Societatea de Închideri de Mine licitează salvatori profesionişti

Din cauză că Staţia Centrală de Salvare Minieră SALVAMIN Petroşani face parte din Societatea Naţională a Huilei, minele neviabile sunt nevoite să liciteze serviciile de salvare profesională pentru situaţie care ar impune prezenţa salvatorilor minieri.

salvatori_minieriNu mai puţin de 281.000 de lei este suma pe care Societatea Naţională de Închideri de Mine Valea Jiului SA – care înglobează minele neviabile Petrila, Paroşeni şi Uricani – vrea să o investească pentru serviciile de salvare minieră. SNIMVJ a scos la licitaţie contractul pentru serviciul de salvare minieră, ce prevede asigurarea intervenţiei cu salvatori minieri profesionişti, în cazul apariţiei unor incidente majore sau dezastre(înlaturarea efectelor incidentelor majore, salvarea de vieţi omeneşti şi / sau bunuri, sau alte evenimente similare ) la sucursalele SNIMVJ SA. Acest lucrus e impune din cauză să salvatorii minieri de la Staţia Centrală de Salvare SALVAMIN Petroşani au rămas la SNH după desprinderea minelor neviabile de cele viabile şi împărţirea activităţii.  Cele trei mine neviabile au propriile staţii de salvare minieră, însă în cazul unor incidente majore cei de la SALVAMIN intervin.

„Experienţa anterioară mi-a arătat că în situaţii dificile te poţi baza pe salvatorii minieri profesionişti. Acest contract va produce efecte – dar sper să nu fie nevoie – doar în situaţii extreme”, a explicat directorul SNIMVJ, Petre Drăgoescu.

Obligaţi de Comisia Europeană

Organizarea licitaţiei este absolut obligatorie şi ca urmare a cerinţelor Comisiei Europene, care a avizat programul de închidere al celor trei mine înglobate în SNIMVJ. Practic, nu se poate face încredinţarea directă a acestui serviciu, pentru ca procedura să nu poată fi interpretată drept un transfer mascat al ajutorului de stat către SNH, care nu mai beneficiază de subvenţie. Oricum, licitaţia va fi adjudecată, mai mult ca sigur, de salvatorii minieri de la Petroşani, recunoscuţi pentru profesionalismul lor şi care au fost chemaţi să intervină şi la alte accidente în ţară.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent         ACCIDENT. Mașină lovită de tren la trecerea peste calea ferată, din halta Geoagiu         Accident grav, cu șapte răniți, produs de un șofer teribilist de 23 de ani         Accident produs de un șofer de 82 de ani         Hoț capturat de polițiști         Traseul spre Lacul Zănoaga în atenția Salvamont Hunedoara         Psaltire din 1751 restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane – Deva         Bilanțul pagubelor materiale produse de inundații în județul Hunedoara         Cele două turnuri locuință ale Cetății dacice Costești din Munții Orăștiei vor fi protejate și reabilitate         Accident grav pe șoseaua Hațeg – Petroșani, produs de o tânără de 18 ani. Motociclist în stare gravă la spital