Sindicaliştii îi bagă în şedinţă pe oficialii CEH pentru reducerea sporului de pericol

Sindicaliştii din minerit şi energie critică dur măsura de reducere a sporului de pericol pentru angajaţii şi sunt decişi să nu lase aşa lucrurile. Aceştia au cerut conducerii Complexului Energetic Hunedoara.să se întâlnească şi să analizeze problema.

mineri.sporÎntâlnirea celor de la Sindicatul Muntele, reprezentativ la nivelul  CEH, cu oficialii CEH este programată pentru marţi, 2 decembrie, iar sindicatele spun că nu au fost consultate înainte de adoptarea acestei măsuri. Sindicaliştii sunt de părere că reducerea sporului de pericol la cei cu cote procentuale de intrare în subteran este o măsură abuzivă şi foarte prost documentată şi sunt decişi să nu lase lucrurile aşa.

Potrivit unei hotărâri a condicerii CEH,  începând cu data de 01.12.2014, plata sporului de periculozitate se va face pentru timpul lucrat în ore, iar pe fişa de plată vor fi menţionate clar orele lucrate efectiv în subteran. În aceste condiţii, cei care nu ajung în subteran, indiferent de motivaţie, pierd acest spor şi vor fi plătiți pentru muncă în condiții normale. Practic, decizia ce poartă semnătura directorului general Aurel Niculescu arată că “în condițiile neîndeplinirii în ore a 50 la sută din timpul normal de lucru în subteran în luna respectivă, pentru personalul care are cota procentuală de intrare în subteran începând cu 50 la sută, prin decizia/dispoziția internă a directorului unității/sucursalei/punctului de lucru i se va comunica salariatului aflat în această situație că stagiul de cotizare realizat în luna respectitvă este în condiții normale de muncă. Dispoziția se va atașa dosarului personal al salariatului și se va comunica tuturor persoanelor/serviciilor interesate”. Problema nu constă neapărat în faptul că decizia nu ar fi una corectă sau justă, dar sindicaliştii spun că nu este normal ca întotdeauna aceste măsuri ce vizează reducerea unor drepturi salariale să îi afecteze doar pe salariaţi, în timp ce salariile managerilor să rămână neatinse, asta deşi la CEH nu se poate vorbi despre performanţă administrativă!

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020         Proiectul tehnic al construcției unui traseu pentru bicicliști în Deva, scos la licitație publică         Un turist și-a dat ultima suflare pe munte, în Masivul Parâng         Mircea Moloț: „Am îndrăgit mereu Țara Hațegului”         Profesori condamnați pentru purtare abuzivă față de elevi