Coliviile minerilor intră în revizie

Instalaţiile de extracţie de la unităţile miniere viabile intră în revizie. Complexul Energetic Hunedoara caută o firmă specializată în acest sens şi a scos serviciile respective la licitaţie.

colivie1Toate maşinile de extracţie de la cele patru mine viabile incluse în Complexul Energetic Hunedoara, Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni vor fi atent expertizate, aşa încât să corespundă tuturor normativelor de securitate în vigoare. Cele mai multe din Valea Jiului au durata de viaţă depăşită, iar serviciile de întreţinere şi revizie sunt cu atât mai necesare, asta pe lângă obligativitatea lor.  Oficialii Complexului Energetic Hunedoara au sos la licitaţie serviciile de întreţinere, revizii şi remediere a eventualelor defecte ale ascensoarelor la punctele de lucru EM Lonea, EM Livezeni, EM Vulcan şi EM Lupeni, iar valoarea estimată a contratului este de 65. 237 de lei.

Ileana Bodea, şef Serviciu SSM Petroşani din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara spune că „este vorba despre revizii complexe. Unele se fac intern, cu specialiştii din cadrul unităţii miniere, altele de către firme de specialitate”. Practic, reviziile se fac zilnic, lunar, anual sau la 5 ani şi vizează inclusiv puţul maşinii de extracţie, coeficientul de siguranţă al cablurilor, defectele ascunse, ori sistemele de prindere. Ileana Bodea spune că toate acestea sunt foarte importante, iar maşinile de extracţie nu sunt pornite până când electricianul şi lăcătuşul de la unitatea minieră nu fac acele revizii zilnice, aşa încât să se evite producerea unor accidente cauzate de nefuncţionarea corespunzătoare a acestora, după cum şi puţurile sunt verificate tot zilnic în acelaşi scop. Inspectorii de muncă atrag însă atenţia că, din păcate, unităţile miniere au tot mai puţini specialişti în acest domeniu extrem de important, deficit cauzat de plecarea acestora prin programele de restructurare colectivă, ori prin pensionare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2