Agricultorii, cele mai mici salarii din judeţ

Hunedorenii care sunt plătiţi cel mai bine lucrează în industrie şi construcţii

salarii agro

Ultimele date oficiale prezentate de Direcţia Judeţeană de Statistică relevă faptul că Hunedoara este pe locul 17 naţional în ceea ce priveşte veniturile brute şi pe 16 în ceea ce priveşte salariile nete.

896 de lei pe lună

Salariul brut al unui hunedorea a fost, în mai 2013, de 1.880 de lei, cu 2,7% mai mic decât în aprile, dar şi cu 8,2% mai mari ca în luna a cincea a nului trecut. În privinţa câştigului net, acesta a fost, în mai acest an, de 1.361 de lei, cu 2,9% mai mic ca în luna anterioară, şi cu 7,8% mai mare decât în mai 2012. Cel mai bine plătiţi hunedoreni au fost cei care lucrează în industrie şi construcţii (1.515 lei), urmaţi de cei din servicii (1.195) şi, la mare distanţă, de lucrătorii în agricultură, silviculturăşi activităţi anexe acestora (896). Conform aceloraşi date, numărul angajaţilor din judeţ din luna mai 2013 a fost de 111.613 persoane, cu 297 mai mulţi ca în aprilie, şi cu 1.810 mai mare ca în mai anul trecut. Pe ramuri de activitate, în judeţul Hunedoara cei mai mulţi angajaţi sunt în servicii (57.710, ceea ce reprezintă un procentaj de 51,7%), urmaţi de cei din industrie şi construcţii (51.549 de oameni – 46,2%) şi de cei din agricultură, silviculturăşi activităţi anexe acestora (2.354 – 2,1%). În altă ordine de idei, înmatriculările de societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris (conform Oficiului Naţional al Registrului Comerţului) au fost, în luna mai 2013 în număr de 3, cu un capital social subscris de 1.500 de lei, respectiv de 344,5 euro.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Polițiști anti-covid. Controale ample în zonele aglomerate din județul Hunedoara         Ce au decis magistrații în dosarul „matriței din Sarmizegetusa Regia”. Soluția dată la cererea de recompensă depusă de o tânără         Consiliul Județean Hunedoara va susține salariile paramedicilor Asociației Salvital – SMURD         BISERICA ROTONDĂ DE LA GEOAGIU         Transalpina Pădurenilor. Cum arată noua șosea din munții Hunedoarei, după finalizare         ALERTĂ. Peste 70 de cazuri noi de Covid 19 în județul Hunedoara         Angajat al Minei Lupeni, infectat cu noul coronavirus         Ecaterina Andronescu: „Nu sunt de acord să eliminăm educația tehnologică!”         După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală         Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan