Drumul spre Parâng, la un pas de licitaţie

Drumul judeţean care duce spre staţiunea Parâng este la un pas de modernizare. Proiectanţii au fost miercuri în zonă, împreună cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, pentru utilmele detalii.

drum.parangStudiul de fezabilitate pentru reabilitarea drumului spre Parâng este finalizat, iar proiectul va fi gata până la jumătatea lunii august, dă asigurări vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint. Iar mai apoi va fi organizată licitaţia pentru adjudecarea contractului de execuţie. “Am fost cu echipa de proiectare în zonă pentru ultimele detalii. Estimăm că într-o lună, o lună şi jumătate proiectul va fi finalizat şi vom putea scoate la licitaţie lucrarea”, a declarat Tiberiu Balint. Iar acestea vine cu veşti îmbucurătoare pentru cei care doresc să ajungă al munte şi cu maşina, nu doar cu vechiul telescaun. “Noutatea este că nu mai începem de la Cabana Rusu, aşa cum era prevăzut iniţial, ci de la kilometrul 0, adică de la intersecţia cu DN7, până sus, la cabana parapantiştilor”, a mai spus vicepreşedintele CJ Hunedoara. Oricum, cea mai grea proţiune este tocmai cea cuprinsă între Cabana Rusu şi cabana parapantiştilor, udne drumul trebuie modernizat. Nu a fost nciiodată asfaltat, iar acest segment este extrem de greu accesibil chiar şi vara.

Pentru acest drum judeţean, Consiliul Judeeţan Hunedoara are disponibilă suma de 3,6 milioane de lei, urmând ca diferenţa până la costurile totale de execuţie să fie asigurată din fonduri europene.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație