Iată realitatea din spatele vorbelor meşteşugite. Cum a scăpat Complexul Energetic Hunedoara de cererea de insolvenţă

Oficialii CEH, deşi neagă faptul că societatea ar avea probleme în instanţă, au „omis” să facă public un detaliu important

ceh

Oficialii Complexului Energetic Hunedoara (CEH) s-au grăbit să infirme informaţiile conform cărora o societate din Bucureşti a cerut în instanţă insolvenţa entităţii energetice. În „graba” lor, însă, aceiaşi oficiali au uitat să explice cum au scăpat de procesul înregistrat pe rolul Tribunalului Hunedoara încă din data de 4 februarie.

O mică inginerie financiară

Astfel, în urmă cu doar câteva zile, mai precis în 9 februaruie, reprezentanţii CEH anunţau sec, printr-un comunicat de presă, că „până în prezent nu ne-a fost comunicată cererea creditoarei SC Multigama Tech SRL împreună cu documentele însoţitoare, pentru  analiza certitudinii creanţei şi promovarea unei contestaţii la cererea deschiderii insolvenţei. La data prezentului comunicat nu avem datorii către SC Multigama Tech SRL”. Situaţie prefect adevărată, dar care conţine, însă, o omisiune. Dincolo de faptul că acţiunea în instanţă formulată de Multigama Tech nu a  fost încă retrasă de pe rol, conducerea Complexului Energetic a aşteptat să-şi achite debitele restante şi abia apoi a venit cu comunicatul de presă prin care ar vrea să dezmintă informaţiile conform cărora datoriile îi pot arunca în faliment. Astfel, conform datelor oficiale, fix în data de în data 4 februarie, adică odată cu introducerea acţiunii în instanţă de către creditor, cu OP nr.253 CEH a efectuat plata sumei de 127.768,86 lei, reprezentând plata finală a facturilor de livrări de bunuri efectuate de către SC Multigama Tech SRL . Două zile mai târziu, în data de 06.02.2015, cu OP nr.306 către aceeaşi societate comercială s-au mai plătit încă 5.400 de lei, reprezentând „garanţie participare licitaţie”.

Le-a mai ţinut figura

Aceste date ne conduc la ideea că, înainte de a acţiona în instanţă, cei de la Multigama Tech Bucureşti au informat conducerea CEH despre intenţiile lor, ca urmare a neachitării facturilor restante, iar Complexul a ştiut tot timpul de demersul firmei în cauză, dată fiind „coincidenţa” dintre introducerea acţiunii în instanţă şi plata sumelor datorate.

Este a doua oară numai în acest an când entitatea energetică îşi achită datoriile doar după ce firmele creditoare se adresează instanţei de judecată. La finele lunii decembrie, Gerom International a cerut insolvenţa CEH, tot pentru facturile restante neachitate. După efectuarea plăţii, în 4 februarie 2015, Tribunalul Hunedoara a închis dosarul ca urmare a retragerii plângerii. Pe rolul Tribunalului mai există însă o acţiune deschisă anul acesta de o altă firmă, SC MECATECH SERV SRL, care are ca obiect ordonanţă de plată, iar cel chemat în judecată este tot Complexul Energetic Hunedoara. (Carmen Cosman – Preda)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara