Drama neștiută a femeii ucise în Peștera Vacii: avea un copil cu amantul căsătorit

Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat pe Costin Munteanu la 15 ani de închisoare pentru că şi-a ucis fosta concubină şi i-a abandonat cadavrul în Peştera Vacii. Ancheta şi mărturiile din timpul procesului au oferit detalii înfiorătoare despre soarta femeii omorâte şi despre relaţia ei cu criminalul.

Cosmin Munteanu are 57 ani, este pensionar şi căsătorit, locuia în oraşul Petrila şi beneficia de o stare materială bună. A prestat diverse activităţi la două biserici ortodoxe din Petrila, curăţenie, purtarea praporelui, şi a participat astfel la înmormântările şi pomenile organizate la bisericile respective. În aceste împrejurări, susţineau anchetatorii, a cunoscut-o pe Doiniţa în vârstă de 42 ani, necăsătorită, diagnosticată cu afecţiuni psihice, care trăia din mila membrilor comunităţii, respectiv din pomenile, parastasele şi alte evenimente comemorative organizate la bisericile din Petrila.

„Profitând de starea psihică alterată a victimei, precum şi de nevoia acesteia de hrană, inculpatul i-a câştigat încrederea şi a determinat-o să întreţină cu el raporturi sexuale în diverse locaţii, oferindu-i în schimb alimente şi băutură primite de pomană. I-a interzis victimei să discute cu alte persoane despre această relaţie, însă femeia, pe fondul afecţiunilor psihice, i-a reproşat inculpatului la începutul anului 2015, în mai multe rânduri, în public şi în prezenţa martorilor, că nu îi mai acordă atenţie şi că nu are grijă de fetiţa pe care o au împreună”, se arată în dosar.

Copil lăsat orfan

În 2012, Doiniţa a dat naştere unei fetiţe, care la scurt timp a fost încredinţată Centrului Specializat pentru Copii cu Dizabilităţi Hunedoara. Ultima întâlnire dintre cei doi a avut loc în 28 martie 2015. Au participat împreună la un parastas, unde s-au certat, iar bărbatul a strâns-o de gât şi a îmbrâncit-o în gardul bisericii, supărat că Doiniţa i-a cerut socoteală pentru lipsa de grijă față de fiica ei. Cei doi au fost despărţiţi de un localnic, apoi s-au împăcat, după alte dispute, la masa de pomană din după-amiaza parastasului. S-au înţeles ca mai târziu să meargă împreună la Peştera Vacii de la marginea oraşului Petrila, pentru a întreţine relaţii sexuale. Costin Munteanu a mers singur, iar în spatele lui, la 15 metri l-a urmat Doiniţa. „În interiorul peşterii – inculpatul a întreţinut cu victima raport sexual normal, neprotejat, după care i-a aplicat în mod violent, cu un corp dur contondent, lovituri în regiunea fronto-temporo-parietală dreapta. Urmare a intensităţii loviturilor aplicate, victima a fost izbită cu capul de o stâncă din interiorul peşterii, suferind leziuni şi în regiunea temporală stânga. Victima a suferit un traumatism cranio-cerebral cu fractură craniană complexă şi leziuni meningo-cerebrale, fiind abandonată în această stare în interiorul peşterii”, se arată în dosar.

Descoperirea macabră

În 14 aprilie 2015, un localnic a descoperit în Peştera Vacii cadavrul femeii. A doua zi, Poliţia l-a audiat pe Costin Munteanu, care a declarat că nu o mai văzuse de două săptămâni pe victimă şi că nu ştie ce i s-ar fi putut întâmpla. Anchetatorii i-au percheziţionat locuinţa şi au ridicat hainele cu urme de sânge pe ele. La scurt timp după plecarea poliţiştilor, Costin a fost sunat de soţie. „Am fost constrânsă, acum pleacă poliţia. Acum două minute. Fii atent! Au luat o cizmă. Haina aia albastră. Care ai fost tu cu ea de ai omorât-o pe Doina a ta, te-a fotografiat”, îi spunea soţia, la telefon. În ciuda probelor ADN, a indiciilor din convorbirile telefonice şi a înregistrărilor video care îi surprindeau pe cei doi în ziua morții femeii, Costin Munteanu nu a recunoscut crima pentru care a fost condamnat.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului