Ecologizare cu liceenii voluntari în Parcul Dendrologic din Simeria

Tinerii liceeni din Deva si din Simeria, membri ai Clubului Interact, au derulat, in prima zi de vacanță, un proiect care atrage atentia asupra nevoii de conservare, pastrare, igienizare, ingrijire si promovare a patrimoniului autohton.
Tinerii voluntari au ales, de această dată, Parcul Dendrologic din Simeria, cunoscut si cu denumirea de Arboretumul Simeria, unde au desfășurat o acțiune de ecologizare. Actuala rezervatie cuprinde cea mai veche si valoroasa colectie de plante exotice si autohtone din Romania si se întinde pe o suprafata de 70 ha.
La origine, pe la 1700, parcul imprejmuia Castelul Gyulay (mai tarziu Castelul Ocskay ) iar dupa anii ’90 a intrat in subordinea Institutului de Cercetari si Amenajari Silvice – București. Parcul e bine conservat si chiar ingrijit, in comparatie cu alte parcuri din tara. Cu toate acestea, numerosi vizitatori nu au o atitudine corespunzatoare fata de exemplarele rare, unele cu varste seculare, monumente ale naturii (in parc se fumeaza, unii isi plimba cainii fara lesa si botnita, altii lasa in zonele amenajate peturi, cartoane, ambalaje si alte resturi)… In mai putin de doua ore, micii voluntari au umplut peste 20 de saci cu deseuri! In sprijinul lor au venit copiii din RotaKids Club Deva Castrum, impreună cu viitorul presedinte Mara Nitu, coordonați de d-na prof. Olivia Nitescu, precum si rotarieni de la Rotary Club Deva Castrum.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara         ATENȚIE LA NEATENȚIE. O pensionară a fost lăsată fără o importantă sumă de bani         LA PETROȘANI. Un șofer beat a lovit două mașini         Parcul Corvin, simbolul neglijat al Hunedoarei