Drumul spre Pasul Vâlcan a devenit pârtie de schi

IMG_0084După primele ninsori, Primăria Vulcan a decis să îi dea o altă utilitate drumului judeţean care leagă municipiul de staţiune. „Am stabilit de comun acord cu cabanierii din Pasul Vâlcan să închidem drumul traficului rutier şi să îl transformăm în pârtie pentru turiştii care vor să schieze sau să vină la sanie. Este un lucru bun pentru turişti. Ei urcă cu telegondola în Pasul Vâlcan şi coboară pe drum cu schiurile”, a explicat primarul Gheorghe Ile. Drumul judeţean 664 a devenit astfel singura pârtie funcţională din zona turistică Pasul Vâlcan.

Zăpada în Pasul Vâlcan măsoară în aceste zile aproape un metru, iar noua pârtie a staţiunii este numai bună pentru amatorii de schi, snowboard şi săniuş. Pe drumul judeţean, maşinile nu au voie atâta timp cât zăpada este bună de schiat, iar pe pârtiile „clasice” nimeni nu se înghesuie pentru că nu au mai fost îngrijite. Cei care ajung pe munte găsesc totuşi un peisaj atractiv. Zona turistică, ocupată de câteva zeci de cabane, majoritatea vechi şi dărăpănate, este îngropată sub nămeţi, iar atmosfera de iarnă grea stăpâneşte împrejurimile.

În ciuda peisajului dezolant oferit de cabanele părăsite din Pasul Vâlcan, primarul Gheorghe Ile este optimist. „Sunt doar câţiva ani de când au început investiţiile în Pasul Vâlcan, deci suntem la început. După telegondolă şi modernizarea drumului de acces urmează proiectele pentru apă, canalizare şi iluminat stradal în staţiune. Pasul Vâlcan are viitor turistic, iar curând vor începe să apară construcţii nou în zonă. Sunt cinci proiecte aprobate care urmează să fie derulate”, afirmă primarul municipiului Vulcan.

Gheorghe Ile spune că barăcile vechi de pe munte, care strică imaginea zonei turistice vor trebui demolate de proprietari în următorii doi ani. Iar în planurile administraţiei locale mai intră amenajarea altei telegondole care să lege Pasul Vâlcan de staţiunea Straja. De asemenea, în apropierea staţiei de pornire a telegondolei spre staţiune, va fi înfiinţat un aqualand, potrivit unui proiect al Consiliului Judeţean Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − nouăsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Voluntarii care lucrează la Cetatea Costești au nevoie de ajutor         NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții