Corecţii financiare de 25 de procente pentru proiectul ApaServ

Reprezentanţii ApaServ Valea Jiului SA vor să conteste în instanţă decizia de aplicare a corecţiilor financiare pentru Proiectul “Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara  – Valea Jiului”. NU este prima instituţie care încearcă prin instanţă să anuleze sancţiuena financiară şi în acest sens nu se bazează pe propriul Serviciu Juridic, ci caută o casă de avocatură pentru reprezentanre în instanţă.

 

apaservDirectorul general al ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram, spune că, la fel ca şi pentru alte instituţii ce derulează proiecte cu finanţare europeană pe POS Mediu corecţia financiară este de 25%. Sancţiunea nu se aplică pe tot proiectul, unitar, ci pe fiecare parte componentă a acestuia.

Furnizorul de apă potabilă din Valea Jiului, ApaServ Valea Jiului SA, vrea să încheie contract cu o casă de avocatură pentru a contesta raportul emis de Direcţia Generală AM POS Mediu referitor la unele corecţii financiare.

Contractul de finanţare pentru Proiectul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara  – Valea Jiului” a fost semnat în data de 28.03.2011 şi a fost încheiat intre Ministerul Mediului şi Pădurilor, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Mediu” şi S.C. ApaServ Valea Jiului S.A., în calitate de beneficiar, cu viza Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare „APA VALEA JIULUI”. Conform datelor publice, durata contractului de finanţare este de 50 de luni, până în data de 31 mai 2015. Valoarea eligibilă a Proiectului, conform Programului Operaţional Sectorial Mediu este de 168.500.000 Lei, din care 85 % contribuţia Uniunii Europene, prin Fondul de Coeziune – 143.225.000 lei; 13 % Buget de Stat – 21.905.000, lei respectiv  2 % din bugetul local – 3.370.000 lei. Proiectul cuprinde trei contracte de asistenţă tehnică, şapte contracte de lucrări şi un contract de furnizare utilaje, respectiv Asistenţa Tehnică pentru Managementul Proiectului, Asistenţa Tehnică pentru Supervizarea Lucrărilor, Audit, Extinderea Staţiei de epurare a apei uzate Dănuţoni, Valea Jiului, Reabilitarea Staţiei de Tratare a apei Valea de Peşti şi a Captării Lazăru, Valea Jiului, Reabilitarea Staţiei  de Tratare a apei Jieţ şi sistemele de clorinare pentru localităţile Lupeni, Vulcan şi Aninoasa, Extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în aglomerarea Petroşani – Municipiul Petroşani, Extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în aglomerarea Petroşani – localităţile Petrila şi Aninoasa, Extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în aglomerarea Petroşani – Municipiul Vulcan, Zonarea sistemelor de alimentare cu apă din Valea Jiului şi Contract de furnizare utilaje.

La verificarea proiectului, au fost descoperite mai multe nereguli în execuţie, drept pentru care s-a luat decizia aplicării acelei corecţi financiare de care vorbeam anterior. Iar reprezentanţii ApaServ vor să conteste  în instanţă ”Nota de constatare a neregulilor și de stabilire a corecțiilor financiare” nr.127765 din 22.04.2013 emisă de Direcția Generală AM POS Mediu și să ceară suspendarea executării acestui act. În consecinţă, aceştia au primtiu acceptul Consiliului Judeţean Hunedoara de a achiziţiona servicii juridice de asistență și reprezentare juridică speciaol în acest scop.  De asemenea, s-a luat decizia ca  reprezentantul în Adunarea Generală a Acționarilor, Dan Stoian, să fie mandatat de către Consiliul Județean Hunedoara să aprobe achiziționarea acestor servicii juridice de asistență și reprezentare juridică. Sumele necesare plății acestor servicii vor suporta de către S.C. ApaServ Valea Jiului SA Petroșani, care va contracta serviciile juridice de specialitate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”