Dubii de legalitate pentru lucrările la drumul judeţean Vălişoara – Ormindea

Pe la jumătatea lunii octombrie au apărut “suspiciuni rezonabile” cum că banii pentru asfaltarea drumul judeţean ce leagă Vălişoara de Ormindea s-au aprobat retroactiv, pentru lucrări deja executate. Administratorul public Costel Avram recunoaşte că se lucra la drum când au fost alocaţi banii, dar era vorba doar de o suplimentare de funduri, perfect legală.

 

Primele discuţii pe această temă au apărut în timpul şedinţa de îndată din 18 octombrie, când consilierii judeţeni PNL au refuzat să voteze un proiect superficial întocmit şi pus în grabă mare pe ordinea de zi. “În opinia noastră, acest punct nu-şi are rostul în ședință de îndată. Vrem să dezbatem toate punctele în comisii și având în vedere că săptămâna viitoare – mai sunt cinci zile lucrătoare până când o să avem ședința ordinară, v-am solicitat – bineînțeles, cu acceptul dumneavoastră – să amânați acest punct și să îl treceți pe ordinea de zi a ședinței ordinare”, a cerut Marius Mutulescu, vorbind în numele aleşilor PNL. Refuzul liberalilor era justificat de faptul că în proiect erau trecute doar cantităţi de asfalt şi alte materiale, fără să se precizeze unde anume se vor face lucrările. A urmat un schimb de replici între părţi, după cum puteţi citi mai jos.

Din Procesul verbal de şedinţă

Avram Costel: Domnule consilier, până la urmă tot dumneavoastră hotărâți, numai să întrebați și primarul. Cel de la Vălișoara, dacă nu mă înșel este liberal. A venit până acuma de zece ori, pentru că în comuna dumnealui sunt probleme cu drumurile. Toată ziua vine și spune că drumu-i prost. Iar când vrem să ducem bani acolo, ca să rezolvăm

problema, dumneavoastră nu votați. Bine. Vom spune în zona aceea că din cauza dumneavoastră … Deci aici sunt bani, nu se suplimentează cu nici un leu ceea ce a fost aprobat de consiliul județean, ci – avându-se în vedere că suntem în octombrie – trebuie să mutăm dintr-o parte în alta aceiași bani.

Mutulescu Marius:  Sigur, îi mutați săptămâna viitoare, nu-i nici un fel de problemă. Vrem să știm și noi unde-i mutați, pentru că ne-ați dat exemplu Vălișoara, dar vrem să știm exact dacă-i mutați la Vălișoara sau în altă parte.

Avram Costel: Sută la sută.

Mutulescu Marius:  Vă cred după ce citim materialele. Mulțumesc frumos!

Bobora Mircea Flaviu:  Nu e vorba decât de mutarea unor bani de pe o zonă pe

altă zonă, dar dată fiind situația, într-adevăr suntem obligați să retragem de pe ordinea de zi acest punct. Bine, vă mulțumesc!

Subiect pentru auditorii Curţii de Conturi

Imediat după şedinţă s-a discutat aprins că şefii administraţiei judeţene vor să acopere cu acte lucrări deja plătite şi executate. Într-o conferinţă de presă, susţinută ieri, Mircea Moloţ, preşedintele ALDE Hunedoara, a redeschis subiectul susţinând că a circulat pe acel drum şi că, într-adevăr, drumul era în lucru înainte să se fi votat alocarea bugetară.

“Da, aşa este! Drumul era în lucru. Mai mult de două treimi era finanţat şi ne mai trebuiau bani doar ca să finalizăm lucrările. Nu puteam să-l lăsăm neterminat. Nu s-a comis nicio ilegalitate. Banii au fost acordaţi legal la şedinţa ordinară”, susţine Costel Avram, administratorul public la judeţului.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Dubii de legalitate pentru lucrările la drumul judeţean Vălişoara – Ormindea

  1. Valea Jiului

    Vrem de la Consiliul Judetean Hunedoara (PSD) sa asfalteze drumul judetean din Parang ,drumul judetean Valea de Pesti , … Valea jiului a votat de 28 ani cu PSD la presedentiale , parlamentare , europarlamentare , locale , … si cetateni vaii jiului platesc taxe si impozite in fiecare an ……

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi         „Ziua Curăţeniei”. Angajaţii DRÄXLMAIER au strâns trei tone de gunoaie de pe malurile Cernei         Accident pe bulevard în Hunedoara         Alegeri prezidențiale 2019. Cum s-a votat în județul Hunedoara. Iohannis pe primul loc         Alegeri prezidențiale 2019. Câți hunedoreni au votat duminică         Incendiu la un depozit de cărbune al preparaţiei Coroieşti din Vulcan         Ai o bucatarie mica? Tips & Tricks pentru a o organiza intr-un mod eficient!         Rușine! În ultima zi de guvernare, PSD a angajat ca director general la Societatea de Închidere a Minelor pe președintele PSD Petrila!