Drumul spre Parâng, la un pas de licitaţie

Drumul judeţean care duce spre staţiunea Parâng este la un pas de modernizare. Proiectanţii au fost miercuri în zonă, împreună cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, pentru utilmele detalii.

drum.parangStudiul de fezabilitate pentru reabilitarea drumului spre Parâng este finalizat, iar proiectul va fi gata până la jumătatea lunii august, dă asigurări vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint. Iar mai apoi va fi organizată licitaţia pentru adjudecarea contractului de execuţie. “Am fost cu echipa de proiectare în zonă pentru ultimele detalii. Estimăm că într-o lună, o lună şi jumătate proiectul va fi finalizat şi vom putea scoate la licitaţie lucrarea”, a declarat Tiberiu Balint. Iar acestea vine cu veşti îmbucurătoare pentru cei care doresc să ajungă al munte şi cu maşina, nu doar cu vechiul telescaun. “Noutatea este că nu mai începem de la Cabana Rusu, aşa cum era prevăzut iniţial, ci de la kilometrul 0, adică de la intersecţia cu DN7, până sus, la cabana parapantiştilor”, a mai spus vicepreşedintele CJ Hunedoara. Oricum, cea mai grea proţiune este tocmai cea cuprinsă între Cabana Rusu şi cabana parapantiştilor, udne drumul trebuie modernizat. Nu a fost nciiodată asfaltat, iar acest segment este extrem de greu accesibil chiar şi vara.

Pentru acest drum judeţean, Consiliul Judeeţan Hunedoara are disponibilă suma de 3,6 milioane de lei, urmând ca diferenţa până la costurile totale de execuţie să fie asigurată din fonduri europene.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit