DUPĂ 12 ANI DE CONTROVERSE Spitalul Judeţean se extinde cu un spaţiu care a stârnit dispute

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva se va extinde prin preluarea unei investiţii care s-a făcut, de-a lungul anilor, cu finanţare de la Primăria Deva şi de la Consiliul Judeţean Hunedoara

 

Consiliul Județean Hunedoara a adoptat, joi, 7 noiembrie 2019, hotărârea privind aprobarea Protocolului de predare-primire a construcției rezultate din derularea investițiilor „Extindere bloc operator și staționar cu 15 paturi la Spitalul Județean de Urgență Deva” și „Compartimentări și spații cu destinație medicală în structura noului bloc operator – proiectare și execuție”.

Iţe descâlcite după 12 ani

Investiţia „Extindere bloc operator și staţionar cu 15 paturi la Spitalul Județean de Urgență Deva” a fost finanțată în două etape. În prima etapă, lucrările au fost finanțate din fondurile UAT Municipiul Deva în baza unui contract de lucrări încheiat cu SC Termogaz Company SA în luna iulie 2007, valoarea lucrărilor decontate și recepționate ridicându-se la 1.262.437,35 lei. În a doua etapă, fondurile au fost asigurate din bugetul Spitalului Județean de Urgență Deva (alocate din bugetul CJ Hunedoara), în baza cesionării către SJU Deva a contractului de lucrări inițial, valoarea lucrărilor decontate și recepționate fiind de 6.097.843,57 lei.

Protocol semnat în trei

În ceea ce privește investiția „Compartimentări și spații cu destinație medicală în structura noului bloc operator – proiectare și execuție”, lucrările au fost executate în baza unui contract încheiat în 2010 între SJU Deva și SC Termogaz Company SA și recepționate în 2016, valoarea totală fiind de 1.510.663,29 lei. „Sănătatea fiind una dintre preocupările noastre, vom vedea în momentul în care vom finaliza destinațiile acestor 15 paturi noi cum se vor repartiza. E o discuție legată și de secția de Cardiologie și de alte secții care vor fi mult mai facil mutate în condițiile preluării acestui punct construit de multă vreme și cu multe povești. Toate destinațiile vor fi puse la punct împreună cu managementul spitalului. E o extindere benefică pentru ceea ce înseamnă activitatea spitalului județean”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Protocolul semnat la sfârșitul lunii octombrie 2019 între Primăria Municipiului Deva, Spitalul Județean de Urgență Deva și Consiliul Județean Hunedoara, are în vedere necesitatea agregării documentațiilor (într-un întreg), și transmiterii de către finanțator, a părții de construcție realizată și a valorii investite, precum și cesionarea tuturor drepturilor patrimoniale rezultate din finanțarea și derularea investițiilor către patrimoniul public al județului Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara