Drumul spre Parâng, la un pas de licitaţie

Drumul judeţean care duce spre staţiunea Parâng este la un pas de modernizare. Proiectanţii au fost miercuri în zonă, împreună cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, pentru utilmele detalii.

drum.parangStudiul de fezabilitate pentru reabilitarea drumului spre Parâng este finalizat, iar proiectul va fi gata până la jumătatea lunii august, dă asigurări vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint. Iar mai apoi va fi organizată licitaţia pentru adjudecarea contractului de execuţie. “Am fost cu echipa de proiectare în zonă pentru ultimele detalii. Estimăm că într-o lună, o lună şi jumătate proiectul va fi finalizat şi vom putea scoate la licitaţie lucrarea”, a declarat Tiberiu Balint. Iar acestea vine cu veşti îmbucurătoare pentru cei care doresc să ajungă al munte şi cu maşina, nu doar cu vechiul telescaun. “Noutatea este că nu mai începem de la Cabana Rusu, aşa cum era prevăzut iniţial, ci de la kilometrul 0, adică de la intersecţia cu DN7, până sus, la cabana parapantiştilor”, a mai spus vicepreşedintele CJ Hunedoara. Oricum, cea mai grea proţiune este tocmai cea cuprinsă între Cabana Rusu şi cabana parapantiştilor, udne drumul trebuie modernizat. Nu a fost nciiodată asfaltat, iar acest segment este extrem de greu accesibil chiar şi vara.

Pentru acest drum judeţean, Consiliul Judeeţan Hunedoara are disponibilă suma de 3,6 milioane de lei, urmând ca diferenţa până la costurile totale de execuţie să fie asigurată din fonduri europene.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!