Hidroelectrica vinde 4 microhidrocentrale din judeţ

Nu mai puţin de 4 centrale hidroelectrice de mică putere din judeţul Hunedoara vor fi scoase la licitaţie de către Hidroelectrica, în cadrul unor licitaţii deschise cu strigare.

mhcCele 4 CHEMP-uri vizate sunt Valea Cracului 1, Valea Cracului 2, Valea Cracului 3 şi Zeicani, toate amenajate pe râul Valea Cracului de lângă Haţeg. Toate cele patru au fost incluse pe lista investiţiilor privind retehnologizarea, însă acum Hidroelectrica a decis să renunţe la ele, alături de alte obiective similare din ţară. În total, societatea va vinde în cadrul licitaţiilor ce vor avea loc în perioada 15-18 septembrie 2014 nu mai puţin de 27 de CHEMP-uri, cu o putere totala instalată de 20,3 MW şi o energie de proiect de 60,6 GWh.  “Dosarele de prezentare întocmite de Hidroelectrica SA pentru vânzarea fiecărui pachet de active pot fi procurate de luni până vineri, începand cu data de 26 iunie, până pe 18 august 2014 de la sediul Hidro­electrica SA, au anunţat reprezentanţii societăţii.

Din luna iulie a anului trecut, au fost deja vândute 21 de Centrale Hidroelectrice de Mică Putere, la preţul total de 69.283.135 lei, adică aproximativ 15.746.167 euro. Microhidrocentralele sunt capacităţi de producţie din surse regenerabile care, până la o putere instalată de 10 MW sunt beneficiare ale schemei de sprijin prin certificate verzi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament         Anchetă extinsă în dosarul „revoltei de la Hunedoara”         Situația plăților la zi efectuate în județul Hunedoara pentru șomajul tehnic         AJPIS a continuat să asigure plata corespunzătoare „indemnizaţiei de sprijin COVID 19”