Sindicatele şi administraţia CEH negociază sporul de periculozitate

Sindicatele din minerit şi conducerea Complexului Energetic Hunedoara s-au aşezat, joi, la masa discuţiilor, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la nivelul Prefecturii Hunedoara. Cele două părţi nu au căzut până acum de acord în ceea ce priveşte majorarea sporului de periculozitate.

Portretele-minerilor-1Administraţia şi sindicatele, mediate de oficialii Prefecturii Hunedoara încearcă să găsească soluţiile cele mai bune pentru majorarea sporului de periculozitate pentru angajaţii din subteran de la minele viabile cuprinse în Complexul Energetic Hunedoara. Sindicatul „Muntele” a cerut adminsitraţiei mărirea sporului de periculozitate de la 700 de lei, la 850 de lei, adică valoarea salariului mediu brut. Ortacii au fost de acord cu organizarea unor acţiuni de protest, dar mai întâi, conform legii, liderii lor au apelat la Comisia de Dialog Social din cadrul Prefecturii Hunedoara. „Am pornit discuţiile ţinând cont de importanţa agentului economic Complexul Energetic Hunedoara pentru judeţul Hunedoara şi pentru Valea Jiului în special. Am trecut în revistă investiţiile făcute, cele aflate în derulare şi cele în perspectivă pentru transformarea acestuia într-unul viabil. De asemenea, am discutat despre situaţia economico – financiară a CEH, care din păcate nu este tocmai roz, de perspectiva formării unui holding pe baza unui mix de energie”, a  declarat prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu. Iar de vineri, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu, administraţia şi sindicatele vor forma o comisie care să analizeze posibilitatea reală de acordare a sporului de periculozitate, nu neapărat la valoarea solicitată de reprezentanţii minerilor. Prefectul Sorin Vasilescu spune că, în funcţie de orele lucrate în subteran, sporul de periculozitate poate fi de 100%, 50% sau 20%, dar se va face o analiză amănunţită şi punctuală. „A fost o discuţie constructivă şi am ajuns la concluzia că ambele părţi sunt interesate de găsirea unor soluţii în măsura posibilităţilor economico – financiare pe care le are astăzi Complexul Energetic Hunedoara”, a conchis prefectul judeţului Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece + 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
17 hunedoreni decedați în spitale, diagnosticați și cu coronavirus. Cel mai recent caz – un bărbat de 67 de ani         Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”         15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Numărul pacienților decedați în județul Hunedoara, care au fost diagnosticați cu Covid 19, a ajuns la 16         REAL TIME – SINE DIE! Judeţul Hunedoara, incapabil să testeze Covid – 19 cu două aparate în dotare         Starea de Urgență prelungită cu o lună în România         Viorel Demean, șeful ISU Hunedoara, a fost externat din spital         Scrisoare deschisă Sindicatului Medicorul Honorem al medicilor de la Spitalul Județean din Deva         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara