E oficial… Loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj – Deva vor fi deschise la mijlocul lunii august (VIDEO)

Aflat pe șantierele Autostrăzii Lugoj – Deva, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că Loturile 3 și 4 ale viitoarei autostrăzi vor fi deschise circulației la mijlocul lunii august, deși lucrările la tronsonul Ilia – Holdea ar putea fi realizate mai devreme.

„Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva va putea fi dat în trafic la sfârşitul lunii iulie, dar ţinând cont că mai este de lucru şi la Lotul 4, probabil o săptămână, vom da drumul concomitent la ambele tronsoane, până în jurul datei de 15 august, de sărbătoarea Sfintei Maria. Lucrările sunt terminate, se poate circula, mai se montează elementele de siguranţă, parapetele, se mai trasează marcajele, iar descărcarea de la Holdea este aproape finalizată. Sper să finalizăm repede şi evaluarea la procedura pentru proiectul construcţia sectorului rămas din Autostrada Lugoj – Deva””, a declarat, la Holdea, ministrul Răzvan Cuc.

O condiţie este însă, ca ploile să nu îngreuneze lucrările pe Lotul 4, unde constructorii sunt mobilizaţi pe „Dealul Liliecilor, pe care au mai rămas de asfaltat mai puţin de 100 de metri şi de turnat stratul de uzură pe aproximativ doi kilometri.

Constructorii Lotului 3 au întârziat cu tre ani finalizarea lucrărilor la cei 21 de kilometri. „În 2017, mă gândeam la un moment dat să reziliez contractul pentru Lotul 3, după ce am venit aici ş am găsit mai mulţi subantreprenori care lucrau haotic şi nu se întâmpla nimic, dar atunci au schimbat managementul şi au pus ordine între constructori. Au fost, de asemenea, multe probleme de ordin tehnic”, a declarat ministrul Transporturilor.

Constructorii Lotului 4 au susţinut că lucrările începute în primăvara anului 2014 la cei 22 de kilometri între Şoimuş (Deva) şi Ilia puteau fi terminate în 2016, dacă nu exista problema „Dealului Liliecilor”, unde o grotă în care se adăposteau câţiva lilieci din specii comune, pentru care s-a decis relocarea, a dus la blocarea proiectului. Şi în acest an, lucrările la Lotul 4, pe „Dealul Liliecilor” de la marginea satului Şoiimuş au stagnat mai mult de o lună din cauza ploilor.

Lucrările la Lotul 3, de 21 de kilometri, între Ilia şi Holdea şi la Lotul 4, de 22 de kilometri, între Deva şi Ilia, au demarat la începutul anului 2014. După inaugurarea celor 43 de kilometri, vor mai rămâne de executat ma puţin de 10 kilometri de autostradă, între Holdea şi Margina. Autostrada Lugoj – Deva va avea o lungime de 100 de kilometri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
SPIRITUL SĂRBĂTORILOR. Seară de colinde cu „LIRA”         D’ALE POLITICII Costel Avram i-a cerut scuze lui Mircea Moloţ la televizor         Programe finanțate corespunzător de UE pentru acțiunea împotriva schimbărilor climatice         Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști