Eco Sid a pierdut un proces de 1,5 milioane de euro cu o firmă de apartament

combinatUn contract încheiat în 2008 între Eco Sid şi o firmă de apartament, pentru demolarea a 150.000 de metri cubi de structuri, din clădirile mari de pe platforma siderurgică Hunedoara, riscă să trimită în faliment societatea la care acţionar majoritar, cu peste 99 la sută, este Consiliul Local Hunedoara. SC Eco Sid a pierdut două procese cu firma Santinel şi trebuie să achite suma de 6,6 milioane de lei fostei partenere de afaceri. În al doilea dosar, Eco Sid mai poate declara recurs.

Primul proces a ajuns pe rolul instanţei Tribunalului Hunedoara în noiembrie 2008, la opt luni de la data la care Eco Sid şi SC Santinel SRL au încheiat contractul prin care Santinel urma să se ocupe de demolarea clădirilor supraedificate de pe vechea platformă a combinatului hunedorean. Contractul viza demolarea a 150.000 de metri cubi de structuri din beton, iar pentru fiecare metru cub demolat Santinel urma să primească 14 euro, respctiv o sumă totală de 2,1 milioane de euro. În plus, Eco Sid şi Santinel au mai încheiat un contract prin care SC Santinel urma să vândă către Eco Sid 100.000 de metri cubi de structuri, cu 5 euro metru cub, valoarea tranzacţiei fiind de circa 500.000 de euro. Directorul Eco Sid de la acea vreme era Marian Mihalache, în prezent condamnat la ani grei de închisoare în Irlanda, pentru uciderea amantei sale.

„La acea vreme, Santinel era o firmă fără angajajaţi, care nu a făcut nicio investiţie şi care beneficia de un excavator de 14 tone şi o Dacie. Prin contractul cu Eco Sid, ei trebuiau să deţină în proprietate utilajele necesare demolării celor 150.000 de metri cubi de structuri din beton, în trei ani. Ei au dat însă în judecată Eco Sid, pentru că societatea a refuzat punerea în posesie a betoanelor. Eco Sid nu s-a prezentat la procese şi a pierdut”, a afirmat Nicolae Baloşin, directorul SC Eco Sid. Apelurile declarate în 2009 de Eco Sid şi de Primăria Hunedoara au fost respinse ca nefondate, la fel şi recursul, astfel că sentinţa de fond a devenit executorie. Motivul pentru care Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererile Eco Sid a fost că acestea nu erau timbrate. Ulterior fostul director de producţie al SC Eco Sid, Tudorel Culcea, a devenit reprezentantul SC Santinel. Potrivit sentinţei rămasă definitivă în 2010, Eco Sid era obligată să pună la dispoziţie „demolatorilor” 150.000 de metri cubi de structuri supraedificate de pe vechea platformă industrială, însă acesta nu mai existau.

Procesul care prevesteşte falimentul

SC Eco Sid a fost dată din nou în judecată, la Judecătoria Hunedoara, pentru a fi obligată să achite contravaloarea celor 150.000 de metri cubi de structură de beton. „Instanţa admite cererea formulată de reclamanta SC Santinel SRL, împotriva pârâtei SC Eco Sid SRL, şi în consecinţă: stabileşte valoarea cantităţii de 150.000 mc structură pentru demolare, la 6.602.906 lei fără TVA. Obligă pârâta să plătească reclamantei această sumă, reprezentând contravaloarea cantităţii de 150.000 mc de structură pentru demolare, pe care pârâta a fost obligată să o pună la dispoziţia reclamantei, prin sentinţa pronunţată de Tribunalul Hunedoara”, a informat Judecătoria Hunedoara. În urma acestei sentinţe, SC Eco Sid mai are posibilitatea să declare recurs împotriva hotărârii instanţei şi, de asemenea, să conteste punerea în executare a sentinţei prin care a fost obligată să pună la dispoziţie construcţiile. Sunt şanse mici ca Eco Sid şi implicit administraţia locală din Hunedoara să scape însă de plata celor peste 1,5 milioane de euro către firma privată. O astfel de „gaură” ar putea duce la intrarea în insolvenţă a societăţii din Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților