Societatea de Închideri de Mine licitează salvatori profesionişti

Din cauză că Staţia Centrală de Salvare Minieră SALVAMIN Petroşani face parte din Societatea Naţională a Huilei, minele neviabile sunt nevoite să liciteze serviciile de salvare profesională pentru situaţie care ar impune prezenţa salvatorilor minieri.

salvatori_minieriNu mai puţin de 281.000 de lei este suma pe care Societatea Naţională de Închideri de Mine Valea Jiului SA – care înglobează minele neviabile Petrila, Paroşeni şi Uricani – vrea să o investească pentru serviciile de salvare minieră. SNIMVJ a scos la licitaţie contractul pentru serviciul de salvare minieră, ce prevede asigurarea intervenţiei cu salvatori minieri profesionişti, în cazul apariţiei unor incidente majore sau dezastre(înlaturarea efectelor incidentelor majore, salvarea de vieţi omeneşti şi / sau bunuri, sau alte evenimente similare ) la sucursalele SNIMVJ SA. Acest lucrus e impune din cauză să salvatorii minieri de la Staţia Centrală de Salvare SALVAMIN Petroşani au rămas la SNH după desprinderea minelor neviabile de cele viabile şi împărţirea activităţii.  Cele trei mine neviabile au propriile staţii de salvare minieră, însă în cazul unor incidente majore cei de la SALVAMIN intervin.

„Experienţa anterioară mi-a arătat că în situaţii dificile te poţi baza pe salvatorii minieri profesionişti. Acest contract va produce efecte – dar sper să nu fie nevoie – doar în situaţii extreme”, a explicat directorul SNIMVJ, Petre Drăgoescu.

Obligaţi de Comisia Europeană

Organizarea licitaţiei este absolut obligatorie şi ca urmare a cerinţelor Comisiei Europene, care a avizat programul de închidere al celor trei mine înglobate în SNIMVJ. Practic, nu se poate face încredinţarea directă a acestui serviciu, pentru ca procedura să nu poată fi interpretată drept un transfer mascat al ajutorului de stat către SNH, care nu mai beneficiază de subvenţie. Oricum, licitaţia va fi adjudecată, mai mult ca sigur, de salvatorii minieri de la Petroşani, recunoscuţi pentru profesionalismul lor şi care au fost chemaţi să intervină şi la alte accidente în ţară.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani         Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei au fost scoase la licitație publică         Accident feroviar în apropiere de Brad: un șofer a tăiat calea trenului         Zona periculoasă a DN 66, dotată cu parapeți         Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia         Tânăr condamnat pentru trafic de droguri după ce a vrut să se îmbogățească prin „darknet”