E oficial… Loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj – Deva vor fi deschise la mijlocul lunii august (VIDEO)

Aflat pe șantierele Autostrăzii Lugoj – Deva, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că Loturile 3 și 4 ale viitoarei autostrăzi vor fi deschise circulației la mijlocul lunii august, deși lucrările la tronsonul Ilia – Holdea ar putea fi realizate mai devreme.

„Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva va putea fi dat în trafic la sfârşitul lunii iulie, dar ţinând cont că mai este de lucru şi la Lotul 4, probabil o săptămână, vom da drumul concomitent la ambele tronsoane, până în jurul datei de 15 august, de sărbătoarea Sfintei Maria. Lucrările sunt terminate, se poate circula, mai se montează elementele de siguranţă, parapetele, se mai trasează marcajele, iar descărcarea de la Holdea este aproape finalizată. Sper să finalizăm repede şi evaluarea la procedura pentru proiectul construcţia sectorului rămas din Autostrada Lugoj – Deva””, a declarat, la Holdea, ministrul Răzvan Cuc.

O condiţie este însă, ca ploile să nu îngreuneze lucrările pe Lotul 4, unde constructorii sunt mobilizaţi pe „Dealul Liliecilor, pe care au mai rămas de asfaltat mai puţin de 100 de metri şi de turnat stratul de uzură pe aproximativ doi kilometri.

Constructorii Lotului 3 au întârziat cu tre ani finalizarea lucrărilor la cei 21 de kilometri. „În 2017, mă gândeam la un moment dat să reziliez contractul pentru Lotul 3, după ce am venit aici ş am găsit mai mulţi subantreprenori care lucrau haotic şi nu se întâmpla nimic, dar atunci au schimbat managementul şi au pus ordine între constructori. Au fost, de asemenea, multe probleme de ordin tehnic”, a declarat ministrul Transporturilor.

Constructorii Lotului 4 au susţinut că lucrările începute în primăvara anului 2014 la cei 22 de kilometri între Şoimuş (Deva) şi Ilia puteau fi terminate în 2016, dacă nu exista problema „Dealului Liliecilor”, unde o grotă în care se adăposteau câţiva lilieci din specii comune, pentru care s-a decis relocarea, a dus la blocarea proiectului. Şi în acest an, lucrările la Lotul 4, pe „Dealul Liliecilor” de la marginea satului Şoiimuş au stagnat mai mult de o lună din cauza ploilor.

Lucrările la Lotul 3, de 21 de kilometri, între Ilia şi Holdea şi la Lotul 4, de 22 de kilometri, între Deva şi Ilia, au demarat la începutul anului 2014. După inaugurarea celor 43 de kilometri, vor mai rămâne de executat ma puţin de 10 kilometri de autostradă, între Holdea şi Margina. Autostrada Lugoj – Deva va avea o lungime de 100 de kilometri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva