricând pot fi şi ele victime ale vreunui descreierat. „Vă daţi seama că îmi este frică. Plec seara târziu de la lucru, acum la 7 deja e întuneric. Nu mai ai siguranţă nici la locul de muncă, nici pe stradă”, spunE o tânărăr care lucrează în Cartierul Seroport. Şi este susţinută şi de alte colege, neliniştite, deşi violatorul tinerei a fost prins şi arestat preventiv.

Poliţiştii spun că violul înregistrat în Petroşani a fost unul atipic, dar le sfîătuiesc pe femei să îşi ia măsurile minime de precuaţie. Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara spune că, de regulă, femeile sunt abordate în locuri ferite, slab luminate, în spaţii publice şi din acest motiv agresiunea sexuală comisă în interiorul magazinului este considerată atipică. „Le sfătuim să îşi ia măsuri de precauţie. Să evite locurile neiluminate, care nu sunt intens circulate, să se deplaseze în grupuri, să roage o persoană de sex masculin, de încredere, să le însoţească, dacă observă că sunt urmărite să sune imediat la 112 şi chiar să schimbe ruta de deplasare”,a explicat Bogdan Niţu câteva dintre modalităţile în care femeile pot încerca să evite astfel de incidente.

Reamintim că în data de 28.09.2014, cu puţin înainte de ora 6 dimineaţa, o tânără de 25 de ani a sunat la Poliţie, după ce a fost agresată şi violată. Bărbatul care a comis fapta, Ionuţ Vînătoru, de 28 de ani, din Petroşani, a fost prins şi reţinut de poliţişti, care au stabilit că, în jurul orelor 05:00, în timp ce se afla în interiorul magazinului, vânzătoarea a fost ameninţată şi agresată fizic de către suspect, care a întreţinut cu aceasta relaţii sexuale împotriva voinţei ei. Judecătoria Petroşani a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pe o durată de 30 zile, dar Vînătoru a formulat contestaţie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă