Turism: Motelurile şi pensiunile rurale, în topul preferinţelor

În schimb, însă, a scăzut numărul celor care, în vacanţă, se cazează la cabanele din judeţul Hunedoara

turism

După recesiunea industrială de care a avut parte începând cu 1989, judeţul Hunedoara şi-a revenit relativ din şoc şi încearcă să se relanseze prin turism.

Plusuri şi minusuri

Acest lucru este posibil datorită factorilor naturali cu care este înzestrată Hunedoara, dar şi altor aspecte, cum ar fi investiţiile din domeniu, în special în mediul rural, sau acţiunile de promovare a zonelor turistice făcute de Consiliul Judeţean. Aspectul pozitiv din turism este evidenţiat şi în datele făcute publice, recent, de Direcţia Judeţeană de Statistică Hunedoara. Astfel, conform acestor date, numărul turiştilor care au vizitat judeţul Hunedoara în mai 2013 a fost de 8.502 persoane, cu 2.189 mai multe ca în luna precedentă. De asemenea, şi numărul înnoptărilor în judeţ, de 20.801, a fost mai mare în mai decât în aprilie cu 7.921. Totodată, numărul de nopţi per turist a fost de 2,4 în mai, comparativ cu 2 în aprilie. Dacă era de aşteptat ca numărul de cazări să crească în moteluri, care sunt pe primul loc, cu un procentaj de 369%, vile (154,4%) şi hoteluri (138,1%), surprinde în mod plăcut evoluţia de la pensiunile turistice din mediul rural. Astfel, la aceste unităţi de cazare procentajul turiştilor care s-au cazat în ele a fost ma mare în mai cu 298% faţă de luna aprilie. În schimb, însă, a scăzut numărul de înnoptări în mai în cabane, procentul fiind de 78,5% faţă de aprilie 2013, şi în pensiunile urbane (88,4%), dar, per total, cazările în judeţ au fost mai mari, raportat la acelaşi interval de timp, cu 34,7%. În mai 2013, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, rata de cazări din judeţul Hunedoara a fost de 103,4 %, creşteri spectaculoase înregistrându-se mai ales la moteluri (435,2%) şi pensiunile rurale (264,8%), scăderi fiind consemnate doar la înnoptările de la pensiunile urbane (53,6%). Cu toate acestea, chiar dacă a fost mai mare, cu 5,8% faţă de aprilie 2013, indicele de utilizare a locurilor de cazare în judeţul Hunedoara în luna mai a acestui an a fost de 22,4%.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu + 19 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Prins la furat, deși trebuia să rămână în izolare         Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere