E Valentine’s! Dragostea lor a venit pe navomodele FOTOGALERIE

Doi tineri din județul Hunedoara au reprezentat cu succes România la competiții de navomodelism din întreaga lume.

MAIN

Primele medalii le-au adus acasă în 2009. Ei sunt Carmen și George Popa. Și au ca hobby realizarea de machete de nave. S-au cunoscut acum nouă ani, iar el a cucerit-o pe ea după ce i-a arătat machetele de nave pe care le face. “Sincer, nici măcar nu cred că auzisem de navomodelism până să îl cunosc pe George. Mi-a arătat poze cu ceea ce face încă de la prima întâlnire, iar eu am fost într-adevăr impresionată. Mai ales că tinerii aveau și pe vremea aceea, cu totul alte preocupări. Nu mă așteptam ca el să facă așa ceva. Și m-a cucerit. Recunosc”, mărturisește acum Carmen Popa.

 [wzslider autoplay=”true” transition=”‘slide'” exclude=”16920″]

Aprecierea vine de la… americani

 Acum, cei doi au renunțat până și la slujba pe care o aveau fiecare pentru a se putea dedica tot timpul realizării de machete. “I-am transmis și ei pasiunea asta. Și la un moment dat am luat împreună hotărârea de a face ceea ce ne place. Și să facem doar asta”, spune George Popa. Carmen și George lucrează acum la machete de nave pentru colecția unei importante companii navale din Statele Unite ale Americii. Au lucrat însă și pentru brazilieni. Asta pentru că munca lor este prea puțin apreciată în Europa și cu atât mai puțin în România. “Aprecierea vine de la muzee, de la colecționari privați, de la oameni care au văzut ce înseamnă o navă reală și știu cum trebuie să arate o machetă”, explică George. Pe viitor, cei doi urmează să lucreze la câteva mini machete, care vor putea fi văzute și achiziționate de turiștii care călătoresc pe renumite nave de croazieră din Statele Unite ale Americii.

 Povestea celor doi hunedoreni, dar și mai multe despre realizarea machetelor de nave, puteți afla din ediția de mâine, de la ora 17, a emisiunii NOTA 10, de la HUNEDOARA TV.

Text de Elena Iancău

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj