DUPĂ 12 ANI DE CONTROVERSE Spitalul Judeţean se extinde cu un spaţiu care a stârnit dispute

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva se va extinde prin preluarea unei investiţii care s-a făcut, de-a lungul anilor, cu finanţare de la Primăria Deva şi de la Consiliul Judeţean Hunedoara

 

Consiliul Județean Hunedoara a adoptat, joi, 7 noiembrie 2019, hotărârea privind aprobarea Protocolului de predare-primire a construcției rezultate din derularea investițiilor „Extindere bloc operator și staționar cu 15 paturi la Spitalul Județean de Urgență Deva” și „Compartimentări și spații cu destinație medicală în structura noului bloc operator – proiectare și execuție”.

Iţe descâlcite după 12 ani

Investiţia „Extindere bloc operator și staţionar cu 15 paturi la Spitalul Județean de Urgență Deva” a fost finanțată în două etape. În prima etapă, lucrările au fost finanțate din fondurile UAT Municipiul Deva în baza unui contract de lucrări încheiat cu SC Termogaz Company SA în luna iulie 2007, valoarea lucrărilor decontate și recepționate ridicându-se la 1.262.437,35 lei. În a doua etapă, fondurile au fost asigurate din bugetul Spitalului Județean de Urgență Deva (alocate din bugetul CJ Hunedoara), în baza cesionării către SJU Deva a contractului de lucrări inițial, valoarea lucrărilor decontate și recepționate fiind de 6.097.843,57 lei.

Protocol semnat în trei

În ceea ce privește investiția „Compartimentări și spații cu destinație medicală în structura noului bloc operator – proiectare și execuție”, lucrările au fost executate în baza unui contract încheiat în 2010 între SJU Deva și SC Termogaz Company SA și recepționate în 2016, valoarea totală fiind de 1.510.663,29 lei. „Sănătatea fiind una dintre preocupările noastre, vom vedea în momentul în care vom finaliza destinațiile acestor 15 paturi noi cum se vor repartiza. E o discuție legată și de secția de Cardiologie și de alte secții care vor fi mult mai facil mutate în condițiile preluării acestui punct construit de multă vreme și cu multe povești. Toate destinațiile vor fi puse la punct împreună cu managementul spitalului. E o extindere benefică pentru ceea ce înseamnă activitatea spitalului județean”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Protocolul semnat la sfârșitul lunii octombrie 2019 între Primăria Municipiului Deva, Spitalul Județean de Urgență Deva și Consiliul Județean Hunedoara, are în vedere necesitatea agregării documentațiilor (într-un întreg), și transmiterii de către finanțator, a părții de construcție realizată și a valorii investite, precum și cesionarea tuturor drepturilor patrimoniale rezultate din finanțarea și derularea investițiilor către patrimoniul public al județului Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei