SNIMVJ a reuşit să evite trecerea huilei prin preparaţie

Cărbunele de la minele aflate pe program de închidere nu a mai trebuit trecut prin preparaţie în ultima perioadă, ceea ce înseamnă, implicit, un profit mai mare pentru Societatea Naţională de Închideri de Mine.

coroiestiSocietatea Naţională de Închideri se Mine a reuşit să evite spălarea huilei înainte de a ajunge la beneficiar, respectiv la Termocentrala Paroşeni. Directorul general al SNIMVJ, Aurel Anghel, spune că huila extrasă a avut o putere calorifică bună şi nu a mai fost necesară trecerea prin Preparaţie decât într-o foarte mică măsură. „De la începutul anului, maximum 10 vagoane cu huilă au trebuit trecute prin Preparaţie. Pentru noi este foarte bine, pentru că mai mult de jumătate din valoarea producţiei marfă pierdeam prin trecerea cărbunelui prin preparaţie”, a declarat Anghel.

De precizat că, dacă intră prin preparaţie, gradul de recuperare pentru huilă este de numai 41 – 42 la sută, la care se adaugă  şi costurile de preparare. Iar de câştigat are tocmai beneficiarul, respectiv Complexul Energetic Hunedoara, nu doar că primeşte un cărbune de calitate, ci şi prin faptul că deţine şi Preparaţia Coroieşti. Contractul dintre CEH şi SNIMVJ a fost încheiat pentru suma de aproape 1,7 milioane de lei, sumă pe care societatea de închideri de mine trebuie să o achite pentru serviciile de spălare a cărbunelui brut şi sortat refuzat, provenit de la minele Petrila, Paroşeni şi Uricani. O operaţiune necesară pentru creşterea parametrilor huilei, aşa încât cărbunele să poată fi vândut către termocentrala Paroşeni în cazul în care este refuzat din cauza parametrilor de calitae. Contractul a fost negociat cu un singur ofertant, care a şi câştigat acest serviciu, respectiv Complexul Energetic Hunedoara – Divizia Minieră – Punct de lucru Prepararea Cărbunelui Valea Jiului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani