E Valentine’s! Dragostea lor a venit pe navomodele FOTOGALERIE

Doi tineri din județul Hunedoara au reprezentat cu succes România la competiții de navomodelism din întreaga lume.

MAIN

Primele medalii le-au adus acasă în 2009. Ei sunt Carmen și George Popa. Și au ca hobby realizarea de machete de nave. S-au cunoscut acum nouă ani, iar el a cucerit-o pe ea după ce i-a arătat machetele de nave pe care le face. “Sincer, nici măcar nu cred că auzisem de navomodelism până să îl cunosc pe George. Mi-a arătat poze cu ceea ce face încă de la prima întâlnire, iar eu am fost într-adevăr impresionată. Mai ales că tinerii aveau și pe vremea aceea, cu totul alte preocupări. Nu mă așteptam ca el să facă așa ceva. Și m-a cucerit. Recunosc”, mărturisește acum Carmen Popa.

 [wzslider autoplay=”true” transition=”‘slide'” exclude=”16920″]

Aprecierea vine de la… americani

 Acum, cei doi au renunțat până și la slujba pe care o aveau fiecare pentru a se putea dedica tot timpul realizării de machete. “I-am transmis și ei pasiunea asta. Și la un moment dat am luat împreună hotărârea de a face ceea ce ne place. Și să facem doar asta”, spune George Popa. Carmen și George lucrează acum la machete de nave pentru colecția unei importante companii navale din Statele Unite ale Americii. Au lucrat însă și pentru brazilieni. Asta pentru că munca lor este prea puțin apreciată în Europa și cu atât mai puțin în România. “Aprecierea vine de la muzee, de la colecționari privați, de la oameni care au văzut ce înseamnă o navă reală și știu cum trebuie să arate o machetă”, explică George. Pe viitor, cei doi urmează să lucreze la câteva mini machete, care vor putea fi văzute și achiziționate de turiștii care călătoresc pe renumite nave de croazieră din Statele Unite ale Americii.

 Povestea celor doi hunedoreni, dar și mai multe despre realizarea machetelor de nave, puteți afla din ediția de mâine, de la ora 17, a emisiunii NOTA 10, de la HUNEDOARA TV.

Text de Elena Iancău

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020         Proiectul tehnic al construcției unui traseu pentru bicicliști în Deva, scos la licitație publică         Un turist și-a dat ultima suflare pe munte, în Masivul Parâng         Mircea Moloț: „Am îndrăgit mereu Țara Hațegului”         Profesori condamnați pentru purtare abuzivă față de elevi         Șase turiști rătăciți în Masivul Retezat