Sindicaliştii îi bagă în şedinţă pe oficialii CEH pentru reducerea sporului de pericol

89

Sindicaliştii din minerit şi energie critică dur măsura de reducere a sporului de pericol pentru angajaţii şi sunt decişi să nu lase aşa lucrurile. Aceştia au cerut conducerii Complexului Energetic Hunedoara.să se întâlnească şi să analizeze problema.

mineri.sporÎntâlnirea celor de la Sindicatul Muntele, reprezentativ la nivelul  CEH, cu oficialii CEH este programată pentru marţi, 2 decembrie, iar sindicatele spun că nu au fost consultate înainte de adoptarea acestei măsuri. Sindicaliştii sunt de părere că reducerea sporului de pericol la cei cu cote procentuale de intrare în subteran este o măsură abuzivă şi foarte prost documentată şi sunt decişi să nu lase lucrurile aşa.

Potrivit unei hotărâri a condicerii CEH,  începând cu data de 01.12.2014, plata sporului de periculozitate se va face pentru timpul lucrat în ore, iar pe fişa de plată vor fi menţionate clar orele lucrate efectiv în subteran. În aceste condiţii, cei care nu ajung în subteran, indiferent de motivaţie, pierd acest spor şi vor fi plătiți pentru muncă în condiții normale. Practic, decizia ce poartă semnătura directorului general Aurel Niculescu arată că “în condițiile neîndeplinirii în ore a 50 la sută din timpul normal de lucru în subteran în luna respectivă, pentru personalul care are cota procentuală de intrare în subteran începând cu 50 la sută, prin decizia/dispoziția internă a directorului unității/sucursalei/punctului de lucru i se va comunica salariatului aflat în această situație că stagiul de cotizare realizat în luna respectitvă este în condiții normale de muncă. Dispoziția se va atașa dosarului personal al salariatului și se va comunica tuturor persoanelor/serviciilor interesate”. Problema nu constă neapărat în faptul că decizia nu ar fi una corectă sau justă, dar sindicaliştii spun că nu este normal ca întotdeauna aceste măsuri ce vizează reducerea unor drepturi salariale să îi afecteze doar pe salariaţi, în timp ce salariile managerilor să rămână neatinse, asta deşi la CEH nu se poate vorbi despre performanţă administrativă!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.