Drumul construit în munții Parâng, închis pe durata iernii

165

Consiliul Județean Hunedoara, administratorul noii șosele din masivul Parâng, inaugurată în luna septembrie 2021, a decis ca tronsonul de 4,5 kilometri (Drumul județean 709F Cabana Rusu – Masivul Parâng) să fie închis traficului rutier în perioada 15 noiembrie 2021 – 31 martie 2022. Vor avea acces pe acest drum doar cabanierii din zonă și riveranii, iar o barieră va fi pusă la intrarea pe sectorul recent modernizat.

Reprezentanții Consiliului Județean susțin că au luat această decizie în urma consultării cu proprietarii de cabane, care au susținut că în zona alpină nu sunt suficiente locuri de parcare, iar drumul prezintă o declivitate mare, astfel că pot fi create blocaje, iar siguranța turiștilor ar fi pusă în pericol. „Pe timp de iarnă, având în vedere cotele ridicate, dar și dificultatea traseului, este aproape imposibil să ne asigurăm că accesul rutier poate fi realizat fără probleme”, a declarat Dan Breda – Serviciul Salvamont Petroșani.

Inițial, autoritățile au propus doar închiderea ultimilor trei kilometri din DJ 709 F, respectiv de la primul tunel al acestuia până la cabanele din zona alpină, însă au revenit asupra deciziei. Șoseaua a fost construită în perioada 2019 – 2021 printr-un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Ea urcă până la cota 1.600 de metri, în staţiunea Parâng. Două tuneluri au fost construite pe şosea, pe sub pârtiile de schi din staţiune.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *