Dublă sărbătoare la Vălişoara

Pentru locuitorii comunei Vălişoara, sărbătorirea Zilei Eroilor a devenit deja o tradiţie, pentru că nu este an în care primarul comunei, Mircea Ion Rovinar, şi Consiliul Local să nu marcheze această zi importantă

 

 

În 6 iunie 2019, Ziua Eroilor, de Înălţarea Domnului, manifestările de la Vălişoara au fost prilej de dublă sărbătoare, cu implicaţii sociale şi spirituale, pentru toţi participanţii.

 

Sărbătoarea a fost marcată cu o slujbă religioasă de pomenire a eroilor şi cu depuneri de coroane de flori la toate cele trei monumente ridicate în cinstea celor care şi-au dat viaţa pentru ţară: Monumentul Eroilor de lângă Primăria Vălişoara, Troiţa de la Izvor, sau  „la Cioroi”, cum era cunoscută în vechime (troiţă ridicată în memoria revoluţionarilor din 1848-1849 ai comunei Vălişoara) şi la monumentul eroilor din satul Dealu Mare, altă localitate aparţinătoare de comuna hunedoreană Vălişoara.

La finalul ceremoniei, primarul Mircea Ion Rovinar a oferit plachete şi trofee omagiale consilierilor locali, funcţionarilor publici şi altor participanţi care, prin activitatea lor, au adus un aport important în dezvoltarea comunei. „Este obligaţia noastră morală să nu-i uităm pe cei care şi-au dat viaţa pentru ţară. Am cinstit și comemorat Eroii Neamului Românesc care au luptat pentru libertate, pentru reîntregirea patriei şi care, prin jertfa lor, au contribuit la realizarea idealurilor şi năzuinţelor de veacuri ale poporului roman”, spune primarul comunei Vălişoara, Mircea Ion Rovinar.

Acţiuni de Ziua Copilului

Ca în fiecare an, de Ziua Copilului, Primăria şi Consiliul Local, în colaborare cu Şcoala Generală Vălişoara, organizează acţiuni dedicate copiilor. Cu această ocazie, au avut loc competiţii de atletism, desen (pe hârtie şi pe asfalt) şi alte activităţi recreative. Copiii participanţi la competiţii au primit medalii, iar ocupanţii primelor trei locuri de la toate cele opt categorii de vârstă au primit şi pachete cu rechizite şcolare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara