Iată realitatea din spatele vorbelor meşteşugite. Cum a scăpat Complexul Energetic Hunedoara de cererea de insolvenţă

Oficialii CEH, deşi neagă faptul că societatea ar avea probleme în instanţă, au „omis” să facă public un detaliu important

ceh

Oficialii Complexului Energetic Hunedoara (CEH) s-au grăbit să infirme informaţiile conform cărora o societate din Bucureşti a cerut în instanţă insolvenţa entităţii energetice. În „graba” lor, însă, aceiaşi oficiali au uitat să explice cum au scăpat de procesul înregistrat pe rolul Tribunalului Hunedoara încă din data de 4 februarie.

O mică inginerie financiară

Astfel, în urmă cu doar câteva zile, mai precis în 9 februaruie, reprezentanţii CEH anunţau sec, printr-un comunicat de presă, că „până în prezent nu ne-a fost comunicată cererea creditoarei SC Multigama Tech SRL împreună cu documentele însoţitoare, pentru  analiza certitudinii creanţei şi promovarea unei contestaţii la cererea deschiderii insolvenţei. La data prezentului comunicat nu avem datorii către SC Multigama Tech SRL”. Situaţie prefect adevărată, dar care conţine, însă, o omisiune. Dincolo de faptul că acţiunea în instanţă formulată de Multigama Tech nu a  fost încă retrasă de pe rol, conducerea Complexului Energetic a aşteptat să-şi achite debitele restante şi abia apoi a venit cu comunicatul de presă prin care ar vrea să dezmintă informaţiile conform cărora datoriile îi pot arunca în faliment. Astfel, conform datelor oficiale, fix în data de în data 4 februarie, adică odată cu introducerea acţiunii în instanţă de către creditor, cu OP nr.253 CEH a efectuat plata sumei de 127.768,86 lei, reprezentând plata finală a facturilor de livrări de bunuri efectuate de către SC Multigama Tech SRL . Două zile mai târziu, în data de 06.02.2015, cu OP nr.306 către aceeaşi societate comercială s-au mai plătit încă 5.400 de lei, reprezentând „garanţie participare licitaţie”.

Le-a mai ţinut figura

Aceste date ne conduc la ideea că, înainte de a acţiona în instanţă, cei de la Multigama Tech Bucureşti au informat conducerea CEH despre intenţiile lor, ca urmare a neachitării facturilor restante, iar Complexul a ştiut tot timpul de demersul firmei în cauză, dată fiind „coincidenţa” dintre introducerea acţiunii în instanţă şi plata sumelor datorate.

Este a doua oară numai în acest an când entitatea energetică îşi achită datoriile doar după ce firmele creditoare se adresează instanţei de judecată. La finele lunii decembrie, Gerom International a cerut insolvenţa CEH, tot pentru facturile restante neachitate. După efectuarea plăţii, în 4 februarie 2015, Tribunalul Hunedoara a închis dosarul ca urmare a retragerii plângerii. Pe rolul Tribunalului mai există însă o acţiune deschisă anul acesta de o altă firmă, SC MECATECH SERV SRL, care are ca obiect ordonanţă de plată, iar cel chemat în judecată este tot Complexul Energetic Hunedoara. (Carmen Cosman – Preda)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva