Tură continuă la minele viabile din Valea Jiului

Producţie de huilă mai mare şi salarii net superioare pentru mineri. La asta se va ajunge dacă oficialii Complexului Energetic Hunedoara vor reuşi să implementeze tura continuă la unităţile miniere înglobate în structura energetică.

mina_uricani_39256800Rezulattele acestei măsuri ce urmează a fi luate sunt notabile, spun oficialii Complexului Energetic Hunedoara. „Se doreşte implementarea turei continue, ceea ce duce atât la creşterea producţiei,c ât şi a veniturilor. Producţia creşte ci circa 300.000 de tone”,a declarat directorul general adjunct al CEH, Nicolae Drăgoi. Anul trecut, producţia totală a fost de 1,2 milioane de tone de huilă, însă necesarul pentru cele două termocentrale este mai mare. Ca să acopere stocurile, minerii au venit la lucru şi sâmbăta şi duminica în ultima parte a anului 2014, iar rezultatele s-au văzut pe fişele de plată, în condiţiile în care posturile prestate în week-end se plătesc suplimentar. Astfel, minerii au coborât în subteran în toate sâmbetele din lunile noiembrie şi decembrie. Pentru două zile de sâmbătă au fost plătiţi cu spor de 100%, iar pentru celelalte două sâmbete lucrate compensaţia constă în zile de repaus, conform Codului muncii şi Contractului Colectiv de Muncă. Pe fişa de plată, diferenţele s-au văzut, aşa că, din datele de până acum, minerii nu ar avea nimic împotrivă să lucreze în sistem de tură continuă pentru că asta înseamnă aproape dublarea salariului.

Urmează disponibilizările

Pe de altă parte, indicatorii tehnico – economici ai CEH obligă entitatea eneregtică să aplice un program de restructurare şi eficientizare, care implică reducerea cheltuielilor şi reduceri de personal. Sunt 540 de persoane care ar urma să părăsească anul acesta sistemul, dintre care 160 de la Divizia Minieră – persinal TESA şi suprafaţă – iar restul de la termocentralele Mintia şi Paroşeni. Ca să poată fi aplicat, însă, programul propus de conducerea Complexului trebuie să primească avizul Ministerului Energiei, dar şi pe cel al Fondului Monetar Internaţional.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Tură continuă la minele viabile din Valea Jiului

  1. Dănuț

    Păi tot voi scriați acu o vreme că Mintia a cumpărat cărbune din import fiindcă e mai ieftin și oricum funcționează în pierdere, deci cum ar ajuta o producție mai mare în Valea Jiului?

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni         Salarii regești la Consiliul Județean Hunedoara