Ecologizare cu liceenii voluntari în Parcul Dendrologic din Simeria

Tinerii liceeni din Deva si din Simeria, membri ai Clubului Interact, au derulat, in prima zi de vacanță, un proiect care atrage atentia asupra nevoii de conservare, pastrare, igienizare, ingrijire si promovare a patrimoniului autohton.
Tinerii voluntari au ales, de această dată, Parcul Dendrologic din Simeria, cunoscut si cu denumirea de Arboretumul Simeria, unde au desfășurat o acțiune de ecologizare. Actuala rezervatie cuprinde cea mai veche si valoroasa colectie de plante exotice si autohtone din Romania si se întinde pe o suprafata de 70 ha.
La origine, pe la 1700, parcul imprejmuia Castelul Gyulay (mai tarziu Castelul Ocskay ) iar dupa anii ’90 a intrat in subordinea Institutului de Cercetari si Amenajari Silvice – București. Parcul e bine conservat si chiar ingrijit, in comparatie cu alte parcuri din tara. Cu toate acestea, numerosi vizitatori nu au o atitudine corespunzatoare fata de exemplarele rare, unele cu varste seculare, monumente ale naturii (in parc se fumeaza, unii isi plimba cainii fara lesa si botnita, altii lasa in zonele amenajate peturi, cartoane, ambalaje si alte resturi)… In mai putin de doua ore, micii voluntari au umplut peste 20 de saci cu deseuri! In sprijinul lor au venit copiii din RotaKids Club Deva Castrum, impreună cu viitorul presedinte Mara Nitu, coordonați de d-na prof. Olivia Nitescu, precum si rotarieni de la Rotary Club Deva Castrum.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători