SNIMVJ a reuşit să evite trecerea huilei prin preparaţie

Cărbunele de la minele aflate pe program de închidere nu a mai trebuit trecut prin preparaţie în ultima perioadă, ceea ce înseamnă, implicit, un profit mai mare pentru Societatea Naţională de Închideri de Mine.

coroiestiSocietatea Naţională de Închideri se Mine a reuşit să evite spălarea huilei înainte de a ajunge la beneficiar, respectiv la Termocentrala Paroşeni. Directorul general al SNIMVJ, Aurel Anghel, spune că huila extrasă a avut o putere calorifică bună şi nu a mai fost necesară trecerea prin Preparaţie decât într-o foarte mică măsură. „De la începutul anului, maximum 10 vagoane cu huilă au trebuit trecute prin Preparaţie. Pentru noi este foarte bine, pentru că mai mult de jumătate din valoarea producţiei marfă pierdeam prin trecerea cărbunelui prin preparaţie”, a declarat Anghel.

De precizat că, dacă intră prin preparaţie, gradul de recuperare pentru huilă este de numai 41 – 42 la sută, la care se adaugă  şi costurile de preparare. Iar de câştigat are tocmai beneficiarul, respectiv Complexul Energetic Hunedoara, nu doar că primeşte un cărbune de calitate, ci şi prin faptul că deţine şi Preparaţia Coroieşti. Contractul dintre CEH şi SNIMVJ a fost încheiat pentru suma de aproape 1,7 milioane de lei, sumă pe care societatea de închideri de mine trebuie să o achite pentru serviciile de spălare a cărbunelui brut şi sortat refuzat, provenit de la minele Petrila, Paroşeni şi Uricani. O operaţiune necesară pentru creşterea parametrilor huilei, aşa încât cărbunele să poată fi vândut către termocentrala Paroşeni în cazul în care este refuzat din cauza parametrilor de calitae. Contractul a fost negociat cu un singur ofertant, care a şi câştigat acest serviciu, respectiv Complexul Energetic Hunedoara – Divizia Minieră – Punct de lucru Prepararea Cărbunelui Valea Jiului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”