Sindicatele şi administraţia CEH negociază sporul de periculozitate

Sindicatele din minerit şi conducerea Complexului Energetic Hunedoara s-au aşezat, joi, la masa discuţiilor, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la nivelul Prefecturii Hunedoara. Cele două părţi nu au căzut până acum de acord în ceea ce priveşte majorarea sporului de periculozitate.

Portretele-minerilor-1Administraţia şi sindicatele, mediate de oficialii Prefecturii Hunedoara încearcă să găsească soluţiile cele mai bune pentru majorarea sporului de periculozitate pentru angajaţii din subteran de la minele viabile cuprinse în Complexul Energetic Hunedoara. Sindicatul „Muntele” a cerut adminsitraţiei mărirea sporului de periculozitate de la 700 de lei, la 850 de lei, adică valoarea salariului mediu brut. Ortacii au fost de acord cu organizarea unor acţiuni de protest, dar mai întâi, conform legii, liderii lor au apelat la Comisia de Dialog Social din cadrul Prefecturii Hunedoara. „Am pornit discuţiile ţinând cont de importanţa agentului economic Complexul Energetic Hunedoara pentru judeţul Hunedoara şi pentru Valea Jiului în special. Am trecut în revistă investiţiile făcute, cele aflate în derulare şi cele în perspectivă pentru transformarea acestuia într-unul viabil. De asemenea, am discutat despre situaţia economico – financiară a CEH, care din păcate nu este tocmai roz, de perspectiva formării unui holding pe baza unui mix de energie”, a  declarat prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu. Iar de vineri, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu, administraţia şi sindicatele vor forma o comisie care să analizeze posibilitatea reală de acordare a sporului de periculozitate, nu neapărat la valoarea solicitată de reprezentanţii minerilor. Prefectul Sorin Vasilescu spune că, în funcţie de orele lucrate în subteran, sporul de periculozitate poate fi de 100%, 50% sau 20%, dar se va face o analiză amănunţită şi punctuală. „A fost o discuţie constructivă şi am ajuns la concluzia că ambele părţi sunt interesate de găsirea unor soluţii în măsura posibilităţilor economico – financiare pe care le are astăzi Complexul Energetic Hunedoara”, a conchis prefectul judeţului Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar