Turism: Motelurile şi pensiunile rurale, în topul preferinţelor

În schimb, însă, a scăzut numărul celor care, în vacanţă, se cazează la cabanele din judeţul Hunedoara

turism

După recesiunea industrială de care a avut parte începând cu 1989, judeţul Hunedoara şi-a revenit relativ din şoc şi încearcă să se relanseze prin turism.

Plusuri şi minusuri

Acest lucru este posibil datorită factorilor naturali cu care este înzestrată Hunedoara, dar şi altor aspecte, cum ar fi investiţiile din domeniu, în special în mediul rural, sau acţiunile de promovare a zonelor turistice făcute de Consiliul Judeţean. Aspectul pozitiv din turism este evidenţiat şi în datele făcute publice, recent, de Direcţia Judeţeană de Statistică Hunedoara. Astfel, conform acestor date, numărul turiştilor care au vizitat judeţul Hunedoara în mai 2013 a fost de 8.502 persoane, cu 2.189 mai multe ca în luna precedentă. De asemenea, şi numărul înnoptărilor în judeţ, de 20.801, a fost mai mare în mai decât în aprilie cu 7.921. Totodată, numărul de nopţi per turist a fost de 2,4 în mai, comparativ cu 2 în aprilie. Dacă era de aşteptat ca numărul de cazări să crească în moteluri, care sunt pe primul loc, cu un procentaj de 369%, vile (154,4%) şi hoteluri (138,1%), surprinde în mod plăcut evoluţia de la pensiunile turistice din mediul rural. Astfel, la aceste unităţi de cazare procentajul turiştilor care s-au cazat în ele a fost ma mare în mai cu 298% faţă de luna aprilie. În schimb, însă, a scăzut numărul de înnoptări în mai în cabane, procentul fiind de 78,5% faţă de aprilie 2013, şi în pensiunile urbane (88,4%), dar, per total, cazările în judeţ au fost mai mari, raportat la acelaşi interval de timp, cu 34,7%. În mai 2013, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, rata de cazări din judeţul Hunedoara a fost de 103,4 %, creşteri spectaculoase înregistrându-se mai ales la moteluri (435,2%) şi pensiunile rurale (264,8%), scăderi fiind consemnate doar la înnoptările de la pensiunile urbane (53,6%). Cu toate acestea, chiar dacă a fost mai mare, cu 5,8% faţă de aprilie 2013, indicele de utilizare a locurilor de cazare în judeţul Hunedoara în luna mai a acestui an a fost de 22,4%.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu