După ce a ieşit cu succes pe piaţa producătorilor, ApaServ Petroşani vrea şi licenţă de furnizare a energiei electrice

Şi-a luat licenţa de producere a energiei electrice, dar o vrea şi pe cea de furnizare. Este vorba despre ApaServ Valea Jiului SA, care nu mai vrea să cumpere pentru consumul propriu energie electrică de trei ori mai scumpă decât o vinde.

avram

Conducerea ApaServ Valea Jiului SA are planuri mari pe care vrea să le pună în practică. După ce a reuşit să iasă pe bursă cu energie electrică de producţie proprie, iar această activitate complementară celei de distribuţie a apei i-a adus venituri substanţiale, acum vrea să devină şi furnizor. Măcar pentru consumatorii mari din propria ogradă, cum ar fi staţiile de tratare a apei.

„Vrem să luăm şi licenţa de furnizare a energiei. ApaServ are din 2007 licenţă de producător, care îi asigură dreptul de a produce şi de a vinde pe piaţă energie. Societatea nu are, însă, voie să şi-o vândă pentru consumul propriu. Pentru a putea să mi-o vând la locurile mele de consum – de exemplu Staţie Taia, Staţie Jieţ – ne trebuie şi licenţă de furnizare”, a explicat directorul ApaServ, Costel Avram.

Potrivit specialiştilor din cadrul societăţii această licenţă este greu de obţinut, dar nu imposibil. Iar dacă reuşesc, costurile furnizorului de apă din Valea Jiului se mai reduc cu 10 – 1 procente.

Vor independenţă energetică totală

De precizat că acum, pentru marii consumatori ai ApaServ, energia electrică necesară este cumpărată. Practic, ApaServ apaserv1vinde energia pe piaţa de profil şi apoi o recumpără, dar mai scumpă chiar şi de trei ori faţă de preţul de vânzare. Iar costurile cu energia electrică sunt considerabile, iar iarna pot ajunge şi la 100.000 de lei. Condiţiile legale pe care societatea trebuie să le îndeplinească sunt extrem de stricte şi este nevoie de o garanţie financiară, de persoane calificate în acest sens şi de logistica necesară. Aşa că se lucrează la turaţie maximă cu toate serviciile din cadrul ApaServ Valea Jiului SA pentru obţinerea licenţei. Oficialii firmei sunt conştienţi că este greu, dar merită încercat pentru independenţa energetică totală. De exemplu, pentru licenţa de producător de energie a fost nevoie de un an şi jumătate, aşa că şi pentru cea de furnizare termenul luat în calcul este 2014. Dar apoi pot deveni furnizori pentru oricine, nu doar pentru consumul propriu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
BISERICA ROTONDĂ DE LA GEOAGIU         Transalpina Pădurenilor. Cum arată noua șosea din munții Hunedoarei, după finalizare         ALERTĂ. Peste 70 de cazuri noi de Covid 19 în județul Hunedoara         Angajat al Minei Lupeni, infectat cu noul coronavirus         Ecaterina Andronescu: „Nu sunt de acord să eliminăm educația tehnologică!”         După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală         Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara