Sindicatele şi administraţia CEH negociază sporul de periculozitate

Sindicatele din minerit şi conducerea Complexului Energetic Hunedoara s-au aşezat, joi, la masa discuţiilor, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la nivelul Prefecturii Hunedoara. Cele două părţi nu au căzut până acum de acord în ceea ce priveşte majorarea sporului de periculozitate.

Portretele-minerilor-1Administraţia şi sindicatele, mediate de oficialii Prefecturii Hunedoara încearcă să găsească soluţiile cele mai bune pentru majorarea sporului de periculozitate pentru angajaţii din subteran de la minele viabile cuprinse în Complexul Energetic Hunedoara. Sindicatul „Muntele” a cerut adminsitraţiei mărirea sporului de periculozitate de la 700 de lei, la 850 de lei, adică valoarea salariului mediu brut. Ortacii au fost de acord cu organizarea unor acţiuni de protest, dar mai întâi, conform legii, liderii lor au apelat la Comisia de Dialog Social din cadrul Prefecturii Hunedoara. „Am pornit discuţiile ţinând cont de importanţa agentului economic Complexul Energetic Hunedoara pentru judeţul Hunedoara şi pentru Valea Jiului în special. Am trecut în revistă investiţiile făcute, cele aflate în derulare şi cele în perspectivă pentru transformarea acestuia într-unul viabil. De asemenea, am discutat despre situaţia economico – financiară a CEH, care din păcate nu este tocmai roz, de perspectiva formării unui holding pe baza unui mix de energie”, a  declarat prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu. Iar de vineri, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu, administraţia şi sindicatele vor forma o comisie care să analizeze posibilitatea reală de acordare a sporului de periculozitate, nu neapărat la valoarea solicitată de reprezentanţii minerilor. Prefectul Sorin Vasilescu spune că, în funcţie de orele lucrate în subteran, sporul de periculozitate poate fi de 100%, 50% sau 20%, dar se va face o analiză amănunţită şi punctuală. „A fost o discuţie constructivă şi am ajuns la concluzia că ambele părţi sunt interesate de găsirea unor soluţii în măsura posibilităţilor economico – financiare pe care le are astăzi Complexul Energetic Hunedoara”, a conchis prefectul judeţului Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani         Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei au fost scoase la licitație publică         Accident feroviar în apropiere de Brad: un șofer a tăiat calea trenului         Zona periculoasă a DN 66, dotată cu parapeți         Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia         Tânăr condamnat pentru trafic de droguri după ce a vrut să se îmbogățească prin „darknet”