Drogurile „Zombie” fac ravagii în Hunedoara

În cartierul Micro 5 al Hunedoarei, aproape zilnic – spun localnicii – întâlnesc tineri aflaţi în stare de semiconştienţă din cauza consumului de unor amestecuri de substanţe, aşa numitele droguri „zombie”. În plină zi, victimele lor pot fi văzute deseori întinse pe treptele de la intrarea în scările de bloc, incapabile să se mişte sau să comunice cu cei din jur.

„Am sunat de mai multe ori la Poliţie, pentru că ne este teamă de reacţiile pe care aceştia le pot avea faţă de cei care trec pe lângă ei şi ne deranjează mizeria pe care o fac şi priveliştea pe care o oferă. Nu ne simţim în siguranţă, nici noi, nici copiii noştri. Ultima dată am sunat la Poliţia Locală, şi mi s-a spus că nu este în atribuţiile lor să intervină”, povesteşte o hunedoreancă. Astfel de scene pot fi văzute şi în alte zone ale municipiului, iar numărul tinerilor care ajung la Urgenţe după ce au consumat substanţe cu efecte halucinogene a crescut vertiginos. Unii sunt aduşi în stare de comă la spital, după ce au fost ridicaţi de pe trotuare, din parcuri sau scări de bloc.

Pentru medici a devenit o adevărată provocare să depisteze compoziţia amestecului toxic ingerat sau fumat de victimele consumului de droguri.

Unii dintre consumatori au învăţat să îşi fabrice singuri drogurile „legale”, folosind seminţe ale unor plante cu efecte halucinogene ca zorelele, ciumăfaia (datura) sau leandrul, adesea amestecate cu alcool sau medicamente. Efectele lor pot fi tragice.

„Tulburările cauzate de consumul de droguri subminează relaţiile cu persoanele apropiate, deteriorează viaţa familială şi pot ruina oportunităţile copiilor şi tinerilor de educaţie şi angajare. Impactul acestora se resimte în comunităţi, sistemele de justiţie penală şi în întreaga societate”, informează Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara.

Potrivit unui raport al instituţiei, numărul consumatorilor de substanţe cu efecte psihoactive a crescut vertiginos în ultimii ani, în judeţul Hunedoara, iar în fiecare an zeci de tineri cu intoxicaţii grave ajung la urgenţele spitalelor locale.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva