Drama tinerei care și-a pierdut fetița de 7 ani într-un accident feroviar

„Știu că uneori te enervez și te fac să îți ieși din fire, dar îți mulțumesc pentru toate clipele petrecute împreună și să știi că te iubesc mult”, a fost ultimul mesaj pe care Claudia, o fetiță de 7 ani, l-a lăsat mamei sale, cu două zile înainte de a muri.

Ionela Nodea, o tânără de 26 de ani, din Alba Iulia, a trecut prin momente cumplite după ce fiica sa Claudia, în vârstă de 7 ani, a fost ucisă de un tren accelerat, sub privirile ei.

În dimineața de 24 iunie, Ionela, împreună cu fetița de 7 ani și cu sora mai mică a victimei, Teodora, în vârstă de 5 ani, se îndreptau din satul Aurel Vlaicu spre gara de la marginea localității. Au ales să parcurgă ultima porțiune a traseului pe lângă calea ferată, însă decizia i-a fost fatală fiicei cei mari a tinerei, surprinsă de curenții garniturii feroviare și atrasă sub roțile acesteia. La două săptămâni după tragedie, Ionela a relatat momentele cumplite prin care a trecut și a solicitat autorităților să creeze condiții mai bune călătorilor și să faciliteze accesul spre gara din localitate, astfel încât asemenea accidente să nu se mai întâmple.

„În acea zi de luni, în jurul orei 5 dimineața, am plecat cu fetele la gara din satul Aurel Vlaicu, mergând pe marginea căii ferate. Claudia era în față, apoi Teodora, iar în spatele fiicelor mele eram eu cu bagajele. Un tren accelerat a trecut în viteză pe cealaltă linie ferată și a tras-o pe Claudia sub roți. Am încercat să o salvez, să o prind de picior, dar nu am mai putut. Fata a picat între linii, moartă. Mai aveam câțiva metri până ajungeam cu fetele la gară. Cei care vor să ajungă din sat la stația CFR, ori merg pe marginea liniei ferate și pot fi uciși de tren, ori pe marginea drumului național, și pot fi accidentați de mașini. Pe unde ar trebui să mergem ca viața noastră să nu fie în pericol?”, a relatat Ionela Nodea.

În 24 iunie, înainte de ora 5 dimineața, fiica în vârstă de 7 ani a Ionelei a murit, spulberată de un tren. „Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a constatat că pe marginea CF 200, în staţia CF Aurel Vlaicu, o locomotivă izolată care circula din direcţia Alba Iulia – Simeria, a surprins în gabaritul căii ferate şi a accidentat mortal o fetiţă în vârstă de 7 ani, din municipiul Alba Iulia. La faţa locului a fost solicitat şi un echipaj al Ambulanţei, care a constatat decesul minorei”, informa Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patriarhia Română: Măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie         PLAN PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus în județ         TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest week-end         La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului