DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”

Familia paznicului care a murit lovit de fulger în incinta monumentului UNESCO deschide proces împotriva şefilor administraţiei judeţene pe care îi consideră autori morali ai morţii lui Milu Peter. Sora victimei a fost revoltată de atitudinea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Sorin Vasilescu, care ar fi spus în ziua tragediei că mortul e de vină fiindcă s-a băgat sub cel mai mare copac. “Să ne spună el oare unde s-ar fi putut băga, pentru că refugiu nu avea niciunde. Eu cred că fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”, spune Irina Peter, sora mai mică a fostului paznic.

 

 

Poliţia cercetează tragedia de la Sarmizegetusa Regia din 8 august 2019, când paznicul Milu Peter a fost ucis de fulger şi alţi doi turişti au suferit vătămări corporale. Dosarul este coordonat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăştie, iar faptele cercetate sunt: ucidere din culpă, nerespectarea normelor de siguranţă şi securitate în muncă (anchetă la care lucrează şi ITM Hunedoara), precum şi vătămare corporală – în cazul celor doi turişti.

 

Umiliţi de aroganţa autorităţilor

 

Milu Peter avea 47 de ani. A fost dus pe ultimul drum de rude, prieteni şi de foştii săi colegi de muncă. Şefii de la judeţ n-au considerat de cuviinţă să trimită o floare ori să pună o lumânare la căpătâiul celui care s-a stins violent şi mult prea devreme. “Este inadmisibil ca în cazul unui accident de muncă să fim trataţi cum am fost trataţi. Nu am primit niciun fel de sprijin moral sau material din partea Consiliului Judeţean sau al firmei de pază la care fratele nostru a muncit. Considerăm o lipsă de respect din partea vicepreşedintelui Vasilescu, care a spus, în gura mare, de faţă cu alţi trei colegi de-ai fratelui, că fratele este de vină pentru că s-a băgat sub cel mai mare copac. Şi noi îl întrebăm: oare unde s-ar fi putut băga să se refugieze de furtuna aceea mare care venea? Să ne spună el, pentru că refugiu nu avea niciunde. Anul trecut a fost construit un refugiu şi dărâmat după două zile. Spuneau că o să fie înlocuit cu altul, dar nici în zi de astăzi nu a fost construit alt refugiu. Ştim acest lucru de la colegii fratelui nostru, care plângeau lângă sicriu spunând: nu vă lăsaţi, nouă ne este frică să ne uităm spre cer, nu avem un acoperiş. Domnul Vasilescu cum a putut spune aşa ceva în ziua tragediei – a pus vina pe mort”, ne-a mărturisit Irina Peter, sora mai mică a fostului paznic.Familia victimei este decisă să-şi caute dreptatea “până-n pânzele albe”.  Aşteaptă finalul anchetelor oficiale, după care se vor adresa instanţei. “Eu cred că fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”, mai spune Irina. Am încercat să-i oferim şi vicepreşedintelui Sorin Vasilescu posibilitatea de a-şi spune părerea, însă acesta a decis să respingă apelul nostru.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Polițiști anti-covid. Controale ample în zonele aglomerate din județul Hunedoara         Ce au decis magistrații în dosarul „matriței din Sarmizegetusa Regia”. Soluția dată la cererea de recompensă depusă de o tânără         Consiliul Județean Hunedoara va susține salariile paramedicilor Asociației Salvital – SMURD         BISERICA ROTONDĂ DE LA GEOAGIU         Transalpina Pădurenilor. Cum arată noua șosea din munții Hunedoarei, după finalizare         ALERTĂ. Peste 70 de cazuri noi de Covid 19 în județul Hunedoara         Angajat al Minei Lupeni, infectat cu noul coronavirus         Ecaterina Andronescu: „Nu sunt de acord să eliminăm educația tehnologică!”         După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală         Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan