ECONOMIE. Autorizaţia de construcţie a minei de la Certej este ilegală. Confirmă Inspectoratul de Stat în Construcţii

Într-un răspus adresat Mining Watch România, Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) confirmă faptul că autorizația de construire pe baza căreia au început lucrări preliminare de construire a minei de aur la Certeju de Sus a fost eliberată cu încălcarea dispozițiilor legale, scrie romaniacurata.ro.

document

În răspuns, se mai arată că Inspectoratul a sesizat instituția prefectului județului Hunedoara în vederea anulării autorizației de către instanțele de contencios administrativ.

Mining Watch, dar și România Curată, i-au solicitat la sfârșitul anului trecut, primarului din Certeju de Sus să facă publică autorizația de construire, lucru pe care acesta l-a refuzat. De asemenea, peste 11.000 de cetățeni au semnat petiția prin care i s-a solicitat președintelui României, Klaus Iohannis, să ia măsurile care țin de el pentru respectarea legii în cazul Certej.

”Eforturile societății civile demască o dată în plus ilegalitățile comise de companiile miniere pentru demararea exploatărilor aurifere pe bază de cianuri în România. În urma semnalării neregulilor autorizației de construire aferente organizării de șantier pentru platforma industrială de la Certej de către rețeaua Mining Watch România și ca urmare a presiunii exercitate de cetățeni pentru clarificarea situației și amendarea vinovaților, Inspectoratul de Stat în Construcții a constatat emiterea autorizației cu încălcarea prevederilor legale.”, se arată într-o poziție a Mining Watch România.

În urma unui control efectuat la primăria comunei hunedorene, Inspectoratul de Stat în Construcţii a stabilit că autorizaţia de construire pentru execuţia proiectului minier a fost emisă ilegal societăţii Deva Gold. Emiterea ei a fost făcută în baza unei documentaţii incomplete.
SURSA: romaniacurata.ro

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara