Drama unui pacient cu COVID din județul Hunedoara, relatată de fiica sa

Alexandra Avrigean, o tânără din Geoagiu, susţine că tatăl său, în vârstă de 67 de ani, aflat în stare gravă la spitalul din Orăştie după ce s-a infectat cu Covid 19, aşteaptă de două zile să poată fi internat într-o secţie de ATI.

Toma Avrigean a fost diagnosticat cu noul coronavirus în 2 noiembrie, iar până în 6 noiembrie s-a tratat acasă. Starea lui s-a înrăutăţit apoi şi a fost adus din nou la spitalul din Orăştie. Alexandra a relatat că medicii i-au spus că a făcut o infecţie la gât şi că trebuie tratat într-o secţie ATI, însă nu sunt locuri disponibile.

Alexandra Avrigean s-a plâns că a sunat la mai multe spitale din ţară (Cluj-Napoca, Timişoara, Sibiu, Oradea, Reşiţa) pentru a întreba dacă mai sunt locuri libere în secţiile de Terapie Intensivă, însă demersurile sale nu au avut succes. Între timp starea de sănătate a tatălui ei s-a înrăutăţit. După a citit într-o publicaţie on-line că la clinicile din Cluj-Napoca mai erau două locuri libere la ATI, Alexandra nu a mai stat pe gânduri şi a sunat, însă răspunsurile primite au dezamăgit-o, a relatat tânăra, pe pagina sa de Facebook.

„Am încercat să iau legătura cu mai multe spitale din judeţul Cluj pentru a găsi unul dinte cele două locuri disponibile rămase în ATI. Răspunsul “universal” pe care l-am primit a fost: „La noi nu mai sunt locuri, nu ştim de ce a fost postat acel articol”. Oameni buni, unde e adevărul? Sunt mii de oameni infectaţi cu acest virus, oameni a căror sănătate a fost pusă în pericol, chiar nu avem cum să îi ajutăm? Chiar atât de nepăsători am devenit la suferinţa atâtor mii de oameni? Tatăl meu a fost infectat cu Covid, iar de două zile de când ni s-a transmis că trebuie transferat de urgenţă la ATI, încerc încontinuu să iau legătura cu medicii care sunt capabili să îl ajute, iar singurul lucru care mi-a fost oferit a fost ignoranţa! Apeluri puse în aşteptare, minciuni peste minciuni, apeluri închise „în nas”, pentru că se plictiseau să ofere mai multe informaţii, efectiv m-au redirecţionat de la un spital la altul trecând cu vederea peste tot ceea ce le-am spus şi în final… indiferenţă din plin! Câte cazuri trebuie să mai apară? Câţi oameni trebuie să mai sufere? Câţi oameni trebuie să mă moară, ca să fim băgaţi în seamă? (…) Nu mă adresez tuturor medicilor, deoarece unii chiar luptă cot la cot cu pacientul pentru a-l trata, acei oameni sunt adevăraţii Eroi ! Poate pentru unii este prea târziu, dar noi, cei care suntem sănătoşi, care mai avem o speranţă, trebuie să ne ferim cât de mult posibil de acest virus, deoarece netratat poate fi fatal! Nu este o glumă! Mai bine ne ferim de el, decât să ajungem la mila doctorilor!”, a scris tânăra pe pagina sa de Facebook.

Potrivit reprezentanţilor spitalului din Orăştie, miercuri, împreună cu Toma Avrigean, tatăl fetei în vârstă de 67 de ani, o altă pacientă infectată cu Covid 19, în vârstă de 70 de ani, aştepta eliberarea unui loc la ATI pentru a putea primi tratament. „Toată lumea încearcă să ne ajute cu câte o informaţie, un sfat, tot ceea ce îmi doresc este că tot acest ajutor să îi fie de folos tatălui meu. Sper ca acest mesaj să fie văzut de cât mai multă lume astfel încât să tragem un semnal de alarmă! Suntem una dintre sutele de familii care caută, cu disperare, locuri disponibile în AŢI. Refuz să cred că nu se găsesc soluţii, refuz să cred că tatăl meu nu poate fi salvat! Trebuie să existe un loc liber la terapie intensivă! Trebuie!”, a mai scris Alexandra, pe pagina sa de Facebook.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului