Dublă sărbătoare la Vălişoara

Pentru locuitorii comunei Vălişoara, sărbătorirea Zilei Eroilor a devenit deja o tradiţie, pentru că nu este an în care primarul comunei, Mircea Ion Rovinar, şi Consiliul Local să nu marcheze această zi importantă

 

 

În 6 iunie 2019, Ziua Eroilor, de Înălţarea Domnului, manifestările de la Vălişoara au fost prilej de dublă sărbătoare, cu implicaţii sociale şi spirituale, pentru toţi participanţii.

 

Sărbătoarea a fost marcată cu o slujbă religioasă de pomenire a eroilor şi cu depuneri de coroane de flori la toate cele trei monumente ridicate în cinstea celor care şi-au dat viaţa pentru ţară: Monumentul Eroilor de lângă Primăria Vălişoara, Troiţa de la Izvor, sau  „la Cioroi”, cum era cunoscută în vechime (troiţă ridicată în memoria revoluţionarilor din 1848-1849 ai comunei Vălişoara) şi la monumentul eroilor din satul Dealu Mare, altă localitate aparţinătoare de comuna hunedoreană Vălişoara.

La finalul ceremoniei, primarul Mircea Ion Rovinar a oferit plachete şi trofee omagiale consilierilor locali, funcţionarilor publici şi altor participanţi care, prin activitatea lor, au adus un aport important în dezvoltarea comunei. „Este obligaţia noastră morală să nu-i uităm pe cei care şi-au dat viaţa pentru ţară. Am cinstit și comemorat Eroii Neamului Românesc care au luptat pentru libertate, pentru reîntregirea patriei şi care, prin jertfa lor, au contribuit la realizarea idealurilor şi năzuinţelor de veacuri ale poporului roman”, spune primarul comunei Vălişoara, Mircea Ion Rovinar.

Acţiuni de Ziua Copilului

Ca în fiecare an, de Ziua Copilului, Primăria şi Consiliul Local, în colaborare cu Şcoala Generală Vălişoara, organizează acţiuni dedicate copiilor. Cu această ocazie, au avut loc competiţii de atletism, desen (pe hârtie şi pe asfalt) şi alte activităţi recreative. Copiii participanţi la competiţii au primit medalii, iar ocupanţii primelor trei locuri de la toate cele opt categorii de vârstă au primit şi pachete cu rechizite şcolare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Vasilică Potecă, noul prefect al județului Hunedoara         LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș         Biciclist lovit de mașină în Deva         Bunuri contrafăcute confiscate de polițiști         Articole pirotehnice din clase interzise la comercializare către publicul larg, confiscate de poliţişti         Activitatea Poliției Locale Deva, în luna noiembrie 2019         Accident grav în Batiz, pe DN 66         Ești răcit mai mereu? Citește cum poți să te protejezi în sezonul rece!         Bradul de Crăciun la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         ADMINISTRAŢIE. Cresc preţurile şi subvenţia la agentul termic din sistem centralizat la Deva         S-a răsturnat cu mașina în șanț         Alimente pentru sărmani oferite de Episcopia Devei şi Hunedoarei         Parcul Corvin din Hunedoara va fi transformat într-unul al copiilor         DEVA. Termen prelungit pentru eliberarea biletelor gratuite de transport local         Jupânii criminali ai șoselelor. Ce a putut face un șofer de bolid pe DN 7         Accident grav la o exploatare forestieră         Un vârstnic și soția sa au fost găsiți morți