Aproape 40 de milioane de euro – subvenţia pentru minele necompetitive

Minele necompetitive din Valea Jiului, incluse în Societatea Naţională de Închideri de Mine, înghit în acest an aproape 40 de milioane de euro, respectiv 173,9 milioane de lei.

mineri_pleacaBanii sunt acordaţi de Guvern sub formă de subvenţie pentru acest an, în vederea închiderii perimetrelor miniere. Potrivit proiectului de hotărâre de Guvern, pe car Executivul se pregăteşte să-l adopte, din suma totală prevăzută ca subvenţie pentru 2014, 122,4 milioane de lei vor fi direcţionate spre acoperirea pierderilor aferente producţiei de huilă. De asemenea, pentru “suportarea costurilor excepţionale” aferente minelor intrate în procesul de închidere definitivă vor fi acordate 51,5 milioane de lei. Din această sumă, 9,5 milioane de lei vor fi plăţi compensatorii, 9,8 milioane de lei sunt facilităţi pentru pensionari, iar 4,1 milioane de lei vor fi utilizate pentru reconversia profesională. În schimb, pentru continuarea programelor de închidere ce trebuie finalizate până în anul 2018 sunt prevăzute 28 milioane de lei. Minele care vor fi închise, până în 2018, sunt Petrila, Paroşeni şi Uricani. În paralel cu  aplicarea programelor de închidere şie cologizare, cele trei exploatări de cărbune continuă programele de extracţie, iar huila de aici merge integral către Complexul Energetic Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020         Proiectul tehnic al construcției unui traseu pentru bicicliști în Deva, scos la licitație publică         Un turist și-a dat ultima suflare pe munte, în Masivul Parâng         Mircea Moloț: „Am îndrăgit mereu Țara Hațegului”         Profesori condamnați pentru purtare abuzivă față de elevi         Șase turiști rătăciți în Masivul Retezat