DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”

Familia paznicului care a murit lovit de fulger în incinta monumentului UNESCO deschide proces împotriva şefilor administraţiei judeţene pe care îi consideră autori morali ai morţii lui Milu Peter. Sora victimei a fost revoltată de atitudinea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Sorin Vasilescu, care ar fi spus în ziua tragediei că mortul e de vină fiindcă s-a băgat sub cel mai mare copac. “Să ne spună el oare unde s-ar fi putut băga, pentru că refugiu nu avea niciunde. Eu cred că fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”, spune Irina Peter, sora mai mică a fostului paznic.

 

 

Poliţia cercetează tragedia de la Sarmizegetusa Regia din 8 august 2019, când paznicul Milu Peter a fost ucis de fulger şi alţi doi turişti au suferit vătămări corporale. Dosarul este coordonat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăştie, iar faptele cercetate sunt: ucidere din culpă, nerespectarea normelor de siguranţă şi securitate în muncă (anchetă la care lucrează şi ITM Hunedoara), precum şi vătămare corporală – în cazul celor doi turişti.

 

Umiliţi de aroganţa autorităţilor

 

Milu Peter avea 47 de ani. A fost dus pe ultimul drum de rude, prieteni şi de foştii săi colegi de muncă. Şefii de la judeţ n-au considerat de cuviinţă să trimită o floare ori să pună o lumânare la căpătâiul celui care s-a stins violent şi mult prea devreme. “Este inadmisibil ca în cazul unui accident de muncă să fim trataţi cum am fost trataţi. Nu am primit niciun fel de sprijin moral sau material din partea Consiliului Judeţean sau al firmei de pază la care fratele nostru a muncit. Considerăm o lipsă de respect din partea vicepreşedintelui Vasilescu, care a spus, în gura mare, de faţă cu alţi trei colegi de-ai fratelui, că fratele este de vină pentru că s-a băgat sub cel mai mare copac. Şi noi îl întrebăm: oare unde s-ar fi putut băga să se refugieze de furtuna aceea mare care venea? Să ne spună el, pentru că refugiu nu avea niciunde. Anul trecut a fost construit un refugiu şi dărâmat după două zile. Spuneau că o să fie înlocuit cu altul, dar nici în zi de astăzi nu a fost construit alt refugiu. Ştim acest lucru de la colegii fratelui nostru, care plângeau lângă sicriu spunând: nu vă lăsaţi, nouă ne este frică să ne uităm spre cer, nu avem un acoperiş. Domnul Vasilescu cum a putut spune aşa ceva în ziua tragediei – a pus vina pe mort”, ne-a mărturisit Irina Peter, sora mai mică a fostului paznic.Familia victimei este decisă să-şi caute dreptatea “până-n pânzele albe”.  Aşteaptă finalul anchetelor oficiale, după care se vor adresa instanţei. “Eu cred că fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”, mai spune Irina. Am încercat să-i oferim şi vicepreşedintelui Sorin Vasilescu posibilitatea de a-şi spune părerea, însă acesta a decis să respingă apelul nostru.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: „Voi susține și voi vota o moțiune de cenzură împotriva guvernului “         Tânără din Lupeni ucisă de iubit într-un parc din Timișoara         Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni