Zâzanie între aleşi .„Păşunea de aur” din Petrila le face cu ochiul consilierilor PSD

Consilieri locali PSD din Petrila sunt acuzaţi că ar fi pus ochii pe păşunea „de aur” din Petrila, pe care ar vrea să o ia de la cel care a câştigat licitaţia. Nu în folosul lor, ci pentru a-l ajuta pe fostul city manager al urbei, Dorin Curtean, care este acuzat direct de presiuni

curtean ciobani

 

„Păşunea de aur” din Petrila i-a căpătat acest renume nu datorită calităţii ierbii pe care o pasc oile, ci pentru chiria uriaşă pe care o plăteşte Ilie Bălănesc, cel care a câştigat licitaţia pentru acest lot.

Preţ umflat artificial

curteanTerenul în cauză are suprafaţa de 96 de hectare, pentru care Ilie Bălănesc plăteşte 2.100/ ha. Asta înseamnă nici mai mult nici mai puţin de 2 miliarde de lei vechi anual, adică preţul la care s-a ajuns în urma licitaţiei pe care şi-ar fi dorit să şi-o adjudece şi ex-city managerul Petrilei, Dorin Curtean (foto), despre care se spune că se află acum în relaţii de strânsă prietenie cu aleşii locali ai PSD. Curtean ar vrea terenul respectiv, iar asta se poate face prin denunţarea contractului de închiriere dintre administraţia publică şi Bălănesc. E drept că localnicul a depăşit termenele contractuale, dar i s-au calculat penalităţi, în valoare de peste 14.000 de lei noi, achitate şi acestea la data la care vorbim. Aşa că este destul de dubios de ce un proiect care prevedea „rezilierea contractului de închiriere nr. 5613846/12.05 2014” a apărut pe ordinea de zi taman în luna februarie, când problema era deja rezolvată, adică redevenţa achitată, la fel ca şi penalităţile de întârziere. De precizat, însă, că păşunea despre care vorbim este cea mai scumpă de pe raza oraşului Petrila, iar preţul a fost umflat, artificial, ca urmare a licitaţiei „la sânge” de anul trecut. Chiar şi aşa, Bălănesc s-a chinuit să achite taxele la bugetul local, tocmai ca să nu rămână fără pământul pe care îşi duce oile la păscut. Adevărul din această ecuaţie a ieşit brusc la lumină, tot în şedinţa extraordinară CL Petrila, atât de brusc încât i-a speriat chiar şi pe cei care agitau lucrurile, respectiv consilierii PSD.

Dorin Curtean, arătat cu degetul

 Secretarul Toma Vărgatu a explicat că au fost, practic, obligaţi să întocmească acest proiect, pentru că altfel ar fi trebuit, cel mai probabil, să bată drumurile  până la Poliţie să dea cu subsemnatul.

„Noi avem foarte mulţi prieteni. (…) Dacă nu săptămânal, cel puţin de două ori pe săptămână mergem la poliţie să dăm cu subsemnatul… Referitor la domnul Bălănesc, la alţii… fiind întrebaţi de ce am făcut aşa şi n-am făcut altcumva. În contractul domnului Bălănesc este o clauză contractuală, pe care dumneavoastră, consiliul local, aţi aprobat-o, s-a făcut licitaţie. În acea clauză se spune: banii se dau în două tranşe la data de… şi la data de… Dacă nu se dau la data menţionată, se reziliază contractul, prin hotărârea consiliului local. Noi vă prezentăm o situaţie, prin acest proiect nr. 8, în care domnul Bălănesc nu a respectat clauza din contract, dar care, totuşi, a plătit, inclusiv penalizările de întâr­ziere. Dar tocmai asta era că trebuia să venim cu acest proiect, altfel aveam proble­me”, a explicat Toma Vărgatu.

Mai mult, se susţine că este presiune pe administraţie. Cine pune presiune pe administraţie?E simplu, iar răspunsul îl oferă chiar anagajţii administraţiei publice cu funcţii de răspundere, respectiv reprezentanta Biroului Agricol:

A făcut presiuni, cum face de fie­care dată şi cu alte cazuri, ameninţându-ne, domnul Dorin Curtean. De data aceasta l-am şi înregistrat, că m-am săturat de presiuni aşa cum spune domnul primar şi de cât ne ameninţă”.

Proiectul nu a trecut, iar omul care a plătit mai mult de 2,1 miliarde de lei pe păşune şi, în plus, a făcut şi amenajări, rămâne chiriaş. (Carmen Cosman – Preda)

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șase − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar         REACŢII DUPĂ PICHETAREA PREFECTURII. Uzina Mecanică Orăştie, sub control încrucişat. Urmează DNA?         Florin Oancea, alături de elevii deveni         Viorica Dăncilă a deschis anul școlar la Sântamaria Orlea         Constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva au primit o decizie favorabilă în instanță împotriva CNAIR