Aproape 40 de milioane de euro – subvenţia pentru minele necompetitive

Minele necompetitive din Valea Jiului, incluse în Societatea Naţională de Închideri de Mine, înghit în acest an aproape 40 de milioane de euro, respectiv 173,9 milioane de lei.

mineri_pleacaBanii sunt acordaţi de Guvern sub formă de subvenţie pentru acest an, în vederea închiderii perimetrelor miniere. Potrivit proiectului de hotărâre de Guvern, pe car Executivul se pregăteşte să-l adopte, din suma totală prevăzută ca subvenţie pentru 2014, 122,4 milioane de lei vor fi direcţionate spre acoperirea pierderilor aferente producţiei de huilă. De asemenea, pentru “suportarea costurilor excepţionale” aferente minelor intrate în procesul de închidere definitivă vor fi acordate 51,5 milioane de lei. Din această sumă, 9,5 milioane de lei vor fi plăţi compensatorii, 9,8 milioane de lei sunt facilităţi pentru pensionari, iar 4,1 milioane de lei vor fi utilizate pentru reconversia profesională. În schimb, pentru continuarea programelor de închidere ce trebuie finalizate până în anul 2018 sunt prevăzute 28 milioane de lei. Minele care vor fi închise, până în 2018, sunt Petrila, Paroşeni şi Uricani. În paralel cu  aplicarea programelor de închidere şie cologizare, cele trei exploatări de cărbune continuă programele de extracţie, iar huila de aici merge integral către Complexul Energetic Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României