Proiect: Persoanele cu dizabilităţi, ajutate pentru a-şi găsi un loc de muncă

Iniţiativa este finanţată prin Fondul Social European, la care se adaugă şi contribuţia CJ Hunedoara

proiecte DGASPC 18 iulie 2013.mpeg.Still001(1)

În județul Hunedoara, la fel ca în multe alte județe, există și persoane cu dizabilități. Oameni cu care soarta nu a fost atât de blândă și, mai grav, pe lângă faptul că au problemele de sănătate pe care le au, găsirea unui loc de muncă este aproape imposibilă.

Parteneriat benefic

În acest sens Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Hunedoara, în parteneriat cu Asociația ASSOC din Baia Mare, au implementat un proiect, care vizează peste 200 de astfel de persoane, care vor fi consiliate și îndrumate pentru a-și găsi un loc de muncă. Astfel, persoanele cu dizabilităţi din judeţul Hunedoara au acum o şansă în plus de a-şi găsi un loc de muncă. Şi asta prin implementarea proiectului intitulat „Centrul de Management al carierei pentru persoanele cu dizabilităţi din judeţul Hunedoara”. „Este un proiect care vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități din județul Hunedoara. Vor fi implicate aproximativ 300 de astfel de persoane, iar o parte dintre ele vor fi calificate în meserii care sunt la mare căutare pe piața muncii din acest județ. Centrul de management al Carierei va avea sediul înn cadrul DGASPC, pe strada Gheorghe Barițiu din Deva. Acești hunedoreni vor fi învățați să întocmească un CV, dar vor fi și consiiați și informați pentru a se califica sau recalifica într-o anumită meserie”, a declarat Marian Negrea, managerul proiectului.

Start, la Baia Mare

Proiectul a fost implementat prima dată la Baia Mare de către Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC. „Experiența noastră a început în urmă cu câteva luni, iar ideea de la care a pornit a fost aceea că foarte multe persoane cu probleme locomotorii sau de vorbire sunt pur și simplu marginalizate. Nu toate, însă, nu multora li se oferă șansa de a demonstra că pot fi la fel de buni într-o meserie, ca și noi, cei care nu suferim de anumite boli. Merită și ei o șansă pe care, prin acest proiect, le-o putem oferi”, a precizat Bianca Pricop Sălăgean, expert Managementul Carierei. În acest proiect vor fi implicaţi hunedoreni cu dizabilităţi, de toate vârstele, de care se vor ocupa specialişti şi din cadrul DGASPC Hunedoara. „Există în cadrul direcției specialiști care îi vor forma și consilia. Era necesar un astfel de proiect, pentru că persoanele cu dizabilități au mai multă nevoie de sprijin pentru a-și găsi un loc de muncă. Sperăm ca după cele 12 luni de implementare a proiectului să avem și rezultate pozitive, a spus Ionela Lazăr, purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara. Valoarea proiectului este de aproape două milioane de lei, bani proveniţi din Fondul Social European prin POSDRU, la care se adaugă şi contribuţia Consiliului Judeţean Hunedoara, în valoare de 2 la sută.

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj