Drogurile „Zombie” fac ravagii în Hunedoara

În cartierul Micro 5 al Hunedoarei, aproape zilnic – spun localnicii – întâlnesc tineri aflaţi în stare de semiconştienţă din cauza consumului de unor amestecuri de substanţe, aşa numitele droguri „zombie”. În plină zi, victimele lor pot fi văzute deseori întinse pe treptele de la intrarea în scările de bloc, incapabile să se mişte sau să comunice cu cei din jur.

„Am sunat de mai multe ori la Poliţie, pentru că ne este teamă de reacţiile pe care aceştia le pot avea faţă de cei care trec pe lângă ei şi ne deranjează mizeria pe care o fac şi priveliştea pe care o oferă. Nu ne simţim în siguranţă, nici noi, nici copiii noştri. Ultima dată am sunat la Poliţia Locală, şi mi s-a spus că nu este în atribuţiile lor să intervină”, povesteşte o hunedoreancă. Astfel de scene pot fi văzute şi în alte zone ale municipiului, iar numărul tinerilor care ajung la Urgenţe după ce au consumat substanţe cu efecte halucinogene a crescut vertiginos. Unii sunt aduşi în stare de comă la spital, după ce au fost ridicaţi de pe trotuare, din parcuri sau scări de bloc.

Pentru medici a devenit o adevărată provocare să depisteze compoziţia amestecului toxic ingerat sau fumat de victimele consumului de droguri.

Unii dintre consumatori au învăţat să îşi fabrice singuri drogurile „legale”, folosind seminţe ale unor plante cu efecte halucinogene ca zorelele, ciumăfaia (datura) sau leandrul, adesea amestecate cu alcool sau medicamente. Efectele lor pot fi tragice.

„Tulburările cauzate de consumul de droguri subminează relaţiile cu persoanele apropiate, deteriorează viaţa familială şi pot ruina oportunităţile copiilor şi tinerilor de educaţie şi angajare. Impactul acestora se resimte în comunităţi, sistemele de justiţie penală şi în întreaga societate”, informează Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara.

Potrivit unui raport al instituţiei, numărul consumatorilor de substanţe cu efecte psihoactive a crescut vertiginos în ultimii ani, în judeţul Hunedoara, iar în fiecare an zeci de tineri cu intoxicaţii grave ajung la urgenţele spitalelor locale.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit