După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală

Problemele de sănătate l-au determinat pe Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, să se retragă brusc din cursa electorală pentru al cincilea mandat, deşi în ultimele zile pe străzile localităţii puteau fi văzute materiale electorale cu acesta. Ile a condus administraţia locală a municipiului din Valea Jiului din 2004, reprezentând în cele patru mandate mai multe formaţiuni politice. La alegerile din 2016 a candidat din partea PSD.

Tot în 2016, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de delapidare şi fals intelectual. Ancheta procurorilor a vizat o afacere din anul 2011, prin care administraţia locală a vândut cuprul, fonta şi fierul vechi din punctele termice dezafectate din municipiului Vulcan unor firme private. Gheorghe Ile a fost acuzat că a iniţiat o hotărâre de consiliu pentru trecerea unor bunuri de la societatea de termoficare din municipiu în patrimoniul primăriei, deşi bunurile respective nu ar fi existat. „E vorba de o hotărâre de consiliu local care nu şi-a făcut efectul şi ni s-a făcut o plânege penală. Dacă e ceva, cei care au greşit vor răspunde. Noi vom demonta toate acuzaţiile”, declara primarul.

Conform declaraţiei sale de avere, din 2018, Ile deţinea trei terenuri, un apartament, două case, mai multe maşini, o colecţie de numismatică de 180.000 de lei, o colecţie de ceasuri în valoare de 250.000 de lei şi o colecţie de insigne în valoare de 40.000 de lei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!