Complexul Energetic Hunedoara – o soluţie pompieristică!

Complexul Energetic Hunedoara, format din termocentralele Mintia şi Paroşeni şi minele viabile din Valea Jiului, stă pe nisipuri mişcătoare. Prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu l-a catalogat drept o „soluţie pompieristică”.

mintiaCEH nu reprezintă o structură sustenabilă. Poate rezista pe piaţa energetică doar în anumite condiţii stricte pentru că a fost înjghebat în grabă. Prefectul Sorin Vasilescu spune că, de fapt, CEH nu stă pe piaţă, aşa cum este el la ora actuală. „Din păcate, mienritul încetul cu încetul se va reduce. Din punct de vedere al mineritului suntem într-o situaţie destul de critică, pentru că, în momentul în care cele două companii energetice la nivel naţional nu au putut fi înfiinţate, s-a găsit această soluţie, de înfiinţare a Complexului Energetic Hunedoara, da-r această soluţie nu s-a găsit pe baza unui studiu de piaţă, ci pur şi simplu pompieristic”, a spus Vasilescu. Prefectul a  explicat că, doar la un consum mediu de 8000 – 8.500 MW/ h poate să fie competitiv şi poate să vândă energie pe piaţa energetică naţională. Şansa CEH ar constitui-o adoptarea Legii Holdingului, aşa încât entitatea economică să poată să fie inclusă într-un holding energetic, împreună cu hidrocentralele de la Porţile de Fier, şi astfel să aibă viabilitate, a explicat oficialul menţionat.

Complexul Energetic Hunedoara a luat fiinţă la 1 noiembrie 2012, în urma fuziunii societăţilor Electrocentrale Deva şi Electrocentrale Paroşeni. Capitalul social al CE Hunedoara S.A. este de 203.396.080 lei şi este deţinut de statul român prin Ministerul Economiei în proporţie de 100%. Societatea este considerată singurul mare producător de energie electrică din zona de centru şi nord-vest a ţării şi înglobează şi cele patru mine viabile din Valea Jiului, respectiv Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute