Guvernul scapă CEH de insolvenţă!

Pentru a  evita declanşarea procedurii insolvenţei de către lichidatorul Companiei Naţionale a Huilei asupra Complexului Energetic Hunedoara, Guvernul a elaborat un proiect ordonanţă de urgenţă ce prevede preluarea obligaţiilor fiscale ale CEH faţă de CNH, publicat deja pe site-ul Ministerului Economiei.

CNHPotrivit actului normativ care se găseşte pe pagina de Internet a Departamentului pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei, Guvernul a decis preluarea obligaţiilor fiscale în valoare de peste 70,2 milioane de lei ale CNH, administrate datorate şi neachitat de Complexul Energetic Hunedoara. De asemenea, Executivul a hotărât „stingerea debitului restant pe care Societatea Complexul energetic Hunedoara îl are faţă de CNH în schimbul preluării obligaţiilor fiscale”.

Practic, ordonanţa de urgenţă aprobată de Guvern a fost adoptată în scopul diminuării simultane a datoriilor CEH către CNH şi a datoriilor CNH către bugetul de stat. Astfel, după cum au explicat oficialii guvernamentali, prin preluarea obligaţiilor fiscale, CEH devine noul debitor al acestor obligaţii fiscale, iar ANAF descarcă CNH de creanţa în cuantum de 70.238.352,98 lei urmând a o încasa de la Complexul Energetic Hunedoara.

Reamintim că lichidatorul CNH SA a cerut insolvenţa Complexului Energetic Hunedoara din cauza datoriilor neachitate.Compania Naţională a Huilei SA, societate aflată în lichidare, are de recuperat de la Complexul Energetic Hunedoara SA suma de 84.795.090,50 lei, din care 14.075.123,52 lei reprezintă o creanţă aflată în litigiu, iar suma de 70.719.966,98 lei reprezintă o creanţă certă, lichidă şi exigibilă, recunoscută. Deoarece în urma discuţiilor dintre părţi şi a demersurilor efectuate nu s-a reuşit stingerea obligaţiei de plată, s-a depus la Tribunalul Hunedoara cererea privind deschiderea procedurii de insolvenţă“,  au anunţat cei de la Expert Insolvenţă SPRL Deva, lichidatorul CNH Petroşani.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − nouăsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei