Drumul spre Pasul Vâlcan a devenit pârtie de schi

IMG_0084După primele ninsori, Primăria Vulcan a decis să îi dea o altă utilitate drumului judeţean care leagă municipiul de staţiune. „Am stabilit de comun acord cu cabanierii din Pasul Vâlcan să închidem drumul traficului rutier şi să îl transformăm în pârtie pentru turiştii care vor să schieze sau să vină la sanie. Este un lucru bun pentru turişti. Ei urcă cu telegondola în Pasul Vâlcan şi coboară pe drum cu schiurile”, a explicat primarul Gheorghe Ile. Drumul judeţean 664 a devenit astfel singura pârtie funcţională din zona turistică Pasul Vâlcan.

Zăpada în Pasul Vâlcan măsoară în aceste zile aproape un metru, iar noua pârtie a staţiunii este numai bună pentru amatorii de schi, snowboard şi săniuş. Pe drumul judeţean, maşinile nu au voie atâta timp cât zăpada este bună de schiat, iar pe pârtiile „clasice” nimeni nu se înghesuie pentru că nu au mai fost îngrijite. Cei care ajung pe munte găsesc totuşi un peisaj atractiv. Zona turistică, ocupată de câteva zeci de cabane, majoritatea vechi şi dărăpănate, este îngropată sub nămeţi, iar atmosfera de iarnă grea stăpâneşte împrejurimile.

În ciuda peisajului dezolant oferit de cabanele părăsite din Pasul Vâlcan, primarul Gheorghe Ile este optimist. „Sunt doar câţiva ani de când au început investiţiile în Pasul Vâlcan, deci suntem la început. După telegondolă şi modernizarea drumului de acces urmează proiectele pentru apă, canalizare şi iluminat stradal în staţiune. Pasul Vâlcan are viitor turistic, iar curând vor începe să apară construcţii nou în zonă. Sunt cinci proiecte aprobate care urmează să fie derulate”, afirmă primarul municipiului Vulcan.

Gheorghe Ile spune că barăcile vechi de pe munte, care strică imaginea zonei turistice vor trebui demolate de proprietari în următorii doi ani. Iar în planurile administraţiei locale mai intră amenajarea altei telegondole care să lege Pasul Vâlcan de staţiunea Straja. De asemenea, în apropierea staţiei de pornire a telegondolei spre staţiune, va fi înfiinţat un aqualand, potrivit unui proiect al Consiliului Judeţean Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte + șaptesprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Prins la furat, deși trebuia să rămână în izolare         Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere