Complexul Energetic Hunedoara – o soluţie pompieristică!

Complexul Energetic Hunedoara, format din termocentralele Mintia şi Paroşeni şi minele viabile din Valea Jiului, stă pe nisipuri mişcătoare. Prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu l-a catalogat drept o „soluţie pompieristică”.

mintiaCEH nu reprezintă o structură sustenabilă. Poate rezista pe piaţa energetică doar în anumite condiţii stricte pentru că a fost înjghebat în grabă. Prefectul Sorin Vasilescu spune că, de fapt, CEH nu stă pe piaţă, aşa cum este el la ora actuală. „Din păcate, mienritul încetul cu încetul se va reduce. Din punct de vedere al mineritului suntem într-o situaţie destul de critică, pentru că, în momentul în care cele două companii energetice la nivel naţional nu au putut fi înfiinţate, s-a găsit această soluţie, de înfiinţare a Complexului Energetic Hunedoara, da-r această soluţie nu s-a găsit pe baza unui studiu de piaţă, ci pur şi simplu pompieristic”, a spus Vasilescu. Prefectul a  explicat că, doar la un consum mediu de 8000 – 8.500 MW/ h poate să fie competitiv şi poate să vândă energie pe piaţa energetică naţională. Şansa CEH ar constitui-o adoptarea Legii Holdingului, aşa încât entitatea economică să poată să fie inclusă într-un holding energetic, împreună cu hidrocentralele de la Porţile de Fier, şi astfel să aibă viabilitate, a explicat oficialul menţionat.

Complexul Energetic Hunedoara a luat fiinţă la 1 noiembrie 2012, în urma fuziunii societăţilor Electrocentrale Deva şi Electrocentrale Paroşeni. Capitalul social al CE Hunedoara S.A. este de 203.396.080 lei şi este deţinut de statul român prin Ministerul Economiei în proporţie de 100%. Societatea este considerată singurul mare producător de energie electrică din zona de centru şi nord-vest a ţării şi înglobează şi cele patru mine viabile din Valea Jiului, respectiv Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș         Biciclist lovit de mașină în Deva         Bunuri contrafăcute confiscate de polițiști         Articole pirotehnice din clase interzise la comercializare către publicul larg, confiscate de poliţişti         Activitatea Poliției Locale Deva, în luna noiembrie 2019         Accident grav în Batiz, pe DN 66         Ești răcit mai mereu? Citește cum poți să te protejezi în sezonul rece!         Bradul de Crăciun la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         ADMINISTRAŢIE. Cresc preţurile şi subvenţia la agentul termic din sistem centralizat la Deva         S-a răsturnat cu mașina în șanț         Alimente pentru sărmani oferite de Episcopia Devei şi Hunedoarei         Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor         DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți         Gestul nobil al unui localnic din Bobâlna