Minerii şi energeticienii cer asigurări de viaţă

O parte aminerilor şi energeticienilor angajaţi la Complexul Energetic Hunedoara ar dori ca angajatorul să încheie asigurări de viaţă, aşa încât familiile acestora să fie despăgubite în cazul unui accident cu consecinţe tragice. Ideea a mai fost pusă pe tapet, în urmă cu câţiva ani, dar nu s-a materializat niciodată.

minerReprezentanţii minerilor şi energetciienilor discută în aceste zile cu administraţia posibilitatea întocmirii unui act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă, act menit să aducă unele clarificiări în cazul unor articole din CCM. Sindicaliştii sunt consultaţi în acest sens, iar unii dintre ei au solicitat posibilitatea încheierii unor poliţie de asigurare de viaţă pentru fiecare angajat, cu o fimră specializată de asigurări, aşa cum se întâmplă în alte sectoare de activitate. Ideea nu este nouă şi, în urmă cu câţiva ani, chiar liderii minerilor au discutat cu fosta conducere a defunctei Companii Naţionale a Huilei posibilitatea înlocuirii despăgubirilor acordate prin Contractul Colectiv de Muncă în caz de accident soldat cu invaliditate sau deces. Astfel, în 2005, Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului, reprezentativă la acel moment, a cerut administraţiei asigurari de viaţă pentru toţi minerii. Efortul bugetar la momentul respectiv a fost calculat la 12 miliarde lei vechi, de 12 ori mai mare decât suma care se aloca atunci. Ideea nu s-a materializat în cele din urmă, însă este reluată acum, dupăa proape un deceniu. Actualul lider al minerilro şi energeticienilor, Petre Nica, nu îmbrăţişează, însă, această posibilitate. „Sunt rezervat în privinţa acestei posibilităţi. Prin CCM avema sigurată o despăgubire în caz de accident şi sunt cuprinse majoritatea necazurilor care se pot întâmpla. Este o anexă, în care sunt specificate tot felul de posibile incidente şi suma care se asigură”,a explicat Petre Nica, preşedintele Sindicatului „Muntele”. În caz de deces produs ca rumare a unui accident de muncă sau aunei boli profesionale, familia victiomei primeşte 24 de salarii medii brute pe anul trecut, cu precizarea că un salariu mediu brut are valoarea de de 3.400 de lei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști