DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”

Familia paznicului care a murit lovit de fulger în incinta monumentului UNESCO deschide proces împotriva şefilor administraţiei judeţene pe care îi consideră autori morali ai morţii lui Milu Peter. Sora victimei a fost revoltată de atitudinea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Sorin Vasilescu, care ar fi spus în ziua tragediei că mortul e de vină fiindcă s-a băgat sub cel mai mare copac. “Să ne spună el oare unde s-ar fi putut băga, pentru că refugiu nu avea niciunde. Eu cred că fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”, spune Irina Peter, sora mai mică a fostului paznic.

 

 

Poliţia cercetează tragedia de la Sarmizegetusa Regia din 8 august 2019, când paznicul Milu Peter a fost ucis de fulger şi alţi doi turişti au suferit vătămări corporale. Dosarul este coordonat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăştie, iar faptele cercetate sunt: ucidere din culpă, nerespectarea normelor de siguranţă şi securitate în muncă (anchetă la care lucrează şi ITM Hunedoara), precum şi vătămare corporală – în cazul celor doi turişti.

 

Umiliţi de aroganţa autorităţilor

 

Milu Peter avea 47 de ani. A fost dus pe ultimul drum de rude, prieteni şi de foştii săi colegi de muncă. Şefii de la judeţ n-au considerat de cuviinţă să trimită o floare ori să pună o lumânare la căpătâiul celui care s-a stins violent şi mult prea devreme. “Este inadmisibil ca în cazul unui accident de muncă să fim trataţi cum am fost trataţi. Nu am primit niciun fel de sprijin moral sau material din partea Consiliului Judeţean sau al firmei de pază la care fratele nostru a muncit. Considerăm o lipsă de respect din partea vicepreşedintelui Vasilescu, care a spus, în gura mare, de faţă cu alţi trei colegi de-ai fratelui, că fratele este de vină pentru că s-a băgat sub cel mai mare copac. Şi noi îl întrebăm: oare unde s-ar fi putut băga să se refugieze de furtuna aceea mare care venea? Să ne spună el, pentru că refugiu nu avea niciunde. Anul trecut a fost construit un refugiu şi dărâmat după două zile. Spuneau că o să fie înlocuit cu altul, dar nici în zi de astăzi nu a fost construit alt refugiu. Ştim acest lucru de la colegii fratelui nostru, care plângeau lângă sicriu spunând: nu vă lăsaţi, nouă ne este frică să ne uităm spre cer, nu avem un acoperiş. Domnul Vasilescu cum a putut spune aşa ceva în ziua tragediei – a pus vina pe mort”, ne-a mărturisit Irina Peter, sora mai mică a fostului paznic.Familia victimei este decisă să-şi caute dreptatea “până-n pânzele albe”.  Aşteaptă finalul anchetelor oficiale, după care se vor adresa instanţei. “Eu cred că fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”, mai spune Irina. Am încercat să-i oferim şi vicepreşedintelui Sorin Vasilescu posibilitatea de a-şi spune părerea, însă acesta a decis să respingă apelul nostru.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
SCANDALUL DE PE RÂUL ALB. Magistraţii joacă bambilici cu dosarul tentativei de omor         UDMR Hunedoara, la 30 de ani de existență         ȚĂRII CÂT MAI MULT CĂRBUNE??? Complexul Energetic Hunedoara, din rău în mai rău         ISTORIE HUNEDOREANĂ. Statuile antice salvate de familia preotului Crăciun înainte de a ajunge pe fundul Cincişului         Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis