Coliviile minerilor intră în revizie

Instalaţiile de extracţie de la unităţile miniere viabile intră în revizie. Complexul Energetic Hunedoara caută o firmă specializată în acest sens şi a scos serviciile respective la licitaţie.

colivie1Toate maşinile de extracţie de la cele patru mine viabile incluse în Complexul Energetic Hunedoara, Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni vor fi atent expertizate, aşa încât să corespundă tuturor normativelor de securitate în vigoare. Cele mai multe din Valea Jiului au durata de viaţă depăşită, iar serviciile de întreţinere şi revizie sunt cu atât mai necesare, asta pe lângă obligativitatea lor.  Oficialii Complexului Energetic Hunedoara au sos la licitaţie serviciile de întreţinere, revizii şi remediere a eventualelor defecte ale ascensoarelor la punctele de lucru EM Lonea, EM Livezeni, EM Vulcan şi EM Lupeni, iar valoarea estimată a contratului este de 65. 237 de lei.

Ileana Bodea, şef Serviciu SSM Petroşani din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara spune că „este vorba despre revizii complexe. Unele se fac intern, cu specialiştii din cadrul unităţii miniere, altele de către firme de specialitate”. Practic, reviziile se fac zilnic, lunar, anual sau la 5 ani şi vizează inclusiv puţul maşinii de extracţie, coeficientul de siguranţă al cablurilor, defectele ascunse, ori sistemele de prindere. Ileana Bodea spune că toate acestea sunt foarte importante, iar maşinile de extracţie nu sunt pornite până când electricianul şi lăcătuşul de la unitatea minieră nu fac acele revizii zilnice, aşa încât să se evite producerea unor accidente cauzate de nefuncţionarea corespunzătoare a acestora, după cum şi puţurile sunt verificate tot zilnic în acelaşi scop. Inspectorii de muncă atrag însă atenţia că, din păcate, unităţile miniere au tot mai puţini specialişti în acest domeniu extrem de important, deficit cauzat de plecarea acestora prin programele de restructurare colectivă, ori prin pensionare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”