Drumul spre Runcu Mare va fi modernizat

557

Drumul forestier spre satul Runcu Mare, una dintre cele mai izolate localități din Ținutul Pădurenilor, va fi modernizat.

Lucrările ar putea începe în următoarele zile, după ce în 17 iunie, Primăria Lelese a atribuit contractul de execuție în valoare de peste șase milioane de lei unei firme de construcții. Investiția este finanțată cu fonduri europene accesate prin programul derulat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și vizează modernizarea a circa nouă kilometri de drum forestier (DF 022 Govajdia – Runcu Mare – Vadu Dobrii – tronsonul 1, respectiv de la Furnalul de la Govăjdia până la intrarea în Runcu Mare), construcția unui pod în zona furnalului, peste pârâurile Nădrab și Runc și înființarea unui drum forestier de circa doi kilometri pe Valea Sohodolului. Drumul spre Runcu Mare va fi asfaltat, spune primarul comunei Lelese, Ciprian Achim.

Runcu Mare este un sat izolat din Ţinutul Pădurenilor, locuit de familii care se ocupă, în general, cu muncile forestiere. În prezent, mai puţin de 100 de oameni locuiesc în așezarea de pe valea Runcului, însă iarna mulţi dintre ei îşi închid gospodăriile şi se mută în locuinţele din Hunedoara.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *