După ce a ieşit cu succes pe piaţa producătorilor, ApaServ Petroşani vrea şi licenţă de furnizare a energiei electrice

Şi-a luat licenţa de producere a energiei electrice, dar o vrea şi pe cea de furnizare. Este vorba despre ApaServ Valea Jiului SA, care nu mai vrea să cumpere pentru consumul propriu energie electrică de trei ori mai scumpă decât o vinde.

avram

Conducerea ApaServ Valea Jiului SA are planuri mari pe care vrea să le pună în practică. După ce a reuşit să iasă pe bursă cu energie electrică de producţie proprie, iar această activitate complementară celei de distribuţie a apei i-a adus venituri substanţiale, acum vrea să devină şi furnizor. Măcar pentru consumatorii mari din propria ogradă, cum ar fi staţiile de tratare a apei.

„Vrem să luăm şi licenţa de furnizare a energiei. ApaServ are din 2007 licenţă de producător, care îi asigură dreptul de a produce şi de a vinde pe piaţă energie. Societatea nu are, însă, voie să şi-o vândă pentru consumul propriu. Pentru a putea să mi-o vând la locurile mele de consum – de exemplu Staţie Taia, Staţie Jieţ – ne trebuie şi licenţă de furnizare”, a explicat directorul ApaServ, Costel Avram.

Potrivit specialiştilor din cadrul societăţii această licenţă este greu de obţinut, dar nu imposibil. Iar dacă reuşesc, costurile furnizorului de apă din Valea Jiului se mai reduc cu 10 – 1 procente.

Vor independenţă energetică totală

De precizat că acum, pentru marii consumatori ai ApaServ, energia electrică necesară este cumpărată. Practic, ApaServ apaserv1vinde energia pe piaţa de profil şi apoi o recumpără, dar mai scumpă chiar şi de trei ori faţă de preţul de vânzare. Iar costurile cu energia electrică sunt considerabile, iar iarna pot ajunge şi la 100.000 de lei. Condiţiile legale pe care societatea trebuie să le îndeplinească sunt extrem de stricte şi este nevoie de o garanţie financiară, de persoane calificate în acest sens şi de logistica necesară. Aşa că se lucrează la turaţie maximă cu toate serviciile din cadrul ApaServ Valea Jiului SA pentru obţinerea licenţei. Oficialii firmei sunt conştienţi că este greu, dar merită încercat pentru independenţa energetică totală. De exemplu, pentru licenţa de producător de energie a fost nevoie de un an şi jumătate, aşa că şi pentru cea de furnizare termenul luat în calcul este 2014. Dar apoi pot deveni furnizori pentru oricine, nu doar pentru consumul propriu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare