DUPĂ 12 ANI DE CONTROVERSE Spitalul Judeţean se extinde cu un spaţiu care a stârnit dispute

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva se va extinde prin preluarea unei investiţii care s-a făcut, de-a lungul anilor, cu finanţare de la Primăria Deva şi de la Consiliul Judeţean Hunedoara

 

Consiliul Județean Hunedoara a adoptat, joi, 7 noiembrie 2019, hotărârea privind aprobarea Protocolului de predare-primire a construcției rezultate din derularea investițiilor „Extindere bloc operator și staționar cu 15 paturi la Spitalul Județean de Urgență Deva” și „Compartimentări și spații cu destinație medicală în structura noului bloc operator – proiectare și execuție”.

Iţe descâlcite după 12 ani

Investiţia „Extindere bloc operator și staţionar cu 15 paturi la Spitalul Județean de Urgență Deva” a fost finanțată în două etape. În prima etapă, lucrările au fost finanțate din fondurile UAT Municipiul Deva în baza unui contract de lucrări încheiat cu SC Termogaz Company SA în luna iulie 2007, valoarea lucrărilor decontate și recepționate ridicându-se la 1.262.437,35 lei. În a doua etapă, fondurile au fost asigurate din bugetul Spitalului Județean de Urgență Deva (alocate din bugetul CJ Hunedoara), în baza cesionării către SJU Deva a contractului de lucrări inițial, valoarea lucrărilor decontate și recepționate fiind de 6.097.843,57 lei.

Protocol semnat în trei

În ceea ce privește investiția „Compartimentări și spații cu destinație medicală în structura noului bloc operator – proiectare și execuție”, lucrările au fost executate în baza unui contract încheiat în 2010 între SJU Deva și SC Termogaz Company SA și recepționate în 2016, valoarea totală fiind de 1.510.663,29 lei. „Sănătatea fiind una dintre preocupările noastre, vom vedea în momentul în care vom finaliza destinațiile acestor 15 paturi noi cum se vor repartiza. E o discuție legată și de secția de Cardiologie și de alte secții care vor fi mult mai facil mutate în condițiile preluării acestui punct construit de multă vreme și cu multe povești. Toate destinațiile vor fi puse la punct împreună cu managementul spitalului. E o extindere benefică pentru ceea ce înseamnă activitatea spitalului județean”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Protocolul semnat la sfârșitul lunii octombrie 2019 între Primăria Municipiului Deva, Spitalul Județean de Urgență Deva și Consiliul Județean Hunedoara, are în vedere necesitatea agregării documentațiilor (într-un întreg), și transmiterii de către finanțator, a părții de construcție realizată și a valorii investite, precum și cesionarea tuturor drepturilor patrimoniale rezultate din finanțarea și derularea investițiilor către patrimoniul public al județului Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara