Societatea de Închideri de Mine licitează salvatori profesionişti

Din cauză că Staţia Centrală de Salvare Minieră SALVAMIN Petroşani face parte din Societatea Naţională a Huilei, minele neviabile sunt nevoite să liciteze serviciile de salvare profesională pentru situaţie care ar impune prezenţa salvatorilor minieri.

salvatori_minieriNu mai puţin de 281.000 de lei este suma pe care Societatea Naţională de Închideri de Mine Valea Jiului SA – care înglobează minele neviabile Petrila, Paroşeni şi Uricani – vrea să o investească pentru serviciile de salvare minieră. SNIMVJ a scos la licitaţie contractul pentru serviciul de salvare minieră, ce prevede asigurarea intervenţiei cu salvatori minieri profesionişti, în cazul apariţiei unor incidente majore sau dezastre(înlaturarea efectelor incidentelor majore, salvarea de vieţi omeneşti şi / sau bunuri, sau alte evenimente similare ) la sucursalele SNIMVJ SA. Acest lucrus e impune din cauză să salvatorii minieri de la Staţia Centrală de Salvare SALVAMIN Petroşani au rămas la SNH după desprinderea minelor neviabile de cele viabile şi împărţirea activităţii.  Cele trei mine neviabile au propriile staţii de salvare minieră, însă în cazul unor incidente majore cei de la SALVAMIN intervin.

„Experienţa anterioară mi-a arătat că în situaţii dificile te poţi baza pe salvatorii minieri profesionişti. Acest contract va produce efecte – dar sper să nu fie nevoie – doar în situaţii extreme”, a explicat directorul SNIMVJ, Petre Drăgoescu.

Obligaţi de Comisia Europeană

Organizarea licitaţiei este absolut obligatorie şi ca urmare a cerinţelor Comisiei Europene, care a avizat programul de închidere al celor trei mine înglobate în SNIMVJ. Practic, nu se poate face încredinţarea directă a acestui serviciu, pentru ca procedura să nu poată fi interpretată drept un transfer mascat al ajutorului de stat către SNH, care nu mai beneficiază de subvenţie. Oricum, licitaţia va fi adjudecată, mai mult ca sigur, de salvatorii minieri de la Petroşani, recunoscuţi pentru profesionalismul lor şi care au fost chemaţi să intervină şi la alte accidente în ţară.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara         ATENȚIE LA NEATENȚIE. O pensionară a fost lăsată fără o importantă sumă de bani         LA PETROȘANI. Un șofer beat a lovit două mașini         Parcul Corvin, simbolul neglijat al Hunedoarei