Ecologizare cu liceenii voluntari în Parcul Dendrologic din Simeria

Tinerii liceeni din Deva si din Simeria, membri ai Clubului Interact, au derulat, in prima zi de vacanță, un proiect care atrage atentia asupra nevoii de conservare, pastrare, igienizare, ingrijire si promovare a patrimoniului autohton.
Tinerii voluntari au ales, de această dată, Parcul Dendrologic din Simeria, cunoscut si cu denumirea de Arboretumul Simeria, unde au desfășurat o acțiune de ecologizare. Actuala rezervatie cuprinde cea mai veche si valoroasa colectie de plante exotice si autohtone din Romania si se întinde pe o suprafata de 70 ha.
La origine, pe la 1700, parcul imprejmuia Castelul Gyulay (mai tarziu Castelul Ocskay ) iar dupa anii ’90 a intrat in subordinea Institutului de Cercetari si Amenajari Silvice – București. Parcul e bine conservat si chiar ingrijit, in comparatie cu alte parcuri din tara. Cu toate acestea, numerosi vizitatori nu au o atitudine corespunzatoare fata de exemplarele rare, unele cu varste seculare, monumente ale naturii (in parc se fumeaza, unii isi plimba cainii fara lesa si botnita, altii lasa in zonele amenajate peturi, cartoane, ambalaje si alte resturi)… In mai putin de doua ore, micii voluntari au umplut peste 20 de saci cu deseuri! In sprijinul lor au venit copiii din RotaKids Club Deva Castrum, impreună cu viitorul presedinte Mara Nitu, coordonați de d-na prof. Olivia Nitescu, precum si rotarieni de la Rotary Club Deva Castrum.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani         Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei au fost scoase la licitație publică         Accident feroviar în apropiere de Brad: un șofer a tăiat calea trenului         Zona periculoasă a DN 66, dotată cu parapeți         Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia         Tânăr condamnat pentru trafic de droguri după ce a vrut să se îmbogățească prin „darknet”