Guvernul scapă CEH de insolvenţă!

Pentru a  evita declanşarea procedurii insolvenţei de către lichidatorul Companiei Naţionale a Huilei asupra Complexului Energetic Hunedoara, Guvernul a elaborat un proiect ordonanţă de urgenţă ce prevede preluarea obligaţiilor fiscale ale CEH faţă de CNH, publicat deja pe site-ul Ministerului Economiei.

CNHPotrivit actului normativ care se găseşte pe pagina de Internet a Departamentului pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei, Guvernul a decis preluarea obligaţiilor fiscale în valoare de peste 70,2 milioane de lei ale CNH, administrate datorate şi neachitat de Complexul Energetic Hunedoara. De asemenea, Executivul a hotărât „stingerea debitului restant pe care Societatea Complexul energetic Hunedoara îl are faţă de CNH în schimbul preluării obligaţiilor fiscale”.

Practic, ordonanţa de urgenţă aprobată de Guvern a fost adoptată în scopul diminuării simultane a datoriilor CEH către CNH şi a datoriilor CNH către bugetul de stat. Astfel, după cum au explicat oficialii guvernamentali, prin preluarea obligaţiilor fiscale, CEH devine noul debitor al acestor obligaţii fiscale, iar ANAF descarcă CNH de creanţa în cuantum de 70.238.352,98 lei urmând a o încasa de la Complexul Energetic Hunedoara.

Reamintim că lichidatorul CNH SA a cerut insolvenţa Complexului Energetic Hunedoara din cauza datoriilor neachitate.Compania Naţională a Huilei SA, societate aflată în lichidare, are de recuperat de la Complexul Energetic Hunedoara SA suma de 84.795.090,50 lei, din care 14.075.123,52 lei reprezintă o creanţă aflată în litigiu, iar suma de 70.719.966,98 lei reprezintă o creanţă certă, lichidă şi exigibilă, recunoscută. Deoarece în urma discuţiilor dintre părţi şi a demersurilor efectuate nu s-a reuşit stingerea obligaţiei de plată, s-a depus la Tribunalul Hunedoara cererea privind deschiderea procedurii de insolvenţă“,  au anunţat cei de la Expert Insolvenţă SPRL Deva, lichidatorul CNH Petroşani.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu