Agricultorii, cele mai mici salarii din judeţ

Hunedorenii care sunt plătiţi cel mai bine lucrează în industrie şi construcţii

salarii agro

Ultimele date oficiale prezentate de Direcţia Judeţeană de Statistică relevă faptul că Hunedoara este pe locul 17 naţional în ceea ce priveşte veniturile brute şi pe 16 în ceea ce priveşte salariile nete.

896 de lei pe lună

Salariul brut al unui hunedorea a fost, în mai 2013, de 1.880 de lei, cu 2,7% mai mic decât în aprile, dar şi cu 8,2% mai mari ca în luna a cincea a nului trecut. În privinţa câştigului net, acesta a fost, în mai acest an, de 1.361 de lei, cu 2,9% mai mic ca în luna anterioară, şi cu 7,8% mai mare decât în mai 2012. Cel mai bine plătiţi hunedoreni au fost cei care lucrează în industrie şi construcţii (1.515 lei), urmaţi de cei din servicii (1.195) şi, la mare distanţă, de lucrătorii în agricultură, silviculturăşi activităţi anexe acestora (896). Conform aceloraşi date, numărul angajaţilor din judeţ din luna mai 2013 a fost de 111.613 persoane, cu 297 mai mulţi ca în aprilie, şi cu 1.810 mai mare ca în mai anul trecut. Pe ramuri de activitate, în judeţul Hunedoara cei mai mulţi angajaţi sunt în servicii (57.710, ceea ce reprezintă un procentaj de 51,7%), urmaţi de cei din industrie şi construcţii (51.549 de oameni – 46,2%) şi de cei din agricultură, silviculturăşi activităţi anexe acestora (2.354 – 2,1%). În altă ordine de idei, înmatriculările de societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris (conform Oficiului Naţional al Registrului Comerţului) au fost, în luna mai 2013 în număr de 3, cu un capital social subscris de 1.500 de lei, respectiv de 344,5 euro.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei         Cursa infernală a unui autocar pe DN 7. Pasagerii au trecut prin momente de spaimă         Accident grav pe DN 66 Călan – Haţeg, produs de un tânăr băut         Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ în Hunedoara         Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși