A plouat cu contestaţii. Eroare de corectare la concursul organizat de Complexul Energetic Hunedoara

Unul dintre contestatarii concursului organizat de Complexul Energetic Hunedoara pentru 75 de posturi de „miner debutant” sau altfel spus muncitor necalificat ar putea fi declarat admis, după ce s-a descoperit o greşeală de corectare.

2014-05-27 09.30.27Nu mai puţin de 20 contestaţii au fost depuse după anunţarea rezultatelor la concursul organizat de CEH pentru angajarea a 75 de persoane la minele Lonea şi Vulcan. Pentru cele 75 de posturi s-au înscris 505 tineri, care au avut de susţinut un test grilă şi o probă practică de “lopătat” contra – cronometru. Mediile de admitere au fost foarte mari, ultima notă fiind de peste 9.40, dar după anunţarea rezultatelor au apărut şi contestaţiile. “Au fost depuse 20 contestaţii, care sunt analizate de o comisie, iar mâine vor fi anunţate rezultatele”, a declarat, miercuri, directorul general adjunct al CEH, Nicolae Drăgoi. Multe dintre acestea nu par a avea un suport real, dar, în schimb, unul dintre contestatari ar putea să aibă câştig de cauză. Directorul Drăgoi spune că acesta a contestat nota obţinută la testul grilă şi, după verificare, s-a constatat că s-a strecurat o eroare. “Au fost cinci tipuri de grilă şi, la corectare, peste lucrarea acestuia s-a suprapus o altă grilă, greşită. Imediat au fost verfioicate toate lucrările, dar a fost singura eroare”, a precizat Nicolae Drăgoi.

Concurenţa la concursul organizat de CEH s-a dovedit a fi extrem de mare, chiar dacă industria minieră a suferit un continuu proces de restructurare în ultimii ani. Chiar şi aşa, mineritul pare să rămână singurul domeniu de activitate stabil din Valea Jiului. Postul de miner debutant sau muncitor necalificat, indiferent de denumire, rămâne atractiv pentru tinerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă într-o zonă unde rata reală a  şomajului este în continuare ridicată, iar posturile din domeniul privat sunt destul de slab plătite şi extrem de puţine. În minele din Valea Jiului este nevoie de forţă de muncă proaspătă, mai ales că de aproximativ 14 ani nu s-au mai făcut angajări importante din punct de vedere numeric. Anul trecut s-au angajat 60 de oameni la mina Lupeni, dar sindicaliştii spun că, pe ansamblul minelor viabile ar fi necesari sute de oameni în plus, iar un miner se formează în  cel puţin şapte ani.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + șaptesprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2