După ce a ieşit cu succes pe piaţa producătorilor, ApaServ Petroşani vrea şi licenţă de furnizare a energiei electrice

Şi-a luat licenţa de producere a energiei electrice, dar o vrea şi pe cea de furnizare. Este vorba despre ApaServ Valea Jiului SA, care nu mai vrea să cumpere pentru consumul propriu energie electrică de trei ori mai scumpă decât o vinde.

avram

Conducerea ApaServ Valea Jiului SA are planuri mari pe care vrea să le pună în practică. După ce a reuşit să iasă pe bursă cu energie electrică de producţie proprie, iar această activitate complementară celei de distribuţie a apei i-a adus venituri substanţiale, acum vrea să devină şi furnizor. Măcar pentru consumatorii mari din propria ogradă, cum ar fi staţiile de tratare a apei.

„Vrem să luăm şi licenţa de furnizare a energiei. ApaServ are din 2007 licenţă de producător, care îi asigură dreptul de a produce şi de a vinde pe piaţă energie. Societatea nu are, însă, voie să şi-o vândă pentru consumul propriu. Pentru a putea să mi-o vând la locurile mele de consum – de exemplu Staţie Taia, Staţie Jieţ – ne trebuie şi licenţă de furnizare”, a explicat directorul ApaServ, Costel Avram.

Potrivit specialiştilor din cadrul societăţii această licenţă este greu de obţinut, dar nu imposibil. Iar dacă reuşesc, costurile furnizorului de apă din Valea Jiului se mai reduc cu 10 – 1 procente.

Vor independenţă energetică totală

De precizat că acum, pentru marii consumatori ai ApaServ, energia electrică necesară este cumpărată. Practic, ApaServ apaserv1vinde energia pe piaţa de profil şi apoi o recumpără, dar mai scumpă chiar şi de trei ori faţă de preţul de vânzare. Iar costurile cu energia electrică sunt considerabile, iar iarna pot ajunge şi la 100.000 de lei. Condiţiile legale pe care societatea trebuie să le îndeplinească sunt extrem de stricte şi este nevoie de o garanţie financiară, de persoane calificate în acest sens şi de logistica necesară. Aşa că se lucrează la turaţie maximă cu toate serviciile din cadrul ApaServ Valea Jiului SA pentru obţinerea licenţei. Oficialii firmei sunt conştienţi că este greu, dar merită încercat pentru independenţa energetică totală. De exemplu, pentru licenţa de producător de energie a fost nevoie de un an şi jumătate, aşa că şi pentru cea de furnizare termenul luat în calcul este 2014. Dar apoi pot deveni furnizori pentru oricine, nu doar pentru consumul propriu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva