Dublă sărbătoare la Vălişoara

Pentru locuitorii comunei Vălişoara, sărbătorirea Zilei Eroilor a devenit deja o tradiţie, pentru că nu este an în care primarul comunei, Mircea Ion Rovinar, şi Consiliul Local să nu marcheze această zi importantă

 

 

În 6 iunie 2019, Ziua Eroilor, de Înălţarea Domnului, manifestările de la Vălişoara au fost prilej de dublă sărbătoare, cu implicaţii sociale şi spirituale, pentru toţi participanţii.

 

Sărbătoarea a fost marcată cu o slujbă religioasă de pomenire a eroilor şi cu depuneri de coroane de flori la toate cele trei monumente ridicate în cinstea celor care şi-au dat viaţa pentru ţară: Monumentul Eroilor de lângă Primăria Vălişoara, Troiţa de la Izvor, sau  „la Cioroi”, cum era cunoscută în vechime (troiţă ridicată în memoria revoluţionarilor din 1848-1849 ai comunei Vălişoara) şi la monumentul eroilor din satul Dealu Mare, altă localitate aparţinătoare de comuna hunedoreană Vălişoara.

La finalul ceremoniei, primarul Mircea Ion Rovinar a oferit plachete şi trofee omagiale consilierilor locali, funcţionarilor publici şi altor participanţi care, prin activitatea lor, au adus un aport important în dezvoltarea comunei. „Este obligaţia noastră morală să nu-i uităm pe cei care şi-au dat viaţa pentru ţară. Am cinstit și comemorat Eroii Neamului Românesc care au luptat pentru libertate, pentru reîntregirea patriei şi care, prin jertfa lor, au contribuit la realizarea idealurilor şi năzuinţelor de veacuri ale poporului roman”, spune primarul comunei Vălişoara, Mircea Ion Rovinar.

Acţiuni de Ziua Copilului

Ca în fiecare an, de Ziua Copilului, Primăria şi Consiliul Local, în colaborare cu Şcoala Generală Vălişoara, organizează acţiuni dedicate copiilor. Cu această ocazie, au avut loc competiţii de atletism, desen (pe hârtie şi pe asfalt) şi alte activităţi recreative. Copiii participanţi la competiţii au primit medalii, iar ocupanţii primelor trei locuri de la toate cele opt categorii de vârstă au primit şi pachete cu rechizite şcolare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Șase medii 10 în județ, la Evaluarea Națională         ATENŢIONARE PENTRU ȘOFERI. Traficul rutier va fi închis în weekend pe strada Hărăului         PRIMARUL DEVEI: „Susțin necondiționat orice demers menit a salva Termocentrala Mintia de la închidere!”         Program prelungit la “Paşapoarte”, doar dacă se impune         Ziua comunei Râu de Mori         Sărbătoarea Sânzienelor, păstrată în satele din Munții Orăștiei         Lansarea implementării proiectului: „Creşterea eficienţei energetice a blocului de locuințe M1 – Aleea Crizantemelor din municipiul Deva“, cod SMIS 117069         Podul verde al Autostrăzii Lugoj – Deva, din ce în ce mai animat         Un adolescent în vârstă de 16 ani a distrus trei autoturisme         Afacerea unui contrabandist pusă pe butuci         Tragedie pe calea ferată, în stația Aurel Vlaicu. A murit o copilă de opt ani         Furtună violentă în Hunedoara – VIDEO         Nedeie în Ținutul Pădurenilor. Cea mai frumoasă sărbătoare a pădurenilor a animat satul Lelese         Cuplul criminal care a jefuit o casă de amanet din Hunedoara scapă de condamnare. Procesul va fi reluat         Bărbat tâlhărit pe o alee din Deva         Tânăr acuzat de tâlhărie         Accident rutier pe șoseaua Hațeg – Hunedoara         Zona de agrement Râușor va avea rețea de apă și canalizare         O MÂNĂ SPALĂ PE ALTA. Cazul cu „slugi la directoarea liceului”, închis în coadă de peşte         Ziua Iei românești și Sânzienele, celebrate la muzeu