Dublă sărbătoare în comuna Pui. Monument dedicat Centenarului și 68 de cupluri ”de aur” premiate

Momente de înaltă încărcătură emoțională, duminică după-amiază, în comuna Pui, acolo unde Primăria și Consiliul Local au sărbătorit și premiat 68 de cupluri care anul acesta au împlinit 50 de ani de căsătorie sau mai mult. De asemenea, a fost și sfințit un monument omagial, pentru cinstirea Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Pentru Comuna Pui duminică a fost zi de sărbătoare, și nu doar spirituală. Cu mic, cu mare, localnicii s-au adunat în centrul comunei, în fața Căminului Cultual, pentru a cinsti memoria înaintașilor noștri, a celor care au înfăptuit Marea Unire de la 1918.
”Avem astăzi două momente deosebite. Primul este dezvelirea unei plăci comemorative dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire a celor trei Principate Române – Moldova, Transilvania și Țara Românească. Nu l-am organizat pe data de 1 Decembrie, pentru că 1 Decembrie se serbează la Alba Iulia. Am găsit momentul potrivit ca astăzi, având în vedere că avem și momentul deosebit din partea a doua, de sărbătorire a celor 68 de cupluri care împlinesc 50 sau peste 50 de ani de căsătorie, să putem celebra aceste momente împreună”, a spus primarul Comunei Pui, Victor Tiberiu Stoica.

După slujba religioasă oficiată de un sobor de preoți, a urmat un moment artistic cu cântece și poezii patriotice, susținut de corul comunei, împreună cu îndrăgitul interpret Ionuț Langa.
Manifestările s-au mutat apoi în interiorul Căminului Cultural, acolo unde au fost celebrate cuplurile ”de aur” ale comunei, cei care au împlinit 50 de ani sau mai mult de căsătorie. Diplome, premii și o masă de sărbătoare din partea Primăriei Pui pentru aniversații zilei.

”Este cred cel de-al 14-lea an în care organizăm această acțiune. Este un moment deosebit pe care astăzi l-am legat cu sfințirea unui monument comemorativ la 100 de ani de la Marea Unire și ridicarea a trei catarge în centrul de comună, cu un spectacol dedicat României și Marii Uniri”, a mai spus primarul Victor Tiberiu Stoica.
Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”