Sindicatele şi administraţia CEH negociază sporul de periculozitate

Sindicatele din minerit şi conducerea Complexului Energetic Hunedoara s-au aşezat, joi, la masa discuţiilor, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la nivelul Prefecturii Hunedoara. Cele două părţi nu au căzut până acum de acord în ceea ce priveşte majorarea sporului de periculozitate.

Portretele-minerilor-1Administraţia şi sindicatele, mediate de oficialii Prefecturii Hunedoara încearcă să găsească soluţiile cele mai bune pentru majorarea sporului de periculozitate pentru angajaţii din subteran de la minele viabile cuprinse în Complexul Energetic Hunedoara. Sindicatul „Muntele” a cerut adminsitraţiei mărirea sporului de periculozitate de la 700 de lei, la 850 de lei, adică valoarea salariului mediu brut. Ortacii au fost de acord cu organizarea unor acţiuni de protest, dar mai întâi, conform legii, liderii lor au apelat la Comisia de Dialog Social din cadrul Prefecturii Hunedoara. „Am pornit discuţiile ţinând cont de importanţa agentului economic Complexul Energetic Hunedoara pentru judeţul Hunedoara şi pentru Valea Jiului în special. Am trecut în revistă investiţiile făcute, cele aflate în derulare şi cele în perspectivă pentru transformarea acestuia într-unul viabil. De asemenea, am discutat despre situaţia economico – financiară a CEH, care din păcate nu este tocmai roz, de perspectiva formării unui holding pe baza unui mix de energie”, a  declarat prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu. Iar de vineri, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu, administraţia şi sindicatele vor forma o comisie care să analizeze posibilitatea reală de acordare a sporului de periculozitate, nu neapărat la valoarea solicitată de reprezentanţii minerilor. Prefectul Sorin Vasilescu spune că, în funcţie de orele lucrate în subteran, sporul de periculozitate poate fi de 100%, 50% sau 20%, dar se va face o analiză amănunţită şi punctuală. „A fost o discuţie constructivă şi am ajuns la concluzia că ambele părţi sunt interesate de găsirea unor soluţii în măsura posibilităţilor economico – financiare pe care le are astăzi Complexul Energetic Hunedoara”, a conchis prefectul judeţului Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt + nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini         Bărbat tâlhărit după ce s-a îmbătat         “CEATA LUI PIŢIGOI”, DAI ÎN UNUL ŢIPĂ TREI. Amenda primarului Ridzi a stârnit mâzga electorală în Petroşani         PENTRU ŞOMERI. Cinci meserii cu mare căutare, prin AJOFM Hunedoara