Ecologizare cu liceenii voluntari în Parcul Dendrologic din Simeria

Tinerii liceeni din Deva si din Simeria, membri ai Clubului Interact, au derulat, in prima zi de vacanță, un proiect care atrage atentia asupra nevoii de conservare, pastrare, igienizare, ingrijire si promovare a patrimoniului autohton.
Tinerii voluntari au ales, de această dată, Parcul Dendrologic din Simeria, cunoscut si cu denumirea de Arboretumul Simeria, unde au desfășurat o acțiune de ecologizare. Actuala rezervatie cuprinde cea mai veche si valoroasa colectie de plante exotice si autohtone din Romania si se întinde pe o suprafata de 70 ha.
La origine, pe la 1700, parcul imprejmuia Castelul Gyulay (mai tarziu Castelul Ocskay ) iar dupa anii ’90 a intrat in subordinea Institutului de Cercetari si Amenajari Silvice – București. Parcul e bine conservat si chiar ingrijit, in comparatie cu alte parcuri din tara. Cu toate acestea, numerosi vizitatori nu au o atitudine corespunzatoare fata de exemplarele rare, unele cu varste seculare, monumente ale naturii (in parc se fumeaza, unii isi plimba cainii fara lesa si botnita, altii lasa in zonele amenajate peturi, cartoane, ambalaje si alte resturi)… In mai putin de doua ore, micii voluntari au umplut peste 20 de saci cu deseuri! In sprijinul lor au venit copiii din RotaKids Club Deva Castrum, impreună cu viitorul presedinte Mara Nitu, coordonați de d-na prof. Olivia Nitescu, precum si rotarieni de la Rotary Club Deva Castrum.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu + 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini