Complexul Energetic Hunedoara – o soluţie pompieristică!

Complexul Energetic Hunedoara, format din termocentralele Mintia şi Paroşeni şi minele viabile din Valea Jiului, stă pe nisipuri mişcătoare. Prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu l-a catalogat drept o „soluţie pompieristică”.

mintiaCEH nu reprezintă o structură sustenabilă. Poate rezista pe piaţa energetică doar în anumite condiţii stricte pentru că a fost înjghebat în grabă. Prefectul Sorin Vasilescu spune că, de fapt, CEH nu stă pe piaţă, aşa cum este el la ora actuală. „Din păcate, mienritul încetul cu încetul se va reduce. Din punct de vedere al mineritului suntem într-o situaţie destul de critică, pentru că, în momentul în care cele două companii energetice la nivel naţional nu au putut fi înfiinţate, s-a găsit această soluţie, de înfiinţare a Complexului Energetic Hunedoara, da-r această soluţie nu s-a găsit pe baza unui studiu de piaţă, ci pur şi simplu pompieristic”, a spus Vasilescu. Prefectul a  explicat că, doar la un consum mediu de 8000 – 8.500 MW/ h poate să fie competitiv şi poate să vândă energie pe piaţa energetică naţională. Şansa CEH ar constitui-o adoptarea Legii Holdingului, aşa încât entitatea economică să poată să fie inclusă într-un holding energetic, împreună cu hidrocentralele de la Porţile de Fier, şi astfel să aibă viabilitate, a explicat oficialul menţionat.

Complexul Energetic Hunedoara a luat fiinţă la 1 noiembrie 2012, în urma fuziunii societăţilor Electrocentrale Deva şi Electrocentrale Paroşeni. Capitalul social al CE Hunedoara S.A. este de 203.396.080 lei şi este deţinut de statul român prin Ministerul Economiei în proporţie de 100%. Societatea este considerată singurul mare producător de energie electrică din zona de centru şi nord-vest a ţării şi înglobează şi cele patru mine viabile din Valea Jiului, respectiv Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara