Tură continuă la minele viabile din Valea Jiului

Producţie de huilă mai mare şi salarii net superioare pentru mineri. La asta se va ajunge dacă oficialii Complexului Energetic Hunedoara vor reuşi să implementeze tura continuă la unităţile miniere înglobate în structura energetică.

mina_uricani_39256800Rezulattele acestei măsuri ce urmează a fi luate sunt notabile, spun oficialii Complexului Energetic Hunedoara. „Se doreşte implementarea turei continue, ceea ce duce atât la creşterea producţiei,c ât şi a veniturilor. Producţia creşte ci circa 300.000 de tone”,a declarat directorul general adjunct al CEH, Nicolae Drăgoi. Anul trecut, producţia totală a fost de 1,2 milioane de tone de huilă, însă necesarul pentru cele două termocentrale este mai mare. Ca să acopere stocurile, minerii au venit la lucru şi sâmbăta şi duminica în ultima parte a anului 2014, iar rezultatele s-au văzut pe fişele de plată, în condiţiile în care posturile prestate în week-end se plătesc suplimentar. Astfel, minerii au coborât în subteran în toate sâmbetele din lunile noiembrie şi decembrie. Pentru două zile de sâmbătă au fost plătiţi cu spor de 100%, iar pentru celelalte două sâmbete lucrate compensaţia constă în zile de repaus, conform Codului muncii şi Contractului Colectiv de Muncă. Pe fişa de plată, diferenţele s-au văzut, aşa că, din datele de până acum, minerii nu ar avea nimic împotrivă să lucreze în sistem de tură continuă pentru că asta înseamnă aproape dublarea salariului.

Urmează disponibilizările

Pe de altă parte, indicatorii tehnico – economici ai CEH obligă entitatea eneregtică să aplice un program de restructurare şi eficientizare, care implică reducerea cheltuielilor şi reduceri de personal. Sunt 540 de persoane care ar urma să părăsească anul acesta sistemul, dintre care 160 de la Divizia Minieră – persinal TESA şi suprafaţă – iar restul de la termocentralele Mintia şi Paroşeni. Ca să poată fi aplicat, însă, programul propus de conducerea Complexului trebuie să primească avizul Ministerului Energiei, dar şi pe cel al Fondului Monetar Internaţional.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Tură continuă la minele viabile din Valea Jiului

  1. Dănuț

    Păi tot voi scriați acu o vreme că Mintia a cumpărat cărbune din import fiindcă e mai ieftin și oricum funcționează în pierdere, deci cum ar ajuta o producție mai mare în Valea Jiului?

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara