Coliviile minerilor intră în revizie

Instalaţiile de extracţie de la unităţile miniere viabile intră în revizie. Complexul Energetic Hunedoara caută o firmă specializată în acest sens şi a scos serviciile respective la licitaţie.

colivie1Toate maşinile de extracţie de la cele patru mine viabile incluse în Complexul Energetic Hunedoara, Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni vor fi atent expertizate, aşa încât să corespundă tuturor normativelor de securitate în vigoare. Cele mai multe din Valea Jiului au durata de viaţă depăşită, iar serviciile de întreţinere şi revizie sunt cu atât mai necesare, asta pe lângă obligativitatea lor.  Oficialii Complexului Energetic Hunedoara au sos la licitaţie serviciile de întreţinere, revizii şi remediere a eventualelor defecte ale ascensoarelor la punctele de lucru EM Lonea, EM Livezeni, EM Vulcan şi EM Lupeni, iar valoarea estimată a contratului este de 65. 237 de lei.

Ileana Bodea, şef Serviciu SSM Petroşani din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara spune că „este vorba despre revizii complexe. Unele se fac intern, cu specialiştii din cadrul unităţii miniere, altele de către firme de specialitate”. Practic, reviziile se fac zilnic, lunar, anual sau la 5 ani şi vizează inclusiv puţul maşinii de extracţie, coeficientul de siguranţă al cablurilor, defectele ascunse, ori sistemele de prindere. Ileana Bodea spune că toate acestea sunt foarte importante, iar maşinile de extracţie nu sunt pornite până când electricianul şi lăcătuşul de la unitatea minieră nu fac acele revizii zilnice, aşa încât să se evite producerea unor accidente cauzate de nefuncţionarea corespunzătoare a acestora, după cum şi puţurile sunt verificate tot zilnic în acelaşi scop. Inspectorii de muncă atrag însă atenţia că, din păcate, unităţile miniere au tot mai puţini specialişti în acest domeniu extrem de important, deficit cauzat de plecarea acestora prin programele de restructurare colectivă, ori prin pensionare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit