Au achitat fără să crâcnească amenzile ITM

Amenzile aplicate de inspectorii de muncă după prăbuşirea silozurilor de la Mina Lonea au fost plătite de cei găsiţi responsabili în urma verificărilor la faţa locului, adică şefii ortacilor de la Lonea şi conducerea Complaxului Energetic Hunedoara.

mina.loneaProblemele erau ştiute de toată lumea, şi nu de ieri, de azi, dar nimeni nu a decis să le remedieze. Aceasta a fost concluzia inspectorilor de muncă după verificările efectuate la Exploatarea Minieră Lonea, acolo unde  mai multe silozuri de steril s-au prăbuşit şi au putut pune în pericol viaţa celor care lucrau în zonă. Iar reprezentanţii ITM Hunedoara au stabilit şi vinovaţii, respectiv conducerea minei Lonea şi cea a Complexului Energetic Hunedoara. „Problemele erau ştiute de toată lumea şi trenau de ani de zile. În total, au fost aplicate două sancţiuni în valoare totală de 18.000 de lei, care s-au plătit deja”, a declarata Ileana Bodea, şef SSM Petroşani din cadrul ITM Hunedoara. Practic, în acest caz s-a constatat întreţinerea necorespunzătoare a staţiei de sortare, claubare, însilozare şi că nu s-a efectuat urmărirea comportamentului construcţiilor

Reamintim că, la mijocul lunii februarie, opt dintre cele 24 de silozuri ale minei Lonea s-au prăbuşit după ce au cedat pilonii de susţinere.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!