E oficial… Loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj – Deva vor fi deschise la mijlocul lunii august (VIDEO)

Aflat pe șantierele Autostrăzii Lugoj – Deva, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că Loturile 3 și 4 ale viitoarei autostrăzi vor fi deschise circulației la mijlocul lunii august, deși lucrările la tronsonul Ilia – Holdea ar putea fi realizate mai devreme.

„Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva va putea fi dat în trafic la sfârşitul lunii iulie, dar ţinând cont că mai este de lucru şi la Lotul 4, probabil o săptămână, vom da drumul concomitent la ambele tronsoane, până în jurul datei de 15 august, de sărbătoarea Sfintei Maria. Lucrările sunt terminate, se poate circula, mai se montează elementele de siguranţă, parapetele, se mai trasează marcajele, iar descărcarea de la Holdea este aproape finalizată. Sper să finalizăm repede şi evaluarea la procedura pentru proiectul construcţia sectorului rămas din Autostrada Lugoj – Deva””, a declarat, la Holdea, ministrul Răzvan Cuc.

O condiţie este însă, ca ploile să nu îngreuneze lucrările pe Lotul 4, unde constructorii sunt mobilizaţi pe „Dealul Liliecilor, pe care au mai rămas de asfaltat mai puţin de 100 de metri şi de turnat stratul de uzură pe aproximativ doi kilometri.

Constructorii Lotului 3 au întârziat cu tre ani finalizarea lucrărilor la cei 21 de kilometri. „În 2017, mă gândeam la un moment dat să reziliez contractul pentru Lotul 3, după ce am venit aici ş am găsit mai mulţi subantreprenori care lucrau haotic şi nu se întâmpla nimic, dar atunci au schimbat managementul şi au pus ordine între constructori. Au fost, de asemenea, multe probleme de ordin tehnic”, a declarat ministrul Transporturilor.

Constructorii Lotului 4 au susţinut că lucrările începute în primăvara anului 2014 la cei 22 de kilometri între Şoimuş (Deva) şi Ilia puteau fi terminate în 2016, dacă nu exista problema „Dealului Liliecilor”, unde o grotă în care se adăposteau câţiva lilieci din specii comune, pentru care s-a decis relocarea, a dus la blocarea proiectului. Şi în acest an, lucrările la Lotul 4, pe „Dealul Liliecilor” de la marginea satului Şoiimuş au stagnat mai mult de o lună din cauza ploilor.

Lucrările la Lotul 3, de 21 de kilometri, între Ilia şi Holdea şi la Lotul 4, de 22 de kilometri, între Deva şi Ilia, au demarat la începutul anului 2014. După inaugurarea celor 43 de kilometri, vor mai rămâne de executat ma puţin de 10 kilometri de autostradă, între Holdea şi Margina. Autostrada Lugoj – Deva va avea o lungime de 100 de kilometri.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști