Drumul din Stațiunea Parâng ar putea fi realizat în acest an

145

Reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara susțin că proiectul de modernizare a DJ 709 F Cabana Rusu – Parâng km 6+600 – km 10+325 va fi finalizat în toamna acestui an. Până acum, lucrările la terasamente au ajuns la un progres fizic de 70%, iar proiectul ar putea fi finalizat în luna octombrie a acestui an deși termenul de finalizare este octombrie 2020, a informat CJ Hunedoara.

„Acest proiect al Consiliului Județean Hunedoara este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Lucrurile s-au îmbunătățit. Estimăm că finalitatea va fi în octombrie anul acesta, rămânând pentru perioada octombrie-aprilie o serie se lucrări de protecție a drumului și de marcaje”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Drumul Judeţean 709 F va facilita accesul turiştilor cu autoturismul în zona alpină a staţiunii montane. Sectorul care va fi modernizat are o lungime de 3,725 km. Lățimea părții carosabile este de 4 metri. În cadrul proiectului se vor realiza: 4.525 metri liniari de rigole betonate, 23 de podețe, 2.211 metri liniari de ziduri de sprijin din beton și ciment, 1.249 metri liniari de ziduri de sprijin din gabioane, 2.562 metri liniari de parapete de siguranță. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei.

Construcţia şoselei din Masivul Parâng, care va urca până la cota 1.533 metri, a fost plănuită de mai mult de cinci ani, iar în ianuarie 2017, Consiliul Judeţean Hunedoara a scos proiectul la licitaţie, investiţia fiind estimată la peste 17 milioane de lei. După ce una dintre societăţi a câştigat proiectul, oferind să construiască drumul cu 10.514.642 lei, fără TVA, în 27 luni, mai multe firme au contestat modul în care s-au evaluat ofertele şi s-a desfăşurat licitaţia, iar proiectul a fost blocat. În luna mai 2018, la finalul unui proces îndelungat, Tribunalul Hunedoara a respins acţiunile formulate de firmele reclamante, iar lucrările au putut demara.

Comentarii FB

comentarii
One thought on “Drumul din Stațiunea Parâng ar putea fi realizat în acest an

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *