E Valentine’s! Dragostea lor a venit pe navomodele FOTOGALERIE

Doi tineri din județul Hunedoara au reprezentat cu succes România la competiții de navomodelism din întreaga lume.

MAIN

Primele medalii le-au adus acasă în 2009. Ei sunt Carmen și George Popa. Și au ca hobby realizarea de machete de nave. S-au cunoscut acum nouă ani, iar el a cucerit-o pe ea după ce i-a arătat machetele de nave pe care le face. “Sincer, nici măcar nu cred că auzisem de navomodelism până să îl cunosc pe George. Mi-a arătat poze cu ceea ce face încă de la prima întâlnire, iar eu am fost într-adevăr impresionată. Mai ales că tinerii aveau și pe vremea aceea, cu totul alte preocupări. Nu mă așteptam ca el să facă așa ceva. Și m-a cucerit. Recunosc”, mărturisește acum Carmen Popa.

 [wzslider autoplay=”true” transition=”‘slide'” exclude=”16920″]

Aprecierea vine de la… americani

 Acum, cei doi au renunțat până și la slujba pe care o aveau fiecare pentru a se putea dedica tot timpul realizării de machete. “I-am transmis și ei pasiunea asta. Și la un moment dat am luat împreună hotărârea de a face ceea ce ne place. Și să facem doar asta”, spune George Popa. Carmen și George lucrează acum la machete de nave pentru colecția unei importante companii navale din Statele Unite ale Americii. Au lucrat însă și pentru brazilieni. Asta pentru că munca lor este prea puțin apreciată în Europa și cu atât mai puțin în România. “Aprecierea vine de la muzee, de la colecționari privați, de la oameni care au văzut ce înseamnă o navă reală și știu cum trebuie să arate o machetă”, explică George. Pe viitor, cei doi urmează să lucreze la câteva mini machete, care vor putea fi văzute și achiziționate de turiștii care călătoresc pe renumite nave de croazieră din Statele Unite ale Americii.

 Povestea celor doi hunedoreni, dar și mai multe despre realizarea machetelor de nave, puteți afla din ediția de mâine, de la ora 17, a emisiunii NOTA 10, de la HUNEDOARA TV.

Text de Elena Iancău

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României