ECONOMIE. Autorizaţia de construcţie a minei de la Certej este ilegală. Confirmă Inspectoratul de Stat în Construcţii

Într-un răspus adresat Mining Watch România, Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) confirmă faptul că autorizația de construire pe baza căreia au început lucrări preliminare de construire a minei de aur la Certeju de Sus a fost eliberată cu încălcarea dispozițiilor legale, scrie romaniacurata.ro.

document

În răspuns, se mai arată că Inspectoratul a sesizat instituția prefectului județului Hunedoara în vederea anulării autorizației de către instanțele de contencios administrativ.

Mining Watch, dar și România Curată, i-au solicitat la sfârșitul anului trecut, primarului din Certeju de Sus să facă publică autorizația de construire, lucru pe care acesta l-a refuzat. De asemenea, peste 11.000 de cetățeni au semnat petiția prin care i s-a solicitat președintelui României, Klaus Iohannis, să ia măsurile care țin de el pentru respectarea legii în cazul Certej.

”Eforturile societății civile demască o dată în plus ilegalitățile comise de companiile miniere pentru demararea exploatărilor aurifere pe bază de cianuri în România. În urma semnalării neregulilor autorizației de construire aferente organizării de șantier pentru platforma industrială de la Certej de către rețeaua Mining Watch România și ca urmare a presiunii exercitate de cetățeni pentru clarificarea situației și amendarea vinovaților, Inspectoratul de Stat în Construcții a constatat emiterea autorizației cu încălcarea prevederilor legale.”, se arată într-o poziție a Mining Watch România.

În urma unui control efectuat la primăria comunei hunedorene, Inspectoratul de Stat în Construcţii a stabilit că autorizaţia de construire pentru execuţia proiectului minier a fost emisă ilegal societăţii Deva Gold. Emiterea ei a fost făcută în baza unei documentaţii incomplete.
SURSA: romaniacurata.ro

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Voluntarii care lucrează la Cetatea Costești au nevoie de ajutor         NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții