Aproape 40 de milioane de euro – subvenţia pentru minele necompetitive

Minele necompetitive din Valea Jiului, incluse în Societatea Naţională de Închideri de Mine, înghit în acest an aproape 40 de milioane de euro, respectiv 173,9 milioane de lei.

mineri_pleacaBanii sunt acordaţi de Guvern sub formă de subvenţie pentru acest an, în vederea închiderii perimetrelor miniere. Potrivit proiectului de hotărâre de Guvern, pe car Executivul se pregăteşte să-l adopte, din suma totală prevăzută ca subvenţie pentru 2014, 122,4 milioane de lei vor fi direcţionate spre acoperirea pierderilor aferente producţiei de huilă. De asemenea, pentru “suportarea costurilor excepţionale” aferente minelor intrate în procesul de închidere definitivă vor fi acordate 51,5 milioane de lei. Din această sumă, 9,5 milioane de lei vor fi plăţi compensatorii, 9,8 milioane de lei sunt facilităţi pentru pensionari, iar 4,1 milioane de lei vor fi utilizate pentru reconversia profesională. În schimb, pentru continuarea programelor de închidere ce trebuie finalizate până în anul 2018 sunt prevăzute 28 milioane de lei. Minele care vor fi închise, până în 2018, sunt Petrila, Paroşeni şi Uricani. În paralel cu  aplicarea programelor de închidere şie cologizare, cele trei exploatări de cărbune continuă programele de extracţie, iar huila de aici merge integral către Complexul Energetic Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani