Drumul județean ciuruit Cinciș – Toplița

Drumul Judeţean 687 D Hunedoara – Lacul Cinciş – Topliţa, cu o lungime de 27 de kilometri este administrat de Consiliul Judeţean Hunedoara şi, parţial, pe tronsonul de şapte kilometri, care ocoleşte Lacul Cinciş, de Primăria Teliucu Inferior pe durata lucrărilor la noua reţea de apă şi canalizare. Atât tronsonul administrat de primărie, cât şi cel aflat în administrarea CJ se află într-o stare dezastruoasă, cu excepţia unor sectoare de câţiva kilometri.

Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a reclamat recent starea dezastruoasă a sectorului intrat de la începutul anului 2018 în administrarea Primăriei Teliucu Inferior şi i-a solicitat reparaţii de urgenţă. „Având în vedere starea avansată de degradare a sectorul de drum menţionat, conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a solicitat în scris Primăriei Teliucu Inferior să execute lucrări de întreţinere periodică pentru menţinerea stării de viabilitate a sectorului de drum judeţean DJ 687D de la km 3+350 – km 10+100 (lungime totală de 6,750 km), astfel încât circulaţia rutieră să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi confort”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

De doi ani, de când drumul judeţean se află în grija primăriei comunale, reparaţiile necesare nu au fost făcute, iar cei şapte kilometri sunt plini de gropi, şanţuri, denivelări. Reprezentanţii primăriei susţineau că nu au bani pentru astfel de lucrări şi, în plus, şoseaua urma să intre în şantier. Însă nici înainte de a fi preluat de primărie, tronsonul de pe malul Lacului Cinciş nu a fost îngrijit.

De la coada lacului de acumulare până la intrarea în Topliţa, şoseaua este administrată de Consiliul Judeţean Hunedoara. În vara anului 2018, după numeroase reclamaţii, au fost efectuate reparaţii, dar lucrările nu au rezistat. Şoferii care se îndreaptă spre satele de pe Valea Cernei găsesc la intrarea în Topliţa o şosea plină de gropi uriaşe, pe care le este aproape imposibil să le evite. O explicaţie pentru durata mică de rezistenţă a lucrărilor de reparaţii poate fi şi numărul mare al camioanelor încărcate cu lemne care coboară din zona exploatărilor forestiere din Ţinutul Pădurenilor spre Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara