Agricultorii, cele mai mici salarii din judeţ

Hunedorenii care sunt plătiţi cel mai bine lucrează în industrie şi construcţii

salarii agro

Ultimele date oficiale prezentate de Direcţia Judeţeană de Statistică relevă faptul că Hunedoara este pe locul 17 naţional în ceea ce priveşte veniturile brute şi pe 16 în ceea ce priveşte salariile nete.

896 de lei pe lună

Salariul brut al unui hunedorea a fost, în mai 2013, de 1.880 de lei, cu 2,7% mai mic decât în aprile, dar şi cu 8,2% mai mari ca în luna a cincea a nului trecut. În privinţa câştigului net, acesta a fost, în mai acest an, de 1.361 de lei, cu 2,9% mai mic ca în luna anterioară, şi cu 7,8% mai mare decât în mai 2012. Cel mai bine plătiţi hunedoreni au fost cei care lucrează în industrie şi construcţii (1.515 lei), urmaţi de cei din servicii (1.195) şi, la mare distanţă, de lucrătorii în agricultură, silviculturăşi activităţi anexe acestora (896). Conform aceloraşi date, numărul angajaţilor din judeţ din luna mai 2013 a fost de 111.613 persoane, cu 297 mai mulţi ca în aprilie, şi cu 1.810 mai mare ca în mai anul trecut. Pe ramuri de activitate, în judeţul Hunedoara cei mai mulţi angajaţi sunt în servicii (57.710, ceea ce reprezintă un procentaj de 51,7%), urmaţi de cei din industrie şi construcţii (51.549 de oameni – 46,2%) şi de cei din agricultură, silviculturăşi activităţi anexe acestora (2.354 – 2,1%). În altă ordine de idei, înmatriculările de societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris (conform Oficiului Naţional al Registrului Comerţului) au fost, în luna mai 2013 în număr de 3, cu un capital social subscris de 1.500 de lei, respectiv de 344,5 euro.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
PETIŢIE ALDE. “Soluții sunt, trebuie doar ca Guvernul să și vrea!”         Dezinfecţia scărilor de bloc, la Deva         Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 8 aprilie 2020         Incendii violente în pădurile în județul Hunedoara         Conducere militară coordonată de medicul Constantin Vlase, la Spitalul Județean de Urgență din Deva.         174 de cazuri de coronavirus în județul Hunedoara         Covid 19. Numărul deceselor în județul Hunedoara a ajuns la 19         Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Deva         17 hunedoreni decedați în spitale, diagnosticați și cu coronavirus. Cel mai recent caz – un bărbat de 67 de ani         Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”         15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa