Hidroelectrica vinde 4 microhidrocentrale din judeţ

78

Nu mai puţin de 4 centrale hidroelectrice de mică putere din judeţul Hunedoara vor fi scoase la licitaţie de către Hidroelectrica, în cadrul unor licitaţii deschise cu strigare.

mhcCele 4 CHEMP-uri vizate sunt Valea Cracului 1, Valea Cracului 2, Valea Cracului 3 şi Zeicani, toate amenajate pe râul Valea Cracului de lângă Haţeg. Toate cele patru au fost incluse pe lista investiţiilor privind retehnologizarea, însă acum Hidroelectrica a decis să renunţe la ele, alături de alte obiective similare din ţară. În total, societatea va vinde în cadrul licitaţiilor ce vor avea loc în perioada 15-18 septembrie 2014 nu mai puţin de 27 de CHEMP-uri, cu o putere totala instalată de 20,3 MW şi o energie de proiect de 60,6 GWh.  “Dosarele de prezentare întocmite de Hidroelectrica SA pentru vânzarea fiecărui pachet de active pot fi procurate de luni până vineri, începand cu data de 26 iunie, până pe 18 august 2014 de la sediul Hidro­electrica SA, au anunţat reprezentanţii societăţii.

Din luna iulie a anului trecut, au fost deja vândute 21 de Centrale Hidroelectrice de Mică Putere, la preţul total de 69.283.135 lei, adică aproximativ 15.746.167 euro. Microhidrocentralele sunt capacităţi de producţie din surse regenerabile care, până la o putere instalată de 10 MW sunt beneficiare ale schemei de sprijin prin certificate verzi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *