Dublă sărbătoare la Vălişoara

Pentru locuitorii comunei Vălişoara, sărbătorirea Zilei Eroilor a devenit deja o tradiţie, pentru că nu este an în care primarul comunei, Mircea Ion Rovinar, şi Consiliul Local să nu marcheze această zi importantă

 

 

În 6 iunie 2019, Ziua Eroilor, de Înălţarea Domnului, manifestările de la Vălişoara au fost prilej de dublă sărbătoare, cu implicaţii sociale şi spirituale, pentru toţi participanţii.

 

Sărbătoarea a fost marcată cu o slujbă religioasă de pomenire a eroilor şi cu depuneri de coroane de flori la toate cele trei monumente ridicate în cinstea celor care şi-au dat viaţa pentru ţară: Monumentul Eroilor de lângă Primăria Vălişoara, Troiţa de la Izvor, sau  „la Cioroi”, cum era cunoscută în vechime (troiţă ridicată în memoria revoluţionarilor din 1848-1849 ai comunei Vălişoara) şi la monumentul eroilor din satul Dealu Mare, altă localitate aparţinătoare de comuna hunedoreană Vălişoara.

La finalul ceremoniei, primarul Mircea Ion Rovinar a oferit plachete şi trofee omagiale consilierilor locali, funcţionarilor publici şi altor participanţi care, prin activitatea lor, au adus un aport important în dezvoltarea comunei. „Este obligaţia noastră morală să nu-i uităm pe cei care şi-au dat viaţa pentru ţară. Am cinstit și comemorat Eroii Neamului Românesc care au luptat pentru libertate, pentru reîntregirea patriei şi care, prin jertfa lor, au contribuit la realizarea idealurilor şi năzuinţelor de veacuri ale poporului roman”, spune primarul comunei Vălişoara, Mircea Ion Rovinar.

Acţiuni de Ziua Copilului

Ca în fiecare an, de Ziua Copilului, Primăria şi Consiliul Local, în colaborare cu Şcoala Generală Vălişoara, organizează acţiuni dedicate copiilor. Cu această ocazie, au avut loc competiţii de atletism, desen (pe hârtie şi pe asfalt) şi alte activităţi recreative. Copiii participanţi la competiţii au primit medalii, iar ocupanţii primelor trei locuri de la toate cele opt categorii de vârstă au primit şi pachete cu rechizite şcolare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu