Hidroelectrica vinde 4 microhidrocentrale din judeţ

Nu mai puţin de 4 centrale hidroelectrice de mică putere din judeţul Hunedoara vor fi scoase la licitaţie de către Hidroelectrica, în cadrul unor licitaţii deschise cu strigare.

mhcCele 4 CHEMP-uri vizate sunt Valea Cracului 1, Valea Cracului 2, Valea Cracului 3 şi Zeicani, toate amenajate pe râul Valea Cracului de lângă Haţeg. Toate cele patru au fost incluse pe lista investiţiilor privind retehnologizarea, însă acum Hidroelectrica a decis să renunţe la ele, alături de alte obiective similare din ţară. În total, societatea va vinde în cadrul licitaţiilor ce vor avea loc în perioada 15-18 septembrie 2014 nu mai puţin de 27 de CHEMP-uri, cu o putere totala instalată de 20,3 MW şi o energie de proiect de 60,6 GWh.  “Dosarele de prezentare întocmite de Hidroelectrica SA pentru vânzarea fiecărui pachet de active pot fi procurate de luni până vineri, începand cu data de 26 iunie, până pe 18 august 2014 de la sediul Hidro­electrica SA, au anunţat reprezentanţii societăţii.

Din luna iulie a anului trecut, au fost deja vândute 21 de Centrale Hidroelectrice de Mică Putere, la preţul total de 69.283.135 lei, adică aproximativ 15.746.167 euro. Microhidrocentralele sunt capacităţi de producţie din surse regenerabile care, până la o putere instalată de 10 MW sunt beneficiare ale schemei de sprijin prin certificate verzi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Voluntarii care lucrează la Cetatea Costești au nevoie de ajutor         NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții