Drumul Județean 687 J, în șantier. Cum au progresat lucrările

848

Modernizarea Drumului Județean 687 J din Ținutul Pădurenilor, care leagă satele comunei Cerbăl, a început în luna iunie, iar până în luna august a fost asfaltat tronsonul dintre Cerbăl și Socet, de circa 3,5 kilometri, în timp ce al doilea tronson, de doi kilometri, de la ieșirea din satul Socet spre Poiana Răchițelii și Feregi era pregătit pentru turnarea primului strat de asfalt.

Reprezentanții Consiliului Județean informează că, luni, au evaluat împreună cu proiectantul, executantul și dirigintele de șantier stadiul proiectului precum și posibilitatea continuării lucrărilor pe perioada condițiilor meteo favorabile în cadrul proiectului de modernizare a unor sectoare ale DJ 687J.

„În acest moment, proiectul prezintă un progres fizic de 40 la sută, lucrările fiind începute în luna iunie a acestui an. Proiectul „Modernizare DJ 687J: Hunedoara – Boș – Groș – Cerbăl – Socet – Feregi, tronson km 21+400 – km 24+900 și tronson km 25+600 – km 27+400” presupune modernizarea părții carosabile, lucrări de asigurare a scurgerii și evacuare a apelor, de amenajare a intersecțiilor cu drumurile laterale, de marcaj longitudinal și montajul indicatoarelor rutiere. Prin modernizarea tronsoanelor cu îmbrăcăminte pietruită se realizează îmbunătățirea condițiilor de circulație pentru localnici, pentru copiii din satele tranzitate, privind accesul la locurile de muncă, respectiv la școli și licee. De asemenea, existența unei căi de comunicații îmbunătățită va asigura efectuarea unui schimb superior și rapid de mărfuri”, informează Consiliul Județean Hunedoara.

Valoarea investiției este de 6,5 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată din bugetul Consiliului Județean Hunedoara. La finalizarea ei, întreg traseul de 40 de kilometri dintre Hunedoara și Poiana Răchițelii, una dintre cele mai izolate localități din Ținutul Pădurenilor, va fi asfaltat.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *